znaleziony kot norweski lesny. co zrobic?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2005 12:17 znaleziony kot norweski lesny. co zrobic?

Witam,
Mam nadzieje, ze w dobrym miejscu pisze.
Moja ciocia karmi kociaki w swojej okolicy. Od jakis 2 tygodni przychodzi tam kociak norweski lesny (ciemnoszary z czarnymi pregami). Wydaje sie, ze kociak nie ma wlasciciela. Choc moze byc i tak, ze lakomczuszek znalazl sobie dobra stolowke. Ciocia jednak twierdzi, ze kicius wydaje sie lekko zagubiony. Sama nie moze go wziac bo ma juz dwa i to chore. Ewentualnie ja go wezme na przechowanie (mam juz kota i psa i nie wiem jak na siebie zareaguja) dowiedzialam sie jednak o tym wszystkim wczoraj wieczorkiem i narazie zastanawiam sie co zrobic.
Obawiam sie sytuacji, w ktorej wezme kociaka, komus oddam, a tu nagle ukaza sie ogloszenia, ze ten kociak zginal. I jak tu wytlumaczyc nowemu wlascicielowi, ze kociak jednak byl czyjs.
Narazie chce sprobowac poszukac informacji czy komus kociak nie zginal. Mam telefon do spolecznego telefonu informacyjnego, gdzie podbno pani kojarzy zaginiecia i odnalezienia zwierzakow. Gdzie jeszcze moge o tym napisac oprocz tego forum?
Czekam na wszelkie sugestie, doswiadczenia w takich sprawach.
Miejsce gdzie pojawia sie kociak to okolice Broniewskiego i Elblaskiej.

z gory dziekuje
pozdrawiam
Klaudia R.

Klaudia R.

Od: Pt wrz 09, 2005 10:11

Post » Pt wrz 09, 2005 12:21

A widzisz gdzieś w okolicy ogłoszenia, że zaginął właśnie taki kot?
Jeśli nie, to może nikt go nie szuka po prostu? :?
Ja mieszkam bardzo niedaleko (Sady) i takich ogłoszeń nie widziałam nigdzie.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Pt wrz 09, 2005 12:25

Przypuszczam, ze on nikomu nie zginął ale jak najbardziej szuka domu :D
Moze to synus którejś z piwnicznych kotek. Zabierz go domu i daj ogloszenie do prasy. Nie podawaj szczególow bo od razu znajdzie sie wielu "właścicieli" chetnych do rozmnazania kociaka :evil: . Jezeli po tygodniu nikt sie nie zglosi lub tez nie pojawia sie ogłoszenia o poszukiwaniu takiego malca to szukaj dla niego domu.
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt wrz 09, 2005 12:34 Re: znaleziony kot norweski lesny. co zrobic?

nie moge dojsc jak sie tu odpowiada:O(

Ciocia szukala ogloszen w okolicy. Nie bylo.
OK. To sprobuje go wziac (bo nie wiem jak moje zwierzaki) ewentualnie znajde kogos tymczasowego i bede wypatrywac ogloszen.

dzieki
Klaudia

Klaudia R.

Post » Pt wrz 09, 2005 12:50 Re: znaleziony kot norweski lesny. co zrobic?

Klaudia R. pisze:nie moge dojsc jak sie tu odpowiada:O(

Ciocia szukala ogloszen w okolicy. Nie bylo.
OK. To sprobuje go wziac (bo nie wiem jak moje zwierzaki) ewentualnie znajde kogos tymczasowego i bede wypatrywac ogloszen.

dzieki
Klaudia

super

Jezeli nikt sie po niego nie zglosi to zrób zdjecie i daj tutaj-chetnych nie zabraknie 8)
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt wrz 09, 2005 13:15 Re: znaleziony kot norweski lesny. co zrobic?

tak mi sie wydaje:O)))

dzieki
Klaudia

Klaudia R.

Post » Pt wrz 09, 2005 16:39

To prawie niemożliwe, żeby był bezpański. Gdyby się jednak tak okazało, mogę zaproponować mu domek tymczasowy, gdyby były problemy, lub nawet stały. Mam sześć kociaków i jeden więcej nie stanowiłby problemu zwłaszcza, że myślałam kiedyś o norwegu lub sybiraku, ale na kupno rasowego nie bardzo mnie stać. Już wolałabym przeznaczyć pieniądze na jakieś schronisko.
glass1

Post » Pt wrz 09, 2005 16:46

o ile to norweg.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt wrz 09, 2005 16:57

Musisz dać zdjęcie, może i właściciel się znajdzie
glass1

Post » Pt wrz 09, 2005 17:00

Możesz mi dać telefon do tego społecznego tel. informacyjnego? Sąsiadce zaginął kotek
glass1

Post » Pt wrz 09, 2005 17:45

glass1 pisze:Możesz mi dać telefon do tego społecznego tel. informacyjnego? Sąsiadce zaginął kotek

spoleczny telefon informacyjny 839-64-80, codziennie 9-10.

Klaudia R.

Post » Pt wrz 09, 2005 17:48

o ile naprawde jest to kociak rasy norweski lesny to wejdz na forum nfo
http://forum.nfo.pl/ i tam daj rowniez ogloszenie o nim. Hodowcy nfo pomoga zlokalizowac wlasciciela jezeli to zguba, ale potrzebne tez zdjecie kotka.
ewelina
Gość

Post » Pt wrz 09, 2005 17:49

glass1 pisze:To prawie niemożliwe, żeby był bezpański. Gdyby się jednak tak okazało, mogę zaproponować mu domek tymczasowy, gdyby były problemy, lub nawet stały. Mam sześć kociaków i jeden więcej nie stanowiłby problemu zwłaszcza, że myślałam kiedyś o norwegu lub sybiraku, ale na kupno rasowego nie bardzo mnie stać. Już wolałabym przeznaczyć pieniądze na jakieś schronisko.

fajnie dzieki:)
moze uda mi sie przez weekned zrobic zdjecie.

Klaudia R.

Post » Pt wrz 09, 2005 17:52

Anonymous pisze:o ile naprawde jest to kociak rasy norweski lesny to wejdz na forum nfo
http://forum.nfo.pl/ i tam daj rowniez ogloszenie o nim. Hodowcy nfo pomoga zlokalizowac wlasciciela jezeli to zguba, ale potrzebne tez zdjecie kotka.
ewelina

trudno mi to osadzic bo ja go narazie nie widzialam tylko ciocia. jak przygotuje zdjecie to i tam napisze.

dziekuje:)

Klaudia R.

Post » Pt wrz 09, 2005 18:31

Dzięki za telefon!!!
glass1

[następna]