nic tylko usiasc i plakac! /domy tymcz. szansa na zycie :( !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2005 10:01

kukuszka :king:
Razem z lidką dacie radę ze sterylizacjami jeśli po jednej kotce możesz przechowywać :D

A ,aluszki śliczne, znajdą domki
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt wrz 30, 2005 10:16

W 'domowaniu' nie pomogę, ale w dofinansowaniu trochę mogę.
Obrazek
Jak się zakocać to nie indywidualnie

paciorkowiec

Od: Śro sty 21, 2004 17:03

Post » Pt wrz 30, 2005 10:45 kto pomoże koteczkom z działki

To właśnie dzięki Lidce i Adamowi,
którzy mi kiedyś bardzo pomogli i teraz też, mimo, że mają wiele spraw bardzo trudnych ....

A pomocy najbardziej w tej chwili potrzebują 2 małe koteczki, mogą mieć ok. 1-mca, najmłodsze rudo-buraskowate, jeden z białym pyszczkiem
i później młodzież, burasek z nóżką, pisałam na ten temat, może ktoś zechce im pomóc, póżniej biało-brązowy jak niedźwiadek, jest również na zdjęciu, no i reszta dwa trójkolorowe, tygrysek popielaty z białym pyszczkiem... Prosimy bardzo o pomoc, jakąkolwiek
Jeśli pieniążki to proszę kierować do Lidki na konto Fundacji, to trafią w najlepsze ręce.
kukuszka

Post » Pt wrz 30, 2005 11:00

kukuszka, a ile jest kociaków razem?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt wrz 30, 2005 11:49 potrzebna pomoc

Rysiu,
Kotunków jest 11 jeśli dobrze policzyłam,
2 maluszki
i młodzież:
są 2 trójkolorowe, 2 buraseczki, jeden rudasek z białym pyszczkiem i łapeczkami, 2 czarnuszki, 1 biało-brązowy, i 1 biało-popielaty.
Pozdrawiam
kukuszka

Post » Pt wrz 30, 2005 11:55

Lidka, masz PW

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt wrz 30, 2005 14:41

kukuszka :D

Opisz moze prosze czy one sa dzikie czy oswojone?
Super, ze mozesz po 1 kotce trzymac w domu po zabiegu ( tj ok 7- 10 dni...). Dalibysmy Ci klatke wystawowa, zeby kotka siedziala w 1 miejscu. Tylko czy masz mozliwosc odizolowac te dzikie koty od swoich....?
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon paź 03, 2005 9:36 działka, kotki, pomocy!

Wczoraj byłam na działce,
przeżyłam szok.... kotków było sztuk 20 razem z młodymi,
no i zabrakło jedzenia, zwykle zawożę garnek z ugotowaną kaszą z mięsem, wątróbką, to na co mnie stać nie mogłam nic kupić, oraz suchą karmę, ( wczoraj zapomniałam) za ostatnie 2 zł, kupiłam mleczko dla mam kocich, one są przyzwyczajone do mleka,
Wniosek z tego, że nikt z działkowców nie był i nie podkarmił zwierzaczków,
No, tak zaczyna się jesień.... koteczkom tym potrzebującym oczy zakropliłam, podałam też Synulox, dla przeziębionych, Modlę się żeby było jeszce ciepło, to one mają szansę, ale jak długo? potrzebna jest pomoc, domki, domki tymczasowe, one tak patrzą w oczy... są dwa maluszki, narazie opanowujemy koci katar, kończą mi się leki, dopiero za tydzień będę miała pieniądze, żeby kupić, i to jest najbardziej denerwujące...
Kotki czekają na pomoc....
dzisiaj chcemy pojechać z siostrą zabrać kotulka, który ma przy tylnej nóżce narośl, nie wiadomo co to jest... do weta, ma tę narośl od niedawna, ale ze względu na spore zakocenie u mnie w domu i u siostry,
siostra przechowa go parę dni, jest to młody kotek, tygrysek, potrzebna dla niego pomoc w pierwszej kolejności i dla 2 maluszków
kukuszka

Post » Pon paź 03, 2005 9:47

moze im chociaz jakies domki postawic?budki?cokolwiek?
oznaczyc je jakos i co te 2 dni wpadac z zastrzykami...?

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pon paź 03, 2005 9:50

gagucia pisze:moze im chociaz jakies domki postawic?budki?cokolwiek?
oznaczyc je jakos i co te 2 dni wpadac z zastrzykami...?

one maja dostęp do altanki
i kt, za co kupi zastrzyki?
a jadać też co dwa dni będa?

nie wiem co poradzić :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 03, 2005 9:51

W jakim wieku jest młodzież? Czy wszystkie są w podobnym stanie zdrowia? Na ile są oswojone?
ryśka*

Post » Pon paź 03, 2005 9:52

Jakie leki dostają?
ryśka*

Post » Pon paź 03, 2005 11:11 pomocy, kotulki czekają

Młodzież może być w wieku 2-3-lub 4-m-ce, potrzebne są domki, to najlepsze wyjście, kilka kotków jest dotykalskich, nawet miziastych, kilka trochę mniej, ale nie byłoby problemem schwytać kotulki....
Pomoc, pomoc, jeszcze raz pomoc potrzebna, muszę tę sytuację opanować
ale jest to mozliwe tylko przy pomocy innych osób
kukuszka

Post » Pon paź 03, 2005 11:33

ja moge pomoc tylko chyba przekazujac na ten cel kase, zalatwiajac tansze leki, tansze sterylki.
Nie wiem nawet czy wolno mi na dzialke jechac skoro mam koty z p :(

Naszym samochodem tez byly wozone koty z p wiec nie wiem czy mozna go uzywac do wozenia innych kotow? chyba nie.....

a w takim razie jak transportowac koty na sterylki z dzialek ktore sa poza toruniem ?

:(

Domkow tymczasowych tez nie mam :(
lidiya niezalog

Post » Pon paź 03, 2005 11:43

lidka, co do samochodu i panleukopenii, to rozmawialam z wetem jak to oczyscic i on powiedzial, ze w samochodzie wirus sie nie utrzyma, bo tam raz goraco raz zimno i to nie sprzyja wirusowi

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

[poprzednia][następna]