Aspazja z dziecmi szuka domu - WIECEJ ZDJEC!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2005 18:07 Aspazja z dziecmi szuka domu - WIECEJ ZDJEC!

O Aspazji juz pisalam (ciekawe, czy jeszcze da sie znalezc te posty ;) ), a teraz wysylam zdjecie calej rodzinki:
http://upload.miau.pl/1/29333.jpg

Przedstawiam: Aspazja; u gory: Psotka, Rysio, Mruczus; u dolu: Felek, Klarunia, Szarotka. Szarotka i Mruczus juz znalazly dobre domki (tylko jeszcze musza z tydzien podrosnac, zeby moc opuscic mame), na Rysia tez jest juz chyba jakis chetny, ale jeszcze nie wiem, kto zacz.

Teraz kotusie maja 5 tygodni. Straszne z nich lobuzy ;). Potrafia korzystac z kuwety (z gazeta, bo piasek to zawracanie glowy i zawsze sie rozsypuje wszedzie ;P ). Umieja tez elegancko jesc z miseczki :catmilk: znaczy, bez wchodzenia do niej z lapkami). Z upodobaniem jedza twarog i serek waniliowy, podoba im sie tez mieso, ale jeszcze nie wszystkim (konkretnie, to Szarotka i Klara uciekaja tak od gotowanego, jak od surowego miesa niczym diabel od swieconej wody. Za to Szarusia uwielbia wyjadac mamie kittekat, ktory inne kociatka zagrzebuja jak cos obrzydliwego... :) )
Z drugiej strony, wszystkie koteczki sa jeszcze wciaz karmione i myte przez mame...

Aspazja przyzwyczaila sie do mieszkania w domu, ale uplynie jeszcze duzo czasu, zanim (o ile w ogole) stanie sie kicia do przytulania. Jest bardzo grzeczna i spokojna, lubi, gdy sie ja glaska i do niej mowi, pozwala sie tez wziac na rece i przeniesc w inne miejsce, ale brana na kolana robi sie sztywna i natychmiast w sposob delikatny, ale stanowczy daje do zrozumienia, ze chce isc. Na razie musi zajmowac sie dziecmi, co jest wystarczajaco meczace, ale mam wrazenie, ze gdy ich nie bedzie, zacznie sie nudzic i bedzie chciala isc na dwor.
Najchetniej powierzylabym ja milosnikom kotow, posiadajacym dom z ogrodem (duzym i bezpiecznym).

Wszystkich, ktorzy chca przygarnac koteczka, bardzo prosze o kontakt!
(693 268 543 ,asterope@o2.pl - zreszta to jest w profilu, pw...).
Jesli ktos chcialby wiecej informacji na temat ktoregos konkretnego koteczka i/lub wiecej jego zdjec, sluze rowniez :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 28, 2005 14:28 przez Asterope, łącznie edytowano 1 raz

Asterope

Od: Wto sie 16, 2005 18:49

Post » Pt wrz 23, 2005 21:12

No dziś co jeden kotecek to piekniejszy! 8O

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Pt wrz 23, 2005 21:40

piekniaste maluchy... i sa 2 lulopodobne :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie wrz 25, 2005 3:51

jakie piękne bobasy!

Lemon

Od: Czw paź 07, 2004 15:01

Post » Nie wrz 25, 2005 15:20

I hop do gory! Moze wreszcie ktos was zechce?
A w imieniu Aspazji dziekuje za wyrazy uznania dla jej dzieci. Wlasnie demoluja mi kuchnie... ;)

Asterope

Post » Śro wrz 28, 2005 14:39

No co jest, jak pragne zdrowia? Najpierw cala ferajna mowi, ze morowe z nas kociaki, a jak przychodzi co do czego, nikt nas nie chce! Ani naszej slicznej mamy, ani moich dwoch siostrzyczek, ani nawet mnie - Felka Cwaniaka!
Moze te pare zdjec cos zmieni?
Na poczatek moja siostra Psotka - urodzona fotomodelka. Jest najwieksza z dziewczyn i najodwazniejsza z nas wszystkich, a jak ja glaszcza, bardzo glosno mruczy.

Obrazek

Asterope

Post » Śro wrz 28, 2005 18:27

Sliczne zdjecia :)

Aspazja to przepiekne imie- moj mozg podpowiada mi "Aspazja z Miletu", ale nic wiecej! Rany jak mnie to teraz meczy? Kim byla Aspazja z Miletu i dlaczego ja pamietam? :conf:

Przepraszam za rozwazanie lekko nie na temat- zycze wszystkim kotkom dobrych domow, powodzenia!!

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Pt wrz 30, 2005 15:49

Ylva pisze:Sliczne zdjecia :)

Aspazja to przepiekne imie- moj mozg podpowiada mi "Aspazja z Miletu", ale nic wiecej! Rany jak mnie to teraz meczy? Kim byla Aspazja z Miletu i dlaczego ja pamietam? :conf:

Przepraszam za rozwazanie lekko nie na temat- zycze wszystkim kotkom dobrych domow, powodzenia!!

Z Miletu byli Tales i Amaksymander (i cala kupa mniej slawnych osob ;) )
A Aspazja (nie mam pojecia, skad :oops:) byla zona Peryklesa z Aten, a poza tym, jak wiesc niesie, kobieta niezwykle piekna i inteligentna. Co jak raz pasuje do mojej koty :)
Poza tym jest tez bardzo dobra ksiazka sf jakiegos polskiego autora (Fialkowskiego??? Oczywiscie zapomnialam :oops: )
pod takim tytulem, ale on to imie rowniez zaczerpnal z historii klasycznej.

A co do kotkow, to w srode Rysio i Szarotka odjechali do nowych domkow.
Kicia ich troche wolala, ale nie za duzo, bo pozostala czworka jest wystarczajaco absorbujaca. Za to nam jest troche smutno :( , bo co prawda Szarotke wzieli moi bliscy przyjaciele, ale Rysio - ulubieniec mojego brata - pojechal gdzies pod Radzymin i pewnie juz nigdy go nie zobaczymy :( :( :(

A cala reszta kotkow (procz Mruczka) dalej czeka na domki...

Asterope