Krawateczka.16 rocznica śmierci mojej najkochańszej Koteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2005 12:58

Nan ja tez sie pocieszam ze u Krawatki nie jest tak bardzo zle bo jak robie zawsze badanie moczu to u niej jest najwyzej slad bialka albo wcale ale te wyniki kreatyniny sa za duze i mocznika ale dwa tygodnie temu cudownie spadl bun azot mocznik do 17 a od paru dni ma az okolo 40 i kreatynina wzrosla do ponad 4. Mam nadzieje ze to przejdzie po antybiotyku. Zastanawiam sie nad wplywem tego kla i dziasla czy to czasem nie jest przyczyna obecnego pogorszenia stanu nerek. Wczoraj wet ogladal Krawatki dziasla ( ten co wyrywal jej kiedys boczne zeby ) i powiedzial ze to teraz nie wyglada tak zle i raczej nie jest przyczyna tego pogorszenia ale za dobrze tez nie wyglada i do konca nie wykluczyl ze to jednak moze byc przyczyna. Nalezy pamietac ze teraz dziaslo lepiej wyglada bo smarowalem Baikadentem i Caridentem bo wczesniej Krawatka prawie nagle nie chciala jesc ( chociaz ostatnio mniej jadla ale jadla ) i jezyk wystawiala ( teraz duzo mniej wystawia ).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Sob wrz 10, 2005 14:52

Dzisiaj zlapalem mocz Krawteczki. Zanioslem na posiew i na badanie ogolne do szpitala. Wynik ogolnego juz mam:
NIE MA ZADNYCH BAKTERII
leukocyty 0-2
pH 5,0
ciezar wlasciwy tylko 1010 ale mysle ze to dlatego ze Krawatka miala wczoraj po 17 wlane 250 ml Nacl i nerki nie zdazyly zagescic tak olbrzymiej ilosci moczu bo przewaznie Krawateczka miala 1020
Bakterie zniknely i mam nadzieje ze to antybiotyk pomogl i pewnie na posiew nic nie wyjdzie ale wolalem sie upewnic
Dzisiaj pieknie kroplowka poleciala , Krawateczka byla bardzo grzeczna.

Pedro

Post » Nie wrz 11, 2005 15:48

Jutro badanie krwi. Mam nadzieje ze wyniki beda dobre.

Pedro

Post » Pon wrz 12, 2005 17:09

Wlasnie wrocilem z Krawateczka od weta. Byla kroploweczka i pobranie krwi. Jutro bedzie wynik. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Pedro

Post » Wto wrz 13, 2005 17:18

Ponad godzine temu wrocilem z Krawateczka od weta. Jestem bardzo zadowolony. Oto wyniki te ktore zapamietalem badania krwi:
kreatynina 2,9
bun azot mocznik 26
leukocyty 8 tys
plytki 500
Dzisiaj Krawateczka dostala antybiotyk i chyba ostatni w czwartek dostanie i dostala tez kroplowke.
Posiew moczu wyszedl negatywny wiec fajnie ze antybiotyk byl trafiony.
Z tego co sobie wyliczylem na podstawie wielu kroplowek wynika ze jedna kroplowka powoduje spadek bun azot mocznika o 2 jednstki. Badanie krwi bylo robione przez wczorajsza kroplowka wiec mysle ze po dzisiajszej Krawateczka ma byn azot mocznik okolo 22 a wiec w normie.

Pedro

Post » Wto wrz 13, 2005 17:24

Bardzo się cieszę, Pedro. Tak trzymać Krawatko
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto wrz 13, 2005 21:45

Też się cieszę. Super Krawatko. Brawo Pedro.
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Śro wrz 14, 2005 13:29

Zapomnialem dodac ze wet obejrzal wczoraj dziaslo i kiel Krawateczki i jest dalsza poprawa. Mysle ze to od tego dziasla poszly bakterie na nerki i mam nadzieje ze sie to nie powtorzy.

Pedro

Post » Śro wrz 14, 2005 15:10

Brawo:)
Obrazek
sTeFf & FeLeK KarToFeLeK

ani_stefanowa

Od: Wto sie 30, 2005 21:36

Post » Czw wrz 15, 2005 16:05

Dzisiaj bylem na ostatnim zastrzyku z Krawateczka. Za tydzien jade na kontrol czyli pobranie krwi. Prawdopodobnie zapadnie decyzja o szczepieniu Krawatki i pozostalej trojki bo w maju minal rok jak byly szczepione ale ciagle ktoremus cos dolega dodatkowego i tak zlecial czas.

Pedro

Post » Czw wrz 15, 2005 18:27

oby tak dalej! zyczymy wszystkiego dobrego:)
Obrazek
sTeFf & FeLeK KarToFeLeK

ani_stefanowa

Od: Wto sie 30, 2005 21:36

Post » Czw wrz 15, 2005 21:04

No, Krawatka - prosze juz wiecej nie chorowac! :D

Ciesze sie, ze wyniki sie porawily i trzymam kciuki za zdrowie wszystkich kociakow :ok:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw wrz 15, 2005 21:34

Pedro, ale Ty wspaniale o nia walaczysz. Z tego co piszesz to jest bardzo chora, ale dzieki Twojej opiece powoli idzie ku lepszemu. Czy mozesz mi napisac, jakie sa sugestie weta takiego stanu zdrowia? Czy to jest wtorna sprawa po innej chorobie, czy tez ma jakies "mutacje"?
U nas okazalo sie, ze nerki siadaja poniewaz Hrupkama koloty z normlanym przyswajaniem pokarmu. Od kiedy ukl. pokarmowy jest stymulowany codziennie lekami, jej wyniki sa ciagle w doskonalej normie, mimo uszkdzenia nerek.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt wrz 16, 2005 10:40

Jutro montuje fontanne. Czekalem az sie skoncza kroplowki Krawateczki bo i by tak nie pila a tak bedzie sie bardziej interesowac. Ciekawy jestem jak na to zareaguja moje kociaki ale mam nadzieje ze wiecej beda pic wody.
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2005 16:16 przez Pedro, łącznie edytowano 1 raz

Pedro

Post » Pt wrz 16, 2005 10:42

Wlasciwie trudno powiedziec co bylo przyczyna ze przez 10 dni wyniki nerkowe sie tak pogorszyly. Wet nie wykluczyl tego ze to sie moglo stac od tego kla i zaczerwienionego i spuchnietego dzisala kolo kla. Krawatka od pewnego czasu troche mniej jadla ale myslalem ze to przez zaklaczenie bo ona czesto klakami wymiotowala bo najwiecej myje inne kociaki ale i pewnie ma problem zoladkowy z tymi klakami. Nagle wlasnie nie chciala jesc i wyszedl problem z dziaslem ale wtedy wyniki miala jeszcze dobre az sie dziwilem bo zawsze miala gorsze ale po tych 10 dniach kreatynina i bun azot mocznik nagle skoczyly wiec moglo to byc od bakterii z tego dziasla co potwierdza badanie moczu i wynik ze jest bardzo duzo bakterii ale nie potwierdzal wynik krwi jesli chodzi o leukocyty bo byly w normie. Myslalem i moj wet ze to moze od masci i zelu Baikadent i Carident te wyniki nerkowe siadly bo zawsze cos Krawateczka polknela z tego smarowania ale wynik moczu jakby wskazywal ze to wina bakterii.
To jest bardzo dziwne ze cala czworka ma przewlekla niewydolnosc nerek ale tak sobie mysle ze ja nie badajac moczu przez pierwsze dwa lata bo nie bardzo wiedzialem jak to robic czyli lapac moglem nie zauwazyc ze wystepuja zapalenia pecherza i inne sprawy nerkowe i to moglo spowodowac z czasem ta niewydolnosc nerek. Wet tez mowil ze moze jakies bakterie sa co jakis czas sie pojawiaja i niszcza te nerki ale nawet jak rok temu Krawatka miala bardzo zle wyniki i zachowywala sie dziwnie ( bedac gdzies wyzej potrafila spasc ). Dostawala antybiotyk ktory nie pomagfal a leukocytow bylo o wiele za duzo we krwi i moczu i kreatynina i bun azot mocznik polecialy do gory to wtedy miala pobierany mocz strzykawka bezposrednio z pecherza i na posiewie nic nie wyszlo. Trudno powiedziec co to jest za przyczyna.
Wet sugerowal prawie rok temu biopsje nerek w celu znalezienia przyczyny ale takie badanie robia we Wroclawiu a w moim gabinecie dopiero mieli zaczynac to robic i wet powiedzial ze doswiadczenie jest tu wazne i we Wroclawiu to zrobia najlepiej ale jak tu meczyc jazda do Wroclawia moje kociaki i zabieg tez jest bardzo ryzykowny i w sumie moze nic nie dac.
Badania USG nerek miala cala czworka robione i zadnych zmian nie stwierdzono ale te badania byly robione w lipcu 2004 a Krawatka mial znaczne pogorszenie wynikow w pazdzierniku-listopadzie 2004 a wiec pozniej.
Anja a powiedz mi jak doszlas do tego ze przyczyna zlych wynikow nerkowych u Hruptaka jest zle przyswajanie pokarmu. Jakie byly badania?

Pedro

[poprzednia][następna]