Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwcia pisze: Uff chyba było by mi łatwiej wymienić co jest w porządku i nie wymaga leczenia.
iwcia pisze:Spróbuję zebrać wszystko, co usłyszałyśmy od weta.
Czakri ma bardzo wyniszczony cały organizm,słabe krążenie, bardzo powiększone i przebudowane węzły chłonne - najprawdopodobniej wskutek bardzo długotrwałego procesu zapalnego w organizmie, zapalenie górnych dróg oddechowych, zapalenie jelita cienkiego - jest silnie zgazowe i napuchnięte. Zdewastowane wskutek długotrwałych zaparć jelito grube, rozciągnięte, pogrubione ścianki pozbawione elastyczności, kicia może dostawać tyko dobre jakościowo karmy suche, w razie zaparcia może być wielki problem, karmić ją musimy często a mało i lekkostrawnie.
Na razie dostaje dwa silne środki - antybiotyk i coś jeszcze (nie zapamiętałyśmy), czekamy na reakcję.
Uff chyba było by mi łatwiej wymienić co jest w porządku i nie wymaga leczenia.
Maggda pisze:Ile ta biedna kicia się wycierpiała w tej naszej umieralni zierzątBo już inaczej nie mogę myśleć o tym tworze - nazywanym u nas szumnie schroniskiem :/.
I tak się zastanawiam, czy ufundowane szczepionki w ogóle zostały jakimkolwiek kotom podane, czy "wyszły" w jakiś inny sposób![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, muza_51 i 316 gości