Szukam persa do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2005 17:27 Re: persik

Patrycja Warszawa pisze:Dzięki, pytam, szukam, czekam...

Wiem, że znaleźć rasowego kota to nie lada sztuka, jeśli się taki znajdzie to (tutaj można wytoczyć cała wyliczankę o chorobach, ludzkim okrucieństwie, itd.) Ale będziemy szukać cierpliwie. Wziąść kociaka - żaden problem, codziennie przybywa ich mnóstwo. Nam jednak zależy na tym, aby dać dom takiemu kotkowi, który swój stracił. Przecież bywają sytuacje, gdzie zdrowy, ale dorosły kot nie może dłużej zostać ze swoimi opiekunami. Rozumiemy to i czekamy... :) Pozdrawiam

Pati odpowiedziałam na Twojego e-mail'a 8)

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Pon sie 29, 2005 17:30

Patrycja - tylko jedno pod Twoja rozwage - kot zdrowy w momencie adopcji - niestety moze zachorowac
mam nadzieje, ze liczysz sie z tym ?

i wybralas rase, ktora z samego zalozenia wymaga szcegolnej pielegnacji - futra, oczu, nosa
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon sie 29, 2005 17:42

Kaska pisze:Patrycja - tylko jedno pod Twoja rozwage - kot zdrowy w momencie adopcji - niestety moze zachorowac

i wybralas rase, ktora z samego zalozenia wymaga szcegolnej pielegnacji - futra, oczu, nosa

plus - ma duze sklonnosci do SUK.
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pon sie 29, 2005 17:45

eve69 pisze:
Kaska pisze:Patrycja - tylko jedno pod Twoja rozwage - kot zdrowy w momencie adopcji - niestety moze zachorowac

plus - ma duze sklonnosci do SUK.

http://www.vetserwis.pl/flutd.html

oraz jest genetycznie obciazona torbielowatoscia nerek ( PKD)
http://www.vetserwis.pl/nerki_kot.html

i nie pisze tego by Ci persy obrzydzic - lecz bys byla zorientowana jakie problemy moga sie pojawic
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon sie 29, 2005 18:13 :)

Dziewczyny wielkie dzięki za wszelkie rady :D

Wiem doskonale, że kot jest żywym stworzeniem i mogą mu się przydarzyć rózne przypadłości :) W swoim życiu miałam kilka rasowych (dodam - kudłatych, nawet bardzo) psów, o które trzeba było dbać, czesać, szykować na wystawy, itd. Teraz szukam kotka z pełną odpowiedzialnością biorąc na siebie (i swój dom) wszystkie plusy i minusy związane z tym faktem. Jeśli wezmę kociaka to tez nie uchroni mnie przed różnymi przypadłościami. Podjęłam tę decyzję zupełnie z innego, bardzo osobistego względu. I tak jak powiedziałam wcześniej - będziemy czekać! Pozdrawiam :D
Patrycja Warszawa

Post » Śro sie 31, 2005 14:49

w adopcyjnej na miau ogloszenie nr 3217

Kocurek około 1.5 roczny, mieszaniec Persa-biały,
znaleziony cudem uniknął śmierć, i lecz prawdopodobnie stracił wzrok.
Jest po kastracji bardzo lubi być przytulany i głaskany, tęskni za ciepłym domem.
Pilne, gdyż przebywa okresowo w klinice weterynaryjnej i nie ma dokąd wrócić !!!

!!!!!!!!!!!!! PILNE !!!!!!!!!!!!!!

Kontakt: Agnieszka, e-mail: serotka@o2.pl, telefon: 0607 299 666

Bella

Od: Nie cze 19, 2005 19:44

Post » Czw wrz 01, 2005 14:12

we Wrocku w schronisku jest niebieski kastrat,wczesniej byl tez inny niebieski,ale nie wiem czy jeszcze jest.Moze forumowe wolontariuszki wiedza(swoja droga,sorry,ze OT ale gdyby ktos z Wrocka kto bywa w schrosniku mogl sie ze mna skontaktowac to bylabym wdzieczna).

Alispo

Od: Czw cze 17, 2004 23:14

Post » Czw wrz 01, 2005 14:22 a

Pewnie już jestś przysypana propozycjami, ale proszę jeszcze to:
http://www.zakoceni.pl/index.php?showtopic=1186

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 01, 2005 20:20 kot!

Dziękuję, znalazłam już kotka :) Proszę moderatorów o usunięcie całego wątku. Pozdrawiam
Patrycja Warszawa

[poprzednia]