Bezłapek z Kielc-oraz reszta - Cyryl mnie użarł!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2005 21:15

piekne kotuchy
widac ze maja jak w raju :)
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Czw wrz 22, 2005 21:44

Iburg pisze:Dodam jeszcze stare zdjecia Matyldy. Ona bidulka jakos nie może załapac sie na sesje zdjęciową

Pewnie chowa sie za łózkiem :lol:
Obrazek

lilith_aga

Od: Sob kwi 23, 2005 16:23

Post » Czw wrz 22, 2005 22:56

missieek pisze:piekne kotuchy
widac ze maja jak w raju :)

Ja dolaczam sie do tej opinii. Dodam jeszcze ze Cyrylek to naprawde piekny kot, jaki jest wlasciwie kolor jego futerka? Zycze duzo zdrowka dla Cyrylka i reszty zwierzynca :wink:

kocia mama Agatka

Od: Wto sie 16, 2005 21:08

Post » Czw wrz 22, 2005 23:09

One by tego nie powiedziały. Jedzonko wydzielane - z powodu Cyrylka.
A zreszta Matyldzie i Odiemu to tez sie przyda bo tłuszczyk odkłada sie na brzuszkach ( bo tylko jadły i jadły i jadły) A i do ogrodu tylko pod nadzorem, a za płot nie wolno. Nawet Matylda wychodzi tylko raz dziennie i to na troszkę. I do weta wożą czego bardzo nie lubia wszystkie trzy, i drą sie przez całą drogę ( Ostatnio jeździ Cyryl i Matylda. Ale niedługo pojedzie i Odi na szczepienie. A Cyryl i Matylda tez jak będą zdrowe. Cyryl jeszcze w sobote na zastrzyk.
Więc gdzie tu jak w niebie - w niebie wszystko wolno i nie ma zastrzyków i żadnych wetów.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro wrz 28, 2005 19:15

I jak tam ze zdrowiem Cyryla :?:
Obrazek

lilith_aga

Post » Nie paź 09, 2005 19:36

Ostatnio Cyryl miał troche kłopotów zdrowotnych, jednak narazie jest juz dobrze. Dostaje karme urinary. Z powodu Cyryla wszystkie zwierzaki mają jedzenie wydzielane 3x dziennie. Nie sa z tego zbyt zadowolone. Przedtem suche zawsze stało jednak teraz musze chowac bo Cyryl wszystko wyjadał nawet psu. Może też dlatego miał te kłopoty z sikaniem. Nie było mnie przez 4 dni i zaraz po powrocie zauważyłam że sika kropelkami a żwierk zabarwiony jest na pomarańczowo. Zaraz z rana pojechaliśmy do weta przez tydzień były antybiotyki i teraz jest dobrze tylko przez 1/2 roku ma mieć karmę dla nerkowców urinary.
Dzisiaj porobiłam troche nowych zdjęć.
Cyryl
Obrazek

Udało mi sie tez zrobic całą trojke co jest dosyc trudne gdyż Matylda nie pozwala podchodcia do siebie Cyrylowi - parska syczy i ucieka
Obrazek
Cyryl potrafi tez wskakiwac na poręcze, płoty i szafki tutaj jest na balustradzie tarasu
Obrazek
Cyryl w jesiennym słońcu
Obrazek
Odi - ale nudy
Obrazek
Matylda
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Nie paź 09, 2005 19:43

Piękne koty. Ja pamiętam, ajk miziałam Matyldę u Ciebie. jest :1luvu:

Cyrylek ma taki "dziki" wyraz pyszczka. Ma coś w sobie... Jakiś majestat.
Budzi respekt. :D Ma chyba silną osobowość. To nie jest "zwykły" dachowiec. On wie czego chce. :wink:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie paź 09, 2005 19:46

Zakocona pisze: To nie jest "zwykły" dachowiec. On wie czego chce. :wink:

Zakocona, czy Ty widziałaś kiedyś "zwykłego" kota.. :twisted: Przecież wiadomo, że KAŻDY kot jest niezwykły.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie paź 09, 2005 19:49

To zdjęcie mnie rozwaliło :D Jest świetne! Musze złapaż Mruczacze w takim ziewie 8)
Obrazek

lilith_aga

Post » Pon paź 10, 2005 18:26

Mam problem.
Wczoraj była u mnie siostra ze swoja bokserka. Zawsze jak siostra mnie odwiedza koty sa zamknieta w pokoju na pietrze. To znaczy Matyldy nie zamykam bo ona nie zejdzie i siedzi wtedy na meblosciance.
Wczoraj w pokoju zamknęłam Odiego i Cyryla. W pokoju syna była rozlożona pościel na tapczanie ( nie chciało mu sie schować).
Moja wina ze nie zaniosłam tam kuwety.
Wizyta trwała ok 1 godziny.
Kiedy siostra wyszła weszłam do pokoju na po ścieli zrobiona była qupa i sioo.
Nie wiem czy zrobił to tylko jeden czy obydwa. Co do tego nie mam pretensji - moja wina.
Pościel zmieniłam koc wyprałam. Dałam nowa kołdrę i posciel.
Dzisiaj w tym samym pokoju syn równiez nie schował pościeli (pomimo moich proźb, ale teraz sądze że bedzie to juz robił) ja byłam przy komputerze tyłem do tapczanu działo sie to w czasie ok 20 min.
Syn wyszedł ja zostałam w pokoju na oknie siedziała Matylda i był Odi Cyryla nie było spał na parterze.
Na kołdrze było nasikane- jeszcze dobrze nie wsiąkło.
Jestem pewna że zrobił to Odi ale nie wiem dlaczego, pokoj był otwarty.
Wczoraj tapczan skropiłam zapachem sosnowym. Teraz poscieli na tapczanie nie ma i zgodnie spi na nim Odi i Cyryl w odległości 20cm.
Czy powinnam ograniczyc wstęp do tego pokoju. Nie wyglądaja na chore. Wcześniej załatwiały sie do kuwety były dzisiaj w ogrodzie razem ze mna ale może zbyt krotko.
Owszem jakieś 3 tygodnie temu Cyryl miał problemy z sikaniem jak wróciłam po 4-rech dniach to sikał po kropelce co chwile i żwirek był pomarańczowy.
Zaraz byłam z nim u weta i dostał antybiotyki po czym wszystko wróciło do normy. Od tego czasu ma dietę dostaje urinary i tylko to.
Pije normalnie. Siusiał też normalnie jak przed choroba. Nie wiem co mam o tym sądzic.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Wto gru 06, 2005 17:27

Troche wiadomości o moich kotach.
Pomimo wydzielania jedzenia Odi waży 3,5kg, Matylda 4,0 kg. a Cyryl 4,5kg.
Cyryl nadal jest niezależny. Najczęściej gonia się z Odim. Natomiast Matylda schodzi mu z drogi. Jeżeli Cyryl zblizy sie do niej zbytnio, to Matylda parska warczy i ucieka, Cyryl jak nie goni. Natomiast gonitwy sa zwłaszcza wieczorem miedzy Odim i Cyrylem. I nawzajem pacaja sie łapkami ale krew sie nie leje. Cyryl jest raczej samotnikiem najczęściej przebywa w pokojy na dole i leży na krzyeśle odebranym Matyldzie. Wieczorami tylko słychac tupot łapek jak goni piłeczki i myszki. Czasami śpi ze mną, czasami w posłaniu psa Igora który jest wtedy nieszczęśliwy, ale go nie wygania.
Cyrylowi futro ściemniało i zrobiło sie bardzo gęste. Ale nadal nie lubi aby go dotykać. Mozna głaskac go po glowie ale wtedy kiedy on chce. W innym wypadku łapie zębami.
Cyryl

Obrazek

Obrazek

Odi
Obrazek

Matylda
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2005 17:59 przez Iburg, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Wto gru 06, 2005 18:02

Nie widać Cyryla.
Piękne zdjęcie Odiego na ścieżce :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 07, 2005 8:27

Iburg pisze: Troche wiadomości o moich kotach.
Pomimo wydzielania jedzenia Odi waży 3,5kg, Matylda 4,0 kg. a Cyryl 4,5kg.

No i ślicznie ważą. Zgrabne kotuszki. :) Moja panna też waży 4 kg i wszystko ma na miejscu. :)

Iburg pisze:Odi
Obrazek

Super fota. Uwielbiam koty z uszami a'la helikopter. :lol:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro gru 07, 2005 22:52

Dziękuję za pomoc z fotkami :)
Pozdrowienia dla całej ludzko-psio-kociej rodzinki
(wykorzystam tę fotkę)

Obrazek
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pt gru 09, 2005 18:12

Piekny ten Leonek od Bluerat to ja moze pokażę jeszcze goscinnie parę jego zdjęć.
A może Bluerat załozy specjalny wątek dla Leonka , żeby pokazać jego fotki oraz napisać jak rośnie i jak sobie radzi.
Leon - mieciutkie i cieolutkie mam poslanko, tylko troszke sie rusza.
Obrazek

Ale mi wygodnie - zaraz sie umyje.
Obrazek

Lapki muszą byc czyściutkie

Obrazek

Teraz mogę spac.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iburg

[poprzednia][następna]