SCHRONISKO ŁÓDŹ- zmiany w adresie strony www (do banera)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2005 20:27

zastanawiam sie co teraz zrobic. Zdjecia sa, musze skonczyc je obrabiac, ale czy czekac do poniedzialku i wrzucic je juz do bazy kotow na stronie schroniska, czy dublowac je tutaj, na pierwszej stronie ? Wielu kotow z obecnej tam listy iwcia nie odnalazla, a kart nie ma, wiec nie moge z czystym sumieniem wywalic ich z tego watku. Zostawic tez nie moge, po z ich starymi numerkami sa teraz inne koty :roll: Maslo maslane......
Co mam robic, czekac do poniedzialku i wrzucac juz do bazy, czy ladowac tutaj, na 1 strone?
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Sob wrz 17, 2005 20:30

poki co wrzucam iwcie "w pracy" :wink:
Obrazek
a to iwcia i najukochansza kotka w calym schronisku, ktorej tez szukamy domu :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie wrz 18, 2005 0:58

Czy jest szansa zrobic im testy?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie wrz 18, 2005 1:02

Sydney pisze:Czy jest szansa zrobic im testy?

jesli ktos bedzie chcial je zasponsorowac, to mozna..... tylko ja nie wiem, czy oni potrafia zrobic test :roll: Najlepiej, by byly ew. chetne domki, ktore pokochaja te koty, bo jak test wyjdzie niekorzystnie (lub watpliwie), to koty uspia bez mrugniecia, jako ze wracajac na kociarnie moga stanowic zagrozenie...... a nikt leczyc tam na sile tak chorych kotow nie bedzie :(
Boje sie takiego wyroku :( Boje sie, co by bylo, gdyby wyszly pozytywnie, to wtedy dla nich wyrok smierci......
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie wrz 18, 2005 13:39

Nika, te koty są w tragicznym stanie. Śmierć nie byłaby dla nich wyrokiem, tylko wybawieniem. Myślę, że najgorzej jest zostawić je bez pomocy. Może wart zakupić testy z pieniędzy z funduszu Rudiego?

Nika, myślę, że jeden zbiorczy wątek nie bardzo ma sens. ALe jeśłi zdjęcia będą tylko na stronie schroniska, a tutaj nie, to i tak mało da. Wydaje mi się, że najlepiej zakładac osobne wątki dla dwóch-trzech kotów. Oczywiście, to tylko moje zdanie :wink:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie wrz 18, 2005 14:05

saskia pisze:Nika, te koty są w tragicznym stanie. Śmierć nie byłaby dla nich wyrokiem, tylko wybawieniem. Myślę, że najgorzej jest zostawić je bez pomocy. Może wart zakupić testy z pieniędzy z funduszu Rudiego?

mimo calego zaangazowania w koty schroniskowe nie moge sie zgodzic, by poszly pieniadze z funduszu Rudiego :cry: Wielu podobnym przypadkom odmawialismy, wiec musimy byc konsekwentni. To nie jest przypadek podobny do Rudiego, a jedynym kotem, ktory by pod to podpadal, to jest staruszka, ktora jutro biore, gdyz iwcia ma dla niej dom :D
Oczywiscie wypowiadam sie za siebie,wazne jest takze zdanie Maggdy i thvar.

Nika, myślę, że jeden zbiorczy wątek nie bardzo ma sens. ALe jeśłi zdjęcia będą tylko na stronie schroniska, a tutaj nie, to i tak mało da. Wydaje mi się, że najlepiej zakładac osobne wątki dla dwóch-trzech kotów. Oczywiście, to tylko moje zdanie :wink:

dzieki za twe zdanie, bo nie za bardzo wiem, jak to teraz rozwiazac :roll: Bedzie docelowo 120 kotow, a w jednym watku to one sie za skarby nie pomieszcza... edycja bedzie mi sie wywalac co sekunde :roll:
Kotow po p. Hrynkiewicz nie ma juz co oddzielac, bo one i tak siedza prawie rok w schronisku, sa wiec juz schroniskowe...
Zalozylam SOS dla tych 3 pilnych przypadkow, bo one wymagaja NATYCHMIAST pomocy... a co z pozostalymi 120? Brac po kilka do jednego watku? Tylko JAK wybrac tych kilka, jakimi kategoriami? Sa koty niedotykalskie, ktorych nie da sie poglaskac, ich nie wyadoptuje tutaj, gdzie nawet slodkie kociaki czekaja miesiacami, nie mowiac juz o miziastych doroslych kotach :( Tym samy jakbym skazywala je na dozywocie w schronisku :cry:
No i co z tym watkiem dalej robic? Zostawic do spraw ogolnoschroniskowych? A co z 1 strona? Wykasowac koty? Zostawic link do bazy na stronie schroniska?
Tez sklaniam sie do tego, by tutaj nie prezentowac WSZYSTKICH kotow, bo technicznie to ten watek moze tego nie udzwignac :(
No i co z kotami niedotykalskimi? Reklamowac je jako koty na myszy? To byloby jakies rozwiazanie chyba, bo tylko taka osoba jak pini moze wziac do domu "dzika" kotke, z pelna swiadomoscia tego, i ja jeszcze rozmiziac :wink: Najgorsze, ze nie mnie decydowac czy kot "dziki" w schronisku ma trafic na podworko, czy jednak probowac go ratowac dajac cierpliwej osobie (choc kazde z tych rozwiazan jest lepsze niz schronisko) :( Ja nie dam glowy, czy ten kot ma potencjal bycia kotem domowym, tylko tak zle znosi schronisko, czy to klasyczny dziki kot, ktory idealnie nadaje sie na myszy :roll:
Zdjecia mam gotowe, wieczorem wpada iwcia na ciag dalszy robienia opisow, czyli tego, co ona wie o tych kotach (fakty z kart juz mam). Jutro mam byc w schronisku po oprogramowanie i hasla do robienia bazy, no i po staruszke dla iwci :D
Moze, jak zaczniemy uzupelniac baze, to podpowiecie, ktorym kotom, wg was, nalezy zalozyc watek? Strasznie ciezko podjac taka decyzje... no oprocz takich skrajnych przypadkow jak SOS (juz jest na kociarni)
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto wrz 20, 2005 15:06

Relacja z ustalen ze schroniskiem:

1. Mam dostep do bazy, musze tylko podpisac umowe ze schroniskiem, ze robie to za darmo i ze "zachowam tajemnice danych" (pewno chodzi o haslo i ID). Jutro ma przyjechac pismo do podpisania i mamy droge otwarta
2. Iwcia z TZ-tem wpadli na pomysl tablicy informacyjnej w kociarni. Tablica zostanie zakupiona. Bedziemy tam przesylac, do wydruku na miejscu, opisy wybranych kotow ze zdjeciem, a oni beda to wieszac na tablicy. W ten sposob koty, na ktorych najbardziej nam zalezy, beda dodatkowo reklamowane opisem charakteru, danymi o wieku, plci (bo nikt tam ludziom nie pomaga w adopcji kota, chodza po kociarni sami, bez zadnej wiedzy o kotach). Aby nie bylo zbytniego zamieszania, to bedzie tam gora ok. 30 kotow, bo tyle ogloszen chyba wejdzie na taka tablice. Generalnie wepchamy tam tyle, ile wlezie na ta tablice.
3. Dopilnuje sprawy tej ulotki "czego mozna sie spodziewac po kocie/psie ze schroniska). Ulotka o kotach bedzie wisiec na kociarni, a w korytarzu obie, dla kotow i psow.
4. W bazie danych pozwolono mi dodawac wiecej niz jedno zdjecie (bedzie to link z ikona zdjecia, jak tu na forum sie robi)
5. Namowilam ich do umieszczania obok kota sprzedanego dopisku "znalazl dom", a obok kota zmarlego "nie doczekal adopcji". Wczesniej preferowano tylko usuniecie kota z bazy.
6. Z dzialem zgubiono/znaleziono nic nie mozna zrobic na dzien dzisiejszy. Uwazam, ze powinna ta baza byc jawna (oczywiscie mniej danych osobowych nic teraz jest wymaganych), by ludzie sami wklepywali zwierzaki znalezione/zgubione i sami je odszukiwali, bez posrednictwa schroniska. Obecnie jest to tylko formularz do wypelnienia wysylany do schroniska...

to chyba wszystko z ustalen z wczoaj......
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto wrz 20, 2005 15:17

Fajnie, że zgodzili się na tablicę, może być bardzo pomocna.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto wrz 20, 2005 15:45

Tak, dobry pomysł z tą tablica...

Tak na pocieszenie dodam że w naszej szkole w listopadzie ruszy akcja zbierania pieniędzy, karmy i kocy na rzecz schroniska na Marmurowej....
Jak jeszcze mozna wam pomóc? Ja bym chciała tylko mam nie za duże mozliwości. Kota zaadoptować niestety nie mogę.. :(
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Wto wrz 20, 2005 18:52

Byłyśmy tam z Magiją.

Jest potwornie.

Ona przywiozła tą srebrną kicię- jest w stanie agonalnym.
Ja mam maleńką buraskę- prawie bez oczu.

Wiem, że nie powinnam była jej zabierać, że mam dziczki.

Nie miałam wyboru.
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Wto wrz 20, 2005 19:07

:(

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Wto wrz 20, 2005 20:44

saskia pisze:Byłyśmy tam z Magiją.

Jest potwornie.

Ona przywiozła tą srebrną kicię- jest w stanie agonalnym.
Ja mam maleńką buraskę- prawie bez oczu.

Wiem, że nie powinnam była jej zabierać, że mam dziczki.

Nie miałam wyboru.

wiem, też nie miałam, boję się, tam jest koszmarnie, są nowe kociaki, wyłam tam cały czas
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto wrz 20, 2005 21:29

ocencie, czy tak to powinno wygladac. Zabralam sie za baze, przynajmniej moze globalnie zmieni to sytuacje w schronisku, KIEDYS......
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/zwierzeta.php?zid=116
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto wrz 20, 2005 21:56

Nika, a czy możesz wpłynąć na zmianę w menu, żeby zniknęło "sprzedaż bezdomnych zwierząt". OKropnie kole w oczy, przecież schronisko to nie sklep. Możnaby to zamienić na "adopcje" i po wejściu na adopcje byłaby notka o konieczności wpłacenia określonej kwoty na schronisko ?!
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Wto wrz 20, 2005 22:27

iskra, postaram sie, ale strone robi ktos inny, za darmo..... miejsce na serwerze tez daje, wiec...... moze nie chciec juz nic robic za free :roll:
Pierwszy samodzielnie dodany kot :wink:
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/zwierzeta.php?zid=159
ale to sie rypie :? jpg mi nie chcialo przyjac, grafika sie sypie- oj bedzie wesolo :?
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]