Jakie karmy polecacie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2003 14:43

ryśka pisze:Royal Fit jest w "Sznaucerze" (Bytom, ul. Kolejowa) za 20 zł. kilogram. Sensible jest za 22 (albo 23). Purina np. odkłaczająca jest za 16 zł.

Rysiu, czy ten royal jest w paczkach, czy na wagę???

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto sty 21, 2003 14:56

Na wagę. To źle? Tam jest duży ruch, karma nie jest wysuszona.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sty 21, 2003 15:52

Wychodzi na to ze tylko ja daje Whiskasa :D
A daje go Sarze bo ona niestety zadnego surowego mieska nie je, suche traktuje tylko jako przekaske a nie staly posilek no a pasztetow typu gourmet czy Sheba tez za bardzo nie chce :(
Tak wiec dostaje Whiskasa i Felixa z puszek i ostatnio probuje ja przekonac do puszek Animondy (u mnie 3,20 za 200g)
A z suchego na przekaske dostaje RC ok.11 zl za 400 g oryginalnie zapakowanego.

Natomiast Rocky dostaje wolowinke, ugotowanego kurczaka, serca, z puszek czasami Whiskasa juniorka, albo jakis pasztecik typu gourmet :D
Natomiast z suchego bardzo smakowala mu Animonda dla kociat ale ostatnio juz nigdzie nie moge jej dostac wiec dostaje teraz Purine z kurczakiem i mlekiem - na wage za woreczek 245g place 3,10 zl :D

Kama

Od: Pon cze 10, 2002 17:00

Post » Wto sty 21, 2003 16:29

a jakbys zarze podusila te " miesne " kawalki z puszki Whiskas i tak dawala w takiej konsystenji przez kilka dni, a potem do takiej papki wmieszlala odrobinke np zmielonje wolowiny ( drobno) i zwiekszala bardzo powoli jej ilosc?
Moze przekonalaby sie do zdrowszego jedzonka?

( kurde kama musze cie odwiedzic jeszcze bo ta Twoja Sara ma taki oryginalny ryjek jak na dachowca, a ostatnio nie mialam za duzo czasu!, a Rocky to juz w ogole sobowtorek mojego Pucusia :D )

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto sty 21, 2003 16:53

Dlaczego nie ma pokarmu dla kotów ze smakiem myszy?

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto sty 21, 2003 17:11

Dostałam dziś darmową próbkę Nutra Gold i koty mówia, ze jest smaczna. :D
Obrazek
_Gusia_ dawniej "catsnkit"
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Od: Nie gru 22, 2002 18:12

Post » Wto sty 21, 2003 18:27

a moje wcinają purinę z HBC (hair ball control) i uwielbiają ją :lol: 12 zł za kilo :wink:
ObrazekObrazek Obrazek
a teraz serc mam aż pięć...
http://wataha.odiland.com - moja wilcza rodzina - galeria
http://odiland.blogspot.com - mój blog
zycie przynosi cudowne niespodzianki, jesli tylko dasz mu szanse...

odynka

Od: Czw lip 25, 2002 10:43

Post » Wto sty 21, 2003 20:26

lidiya pisze:a jakbys Sarze podusila te " miesne " kawalki z puszki Whiskas i tak dawala w takiej konsystenji przez kilka dni, a potem do takiej papki wmieszlala odrobinke np zmielonje wolowiny ( drobno) i zwiekszala bardzo powoli jej ilosc?

Pomysl jest super i pewnie by przeszedl ale wlasnie ona dlatego lubi Whiskasa ze jest w DUZYCH KAWALKACH! :D Ona najczesciej wyjada te kawalki i sosik a jakies resztki malutkie czy takie zgniecione to zostawia malemu :lol: dlatego tez za pasztetami nie bardzo...ale moze ja przekonam jutro jej podusze i zobaczymy co zrobi moze jako glodna zje:D

lidiya pisze:( kurde Kama musze cie odwiedzic jeszcze bo ta Twoja Sara ma taki oryginalny ryjek jak na dachowca, a ostatnio nie mialam za duzo czasu!, a Rocky to juz w ogole sobowtorek mojego Pucusia :D )

No to prawda :lol: W koncu przodek pers zrobil swoje :D A Rocky jest faktycznie sliczny ma piekne futerko i uwielbia sie bawic i na pewno chetnie dalby Ci sie jeszcze raz pomeczyc :D Wiec wsiadaj w pociag i juz!! Od przyszlego tyg. mam wolne wiec moge Ci poswiecic mnostwo czasu i zapraszam 8)

Kama

Od: Pon cze 10, 2002 17:00

Post » Wto sty 21, 2003 20:33

Kama pisze:ona dlatego lubi Whiskasa ze jest w DUZYCH KAWALKACH! :D Ona najczesciej wyjada te kawalki i sosik a jakies resztki malutkie czy takie zgniecione to zostawia malemu :lol:

To chyba jest jedynym kotem we wszechswiecie, ktory woli te kawalki od sosu! :lol: Zwykle sos znika od razu, a reszta czesciowo, ale tylko, jak kot widzi przed soba widmo kilkugodzinnego GLODU :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro sty 22, 2003 9:16

Kama,
Animondę dostaniesz na Wildzie na ulicy Kraszewicza-czy jakoś takoś, jest to jedyny sklep w Poznaniu , który ma pełny asortyment Animondy- bardzo fajnie zaopatrzony i bardzo milutkie ceny.
A RC kupiłam na Ks.Mieszka w weterynarii.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro sty 22, 2003 11:19

Wczoraj kupiłam na próbę Animodę z dziczyzną i kawałkami marchewki. Koty zjadły od razu. W drugiej miseczce był Iams, którego nie tkneły póki była Animoda.

Wyniki rankingu trzech karm puszkowych przeprowadzonego przez moje koty jest taki:

1. Animoda - MNIAM
2. Iams - MOŻE BYĆ
3. Hills - OD BIEDY MOŻE BYĆ
Obrazek
_Gusia_ dawniej "catsnkit"
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Od: Nie gru 22, 2002 18:12

Post » Śro sty 22, 2003 12:48

ryśka pisze:Na wagę. To źle? Tam jest duży ruch, karma nie jest wysuszona.

No, jakos pewniej sie czuje, kupując oruginalnie zamknietą (tzn, mam jakąś gwarancję, że to co w srodku- to royal i że jakiś kretyn nie sypnął w sklepie czegoś w otwarty worek). Problem w tym, że Royala w kilogramowych paczkach nie ma i trzeba kupować 2 kg. A to juz około 55-60 zł... :?
Bedę niedługo w Bytomiu- to zajrzę i chyba jednak kupię... Akurat mi sie Iams kończy...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro sty 22, 2003 12:56

catsnkit - powiedz proszę, gdzie kupiłaś Animondę?

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro sty 22, 2003 12:58

G.N. pisze:Natomiast RC po przejęciu przez Master Food psuje sie z miesiaca na miesiąc. :evil:

Obejrzalam dokladnie opakowanie RC i nie ma tam zadnej wzmianki o Master Foods :? , znalazlam informacje "Manufactured in France". A kiedy bylo to przejecie , moze kupuje karme wczesniej wyprodukowana :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Śro sty 22, 2003 12:59

Ja kupowałam Animondę w Anna Zoo w Jankach.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]