Ruda kicia w łódzkim schronisku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2005 8:34

Keila pisze:Chciałam zaoferowac z moim TŻ domek tymczasowy, a właściwie nie domek a łazienke dla któregoś z tych koteczków. Mieszkamy z dwójką swoich dorosłych kotów, szczepionych w 1 pokoju z kuchnią. Mamy możliwość przechowania koteczka od 24 pażdziernika (do tego czasu naszą łazienkę zajmuje inny kotek). Niestety tylko do 1 grudnia, bo wówczas wyjeżdzamy. Jeżeli uważacie że możemy pomóc i ograniczenia czasowe nie są bariera to my jesteśmy chętni.

Wysłałam pw.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon paź 17, 2005 8:44

Olinka pisze:
iwcia pisze:Dziś się dowiedziałam, że kicio został adoptowany i ponownie oddany do schroniska bo wymiotował

Ja pier... le!!!
Przepraszam, ale to przekracza moją wyobraźnię!
No jak tak można!?
Mocno trzymam za dom dla Rudego.

Olinka, podzielam twoje odczucia. Co za debile (pardon :oops: )

Tak trochę OT: ale masz fajnego kota zaczepno-obronnego :mrgreen:
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Wto paź 18, 2005 8:28

up, kotki
Gość

Post » Śro paź 19, 2005 20:21

up, koteczki up

Keila

Od: Wto sie 17, 2004 13:05

Post » Śro paź 19, 2005 20:50

kota7 pisze:
Olinka pisze:
iwcia pisze:Dziś się dowiedziałam, że kicio został adoptowany i ponownie oddany do schroniska bo wymiotował

Ja pier... le!!!
Przepraszam, ale to przekracza moją wyobraźnię!
No jak tak można!?
Mocno trzymam za dom dla Rudego.

Olinka, podzielam twoje odczucia. Co za debile (pardon :oops: )

No ja się dołączam :evil:.
Biedny kocio. Za DOBRY domek :ok: :ok:!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie paź 23, 2005 11:58

Wczoraj ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu okazało się że Gafrield zmienił płeć 8O 8O jest kobietą. 8O Przyznam się, że pierwszy raz w życiu spotkałam się z rudą kotką.

Tak wiec, komu niebywałą rzadkość rudą babkę? :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie paź 23, 2005 12:03

Byłam dziś u Garfielda :)

Rzeczywiście jest teraz w boksie z kiciami, ale...nie bardzo byłam w stanie przez siatkę zajrzeć mu pod ogon, bo bardzo się miział :1luvu: ale wydaje mi się, że to jednak chłopczyk...

Chciałabym go/ ją? wziąć do siebie na tymczasem, ale nie bardzo mam na to środki :oops: Może chciałby go ktoś zaadoptować wirtualnie?
To naprawdę extra kot- prawie przecisnął główę przez siatkę, zebym mogła go miziać.
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie paź 23, 2005 12:15

Wczoraj mi dwie Panie potwierdziły, że to dziewczynka we wtorek sprawdzę osobiście :wink:

Saskia jeśli chcesz wziąć kota a domek tymczasowy to w innym boksie jest kociak który bardziej potrzebuje pomocy, ma zaropiałe oczka (na jedno prawie nie widział) i katar, ma tak ok. 6-7 miesięcy. Garfieldowa ma sie całkiem dobrze, da sobie na razie rade, a tamto małe na kociarni z dużymi i do tego chore. :(

iwcia

Post » Nie paź 23, 2005 12:19

Iwciu, widzisz ja teraz nie dam rady wziąć bardzo chorego kota, chociaz wiem, ze inne potrzebują bardziej pomocy niż Garfield. Wychodzę z domu o 7 rano i wracam przed 22, naprawdę nie dam rady. Myślę, ze przed świętami może już będę wolniejsza i wtedy wezmę jakąś chorą bidę
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie paź 23, 2005 12:22

To małe na moje oko ma tylko koci katar, ale dla niego nie leczony może źle się skoczyć. :(
Gość

Post » Nie paź 23, 2005 12:25

To byłam ja. :)

Myślę, że leczenie nie będzie uciążlwe i kosztowne, powinien wystarczyć anybiotyk i gentamycyna dwa razy dzienie 8)

iwcia

Post » Nie paź 23, 2005 12:36

Postaram sie po pierwszym troche pomoc, obojetnie ktorego kota Saskia zdecyduje sie zabrac.

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw paź 27, 2005 11:58

Jedyna taka okazja, komu piękną rudą Panią, takie kobietki to rzadkość. :D

iwcia

Post » Czw paź 27, 2005 16:05

Zdaje mi się że ktos tu poszukiwał rudej kotki... :?
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Czw paź 27, 2005 16:06

up
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

[poprzednia][następna]