[przyjme] takiego trikolorka!!! ale warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2005 10:33

isiula pisze:akurat zeby dotrzec do samochodow musialby spory kawalek zalezc - watpie zeby mu sie chcialo :)

A jak jednak mu się zachce ? To już jest ryzyko...
No i może nawet koty są leniwe, ale nie przewidzisz wszystkich sytuacji. Nie jesteś w stanie. Ktos może kota przestraszyć, może za czymś pogonić, wejśc na tę ulicę... Może. Nie musi. Ale to ryzyko.

isiula pisze:nie puscilabym kotow na dwor nie wiedzac mniej wiecej jak one sie tam zachowaja.

Znasz zaledwie zachowania kilku swoich kotów, a przecież koty sa tak różne. Być może jesteś w stanie przewidzieć "mniej-więcej" jak się zachowają, ale nie zagwarantujesz im tam bezpieczeństwa, obserwując je tylko przez okno... No i naprawdę, czemu nie kot niewychodzący lub kontrolowane spacery w szeleczkach, no czemu ? Po co narażać koty na niebezpieczeństwo, skoro jest tyle pośrednich rozwiązań ?
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Śro sie 24, 2005 10:34

Starczy :lol: reszte na PW jak ktoś potrzebuje 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro sie 24, 2005 11:37

Odblokowałam wątek na moment, żeby jeszcze dopisać dwie sprawy:

Pierwsza:
Użytkownik robaczysko dostał oficjalne ostrzeżenie w związku ze stylem wypowiedzi jaki prezentuje.

Druga:
Ska pisze: "Negatywna" edukacja przewaznie daje wprost odwrotne skutki od zamierzonych. Ludzie zniechecaja sie, odchodza z forum i biora kota skadinad.

Otóż to.
Byłoby super, gdybyśmy brali powyższe pod uwagę przy tego typu dyskusjach. Wiem, że to piekielnie trudne, ale mimo wszystko wydaje mi się, że warto.
Nowych zaś zachęcam do przeczytania wątków, które już były na ten temat na Kotach.
Kociarnia to forum głównie przeznaczone do szukania konkretnym kotom konkretnych domów, podobne dyskusje nie mają więc z tym forum związku.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

[poprzednia]