pękny szary persik w schronisku wrocławskim

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2005 22:23 pękny szary persik w schronisku wrocławskim

Witajcie

W schronisku od kilku dni siedzi piękny puszysty siedmioletni persik Eryk. jest wystraszony i nie wie co się z nim dzieje. Niestety w tym stanie szybko może dopaść go jakieś choróbsko.

Być możektoś zaoferuje domek tymczasowy persikowi....

Jego zdjęcie jest na stronie www.kocie-zycie.prv.pl w zakładce "zdjęcia kotów"
Obrazek

Oliwka

Od: Pon wrz 27, 2004 21:04

Post » Śro wrz 07, 2005 6:11

Dodam jeszcze, że jest wykastowany, korzysta z kuwety, ma piękne pomarańczowe oczy i został oddany przez "swojego właściciela"..
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Śro wrz 07, 2005 7:03

A to Erik
Obrazek
Piękny i bardzo miziasty, nie można odejść od klatki. Pilnie potrzebuje domku.

Medira

Od: Pt lut 25, 2005 19:00

Post » Śro wrz 07, 2005 7:11

Jakiś Ty śliczny Eryczku :1luvu: :1luvu:

MAm nadzieję, że znajdzie się dla niego dom jak najszybciej...

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro wrz 07, 2005 7:35

ale biedaczek :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro wrz 07, 2005 8:07

Zastanawiałam się nad wzięciem go do Franka, ale teraz dochodzi problem z psem...
Trzeba ratować persa, poki znajdzie sie w takim stanie jak Franio przed trafieniem do nas. Ciezko pozniej kotuchowi wrocic do formy![/list]

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Śro wrz 07, 2005 15:11

Czy jest wykastrowany ?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro wrz 07, 2005 15:15

Na kocim zyciu pisze ze kocurek jest wykastrowany.

"Piękny i zadbany kocurek. Pers niebieski o żółto-pomarańczowych oczach. Został po 7 latach (!!!) spędzonych w domu, oddany do schroniskowej klatki. Jest totalnie zdezorientowany i mocno wystraszony. Korzysta z kuwety i jest wykastrowany. Jeszcze wygląda ładnie. Ma wyczesaną, puszystą sierść, ładne oczka. "

[/b]

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Śro wrz 07, 2005 15:46

Czy jest możliwość, by dowiedzieć się, czy ten kotek był tylko domowym pieszczochem, czy kotem wychodzącym?
Znam kogoś, kto szukał takiego kota, ale byłby wychodzący. Jak nie jest do tego przyzwyczajony - lepiej nie ryzykować.
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Śro wrz 07, 2005 18:49

Właściciel oddał, wymówił się jakimś stałym tekstem (allergia, czy wyjazd) i nie mamy z nim kontaktu.

W schronisku pewnie mają, ale jest ustawa o ochornie danych osobowych, więc nam tych danych nie udostępnią.

Natomiast w tym momencie kociak strasznie lgnie do ludzi, bardzo łaknie głaskania, miziania, przytula się, ociera o rękę.

Nie wiadomo czy był wychodzący, czy nie. Ale mój brat zaadoptował (akurat na jesień) dorosłego kota, który nie był wychodzący, przez zimę i całą wiosnę kot nie wychodził (i nawet nie chciał), a teraz - od ok. 3 miesiecy przesiaduje prawie cały dzień na ogródku. Nigdzie nie odchodzi, spaceruje tylko w obrębie ogrodu wytyczonego siatką, nigdzie nie odchodzi, wraca do domu, trzyma się ich tak zeby mieć ich na oku - i widać, ze bardzo mu się to podoba, bo bardzo się awanturuje, gdy z rano za długo nikt mu drzwi nie otwiera.

Także myślę, że warto spróbować - zwłaszcza, gdy zmiana idzię w tę stronę.
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Śro wrz 07, 2005 19:44

Jutro spytam, czy nadal jest "ochota na kota" i dam znać. Jest taki śliczny... mam nadzieję, że tu czy gdzie indziej ale szybko znajdzie dom...
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Śro wrz 07, 2005 22:42

Pytałam w dwu domach, gdzie nagabywali mnie o kota... Niestety, w obu uznali, że wiek nie ten :? :? :? Chcą kociaki...
Gdybym mojego tuzina nie miała, i nie wyjeżdzała na dniach, wzięłabym tego koteczka... choćby na tymczasem...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro wrz 07, 2005 23:47

Może Lena.. :? na tymczasem.. :oops:
Lena, nie zabij mnie proszę.. :)

Ona ma dobrą rękę do adopcji persów.. :D A kicio już jakiś czas wisi na Persji, ale bez rezultatu.. :(
A poza tym 7 lat - co to za wiek dla kota.. Po prostu dorosły kot.. :D Nie rozrabia, jest nakolankowy i mruczący i tym bardziej kocha, bo potrafi docenić domek.. Szczególnie po pobycie w schronisku..

Ja zaadoptowałam dziesięcioletniego persa, właśnie dlatego, że nikt go nie chciał.. i jest najspokojniejszym moim kotem..
Gość

Post » Śro wrz 07, 2005 23:48

Anonymous pisze:Może Lena.. :? na tymczasem.. :oops:
Lena, nie zabij mnie proszę.. :)

Ona ma dobrą rękę do adopcji persów.. :D A kicio już jakiś czas wisi na Persji, ale bez rezultatu.. :(
A poza tym 7 lat - co to za wiek dla kota.. Po prostu dorosły kot.. :D Nie rozrabia, jest nakolankowy i mruczący i tym bardziej kocha, bo potrafi docenić domek.. Szczególnie po pobycie w schronisku..

Ja zaadoptowałam dziesięcioletniego persa, właśnie dlatego, że nikt go nie chciał.. i jest najspokojniejszym moim kotem..

Znowu się nie zalogowałam.. :oops:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro wrz 07, 2005 23:50

bidulek :(
peztkro mi ale, nie dam rady, nie mam gdzie podziać moich dwóch znajdek, a wyjazd się zbliża :(
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

[następna]