» Pon paź 17, 2005 13:11
Zakochałam się w niej razem a mężem od pierwszego wejrzenia tym bardziej że bardzo potrzebujemy kociej miłości. Dwa miesiące temu przygarneliśmy bezdomna kotkę z ulicy miała chorą łapkę. Zawieżliśmy ją do lecznicy gdzie łapkę zoperowano i wysterylizowano.. Zamieszkała z nami i mieliśmy nadzieje że od tej pory będzie tylko lepiej . Niestety kiedy po długiej kuracji antybiotykami łapka się zagoiła pojawiły sie inne problemy. Tosieńka straciła wzrok i przestała jeść. Dr Garncarz najlepszy zwierzęcy okulista powiedział że problemem nie sa oczy ale jakieś schorznie wewnętrzne. Tosia została zbadana od czubka nosa do końca ogonka 2x miał USG, raz prześwietlenia badania krwi w celu wykluczenia FIP i białaczki, EKG i masę innych . Dodatkowo na brzuszku pojawiła się głeboka rana jak sie okazało odnowotworowa (nowotwór gruczołu mlekowego). Ratowaliśmy ją z całych sił, podawaliśmy masę laków, karmiliśmy strzykawka a ona nikła w oczach. Bywały lepsze dni ale w końcu zupełnie przestała jeśc a brzuszek bardzo jej napuchł. Po konsultacji ze wspaniałym profesorem weterynarii który zdiagnozował równiez zaawansowana formę FIP, co uniemozliwiało operacje nowotworu, postanowiliśmy skrócić jej cierpienie, polało się morze łez ale wiedzialiśmy że tak będzie lepiej. Pytaliśmy się tylko dlaczego musiała odejść właśnie teraz kiedy ma kochający dom. Bardzo chcemy zapełnić kimś pustkę jaka została w nas po Tosi, upewniłam u kilki weterynarzy się że po wymianie posłań Tosi, pozbyciu się jej zabawek i generalnym sprzątaniu, możemy dać dom innemu kociemu istnieniu, nie może to byc koci niemowlak ale kociak kilkumiesięczny i przede wszystkim zaszczepiony. Pomyślałam więc o adopcji Stefanki....