Niebanalna szylkretka-ma dom u Iśki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2005 14:38 Niebanalna szylkretka-ma dom u Iśki

Obrazek

Kicia ponad miesiąc temu została przyniesiona do schroniska przez dotychczasowego właściciela. Ma podobno 5 lat, ale jat malutka i drobna. Była bardzo wychudzona, więc szybko zachorowała. Została przeniesiona wraz z inną chorą kotką do izolatki. Teraz jest zdrowa i powinna jak najszybciej znaleźć dom. Lubi głaskanie i pozwala brać się na ręce. To śliczna i miła koteczka. Nie jest jeszcze wysterylizowana, ale zabieg można wykonać bezpłatnie u weta schroniskowego. Zostanie w najbliższych dniach zaszczepiona. Aby zrobić zdjęcia zabrałam ją do gabinetu weta. Nawet nie próbowała zejść ze stołu. Najspokojniej w świecie mając więcej miejsca niż w izolatce zabrała się za toaletę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2005 16:33 przez mirka_t, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt wrz 09, 2005 14:44

Piękna :1luvu:

Ale to nie jast szylkretka tylko trikolorka.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt wrz 09, 2005 14:53

Na tricolorkę też niezbyt wygląda. Wet powiedział, że szylkretka a ja dodałam, że niebanalna. Wiem, że u MCO jest umaszczenie f 09 czyli czarna szylkretka z białym. Kicia to nie MCO ale może być brązowa szylkretka z białym. Niebanalna, śliczna i miziasta.
Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2005 18:46 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt wrz 09, 2005 15:09

mirka_t pisze:Na tricolorkę też niezbyt wygląda. Wet powiedział, że szylkretka a ja dodałam, że niebanalna. Wiem, że u MCO jest umaszczenie f 09 czyli czarna szylkretka z białym. Kicia to nie MCO ale może być brązowa szylkretka z białym. Niebanalna, śliczna i miniasta.

Ależ jest to typowa piękna trikolorka, i ma szczęście, że ma takie umaszczenie dużo ludzi szuka takich.

Ja mam typową szylkretkę - umaszczenie czarny ze złotym bez białego - ostatnio jedna z osób oglądających ją u mnie powiedziała że jest paskudna - i jak takim ludziom dać jakiegokolwiek kota? :evil:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt wrz 09, 2005 15:09

NO śliczna jest :) Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek! Trzymam kciuki!

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt wrz 09, 2005 18:49

Tą koteczke Mirka uratowała przed smiercią, bo to ona zwróciła wetowi schroniskowemu uwagę na to, że koteczka jest chora i dzięki niej mała znalazła się w izolatce i została wyleczona.

Przed Mirką nic się nie ukryje 8) Kiedy ona jest w schronisku, wet ma pełne rece roboty. W środę też jeden kotek został zabrany na leczenie dzieki Mirce. Musze ją częściej zabierać do schroniska :D
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pt wrz 09, 2005 18:57

O Boszzzzzz... Przecież gdyby ją podtuczyć, to byłaby moja Leni. 8O :D No może inaczej rozłożone plamki na pyszczku...
Dziewczyny pogodzę Was - ona jest i szylkretką i tricolorką. :D Wiem, bo mam podobne cudo w domu. :D :wink:
Aha, i osobę, która zdecyduje się na wzięcie slicznej panienki z góry uprzedzam, że będzie mieć niezwykłą koteczkę w domu. :D :wink: I to nie tylko z wyglądu. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt wrz 09, 2005 19:09

Wawe pisze:... Aha, i osobę, która zdecyduje się na wzięcie slicznej panienki z góry uprzedzam, że będzie mieć niezwykłą koteczkę w domu. :D :wink: I to nie tylko z wyglądu. :D

Takie właśnie mam odczucia co do tej ślicznotki. W środę znowu ją odwiedzę o ile będzie jeszcze w schronisku. Postaram się pobyć z nią dłużej aby dokładnie wybadać co to za charakterek. Sprawdzę też dokładniej stan jej uzębiania. Dzisiaj zaglądałam do pysia i ząbki wydawały się całkiem ładne. Dziąsła także.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt wrz 09, 2005 19:27

Cudna panienka, oby jak najszybciej znalazła swój dom. :1luvu: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt wrz 09, 2005 20:15

znajdzie domek napewno :D

pozdrowienia od rowniez trzykolorowej Łaci :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt wrz 09, 2005 20:30

Pięęękna :D Na pewno znajdzie dobry domek :)
mirka_t pisze:Na tricolorkę też niezbyt wygląda. [...] może być brązowa szylkretka z białym. Niebanalna, śliczna i miziasta.
A to nie jest tak, że szylkret z białym, to własnie tricolor? ;) Serio pytam.
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt wrz 09, 2005 20:31

__dwa razy poszło__
Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2005 20:33 przez Kiara, łącznie edytowano 1 raz
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt wrz 09, 2005 20:32

Kiara pisze:Pięęękna :D Na pewno znajdzie dobry domek :)
mirka_t pisze:Na tricolorkę też niezbyt wygląda. [...] może być brązowa szylkretka z białym. Niebanalna, śliczna i miziasta.
A to nie jest tak, że szylkret z białym, to własnie tricolor? ;) Serio pytam.

zawsze mi sie tak wydawalo...
bo tricolor to chyba nie jest oznaczenie masci... tylko szylkret z bialym (tez mi sie wydaje...)
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Pt wrz 09, 2005 20:51

Nie całkiem tak. Szylkret to umaszczenie, gdzie podstawowe ubarwienie przetykane jest włoskami o odmiennej barwie. Natomiast tricolor (jak sama nazwa mówi) to występowanie na jednym kocie trzech kolorów. Mogą być one np. w kształcie łat. Ale niekoniecznie już musi występować to przetykanie jednej plamy innym kolorem.
Np. Marchewka Agi 995 jest typową szylkretką a Grubcia O-l-g-i czy kolorowa kicia Covu to przepiękne tricolorki. :)

Nie wiem czy będzie to dobrze widoczne na fotce, ale moja Leni na grzbiecie ma umaszczenie typowe dla szylkretki a z przodu i na brzuszku - trzykolorowe plamy, już bez tej szylkreciej dropiastości.
http://img393.imageshack.us/img393/3116/pict51530nn.jpg

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt wrz 09, 2005 21:06

Wawe dzieki za wyjasnieni... laciak ma na lebku szylkretkowe umaszczenie i na ogonku chiba... reszta to typowa tri :D
Nie robię już drapaków.

covu

[następna]