Tchórzofretka i kocica. Czy możliwa jest przyjaźń?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2005 11:56 Tchórzofretka i kocica. Czy możliwa jest przyjaźń?

Pewna Pani chcę adoptować kotkę z tymże ma już w domu lokatora: tchórzofretkę. Czy możliwa jest przyjaźń tych dwóch zwierzaków? Tchórzofretka jest dorosła, kocica ma 2 miesiące.
?? Byłabym wdzięczna za odpowiedź:)

Aleksandra_B

Od: Śro paź 19, 2005 12:07

Post » Czw paź 27, 2005 11:59

Pewnie tak, widziałam szczutki śpiące wtylone w kota - ale ta Pani będzie musiała ich pilnować, przynajmniej w pierwszym okresie
Gość

Post » Czw paź 27, 2005 12:08

Trudna sprawa. Wszystko zależy od fretki. Ja mam dwie. Jednej z nich nie dałabym kociaka. Bałabym się. Pierwszy jej kontakt z kociakiem wyglądał tak, że zanim zdążyłam zareagowac przeciągnęła go przez całą kanapę i chciała zaciągnąc dalej! Dlatego moje koty dorastały praktycznie osobno, tzn do momentu kiedy mogły już wskoczy gdzieś gdzie fretka nie dosięgnie ;)

Natomiast Stinky, druga fretka, to poczciwiec i pewie by się z kociakami bawił.

Moja rada: albo sprawdzic (pod kontrolą oczywiście, np fretkę na smyczy), albo brac i nigdy nie zostawiac samych, dopóki nie dorosnie, albo wziac dorolego kota. Poradzi sobie.

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16