Celina - aklimatyzacja continuum

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 18, 2025 0:57 Re: Celina - aklimatyzacja continuum

Celinko, a co tam ciekawego znalazłaś w szafkach? :kotek:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto lis 18, 2025 11:28 Re: Celina - aklimatyzacja continuum

Silverblue pisze:Celinko, a co tam ciekawego znalazłaś w szafkach? :kotek:

Ciociu Silverblue, oj, nie jest mi łatwo.

Szafka pod zlewem, która kiedyś była zamknięta na gumki recepturki (te pokonałam w mig), teraz jest nie do otwarcia. Muszę liczyć na krótkie chwile, gdy szafka nie jest zabezpieczona i wtedy ją penetruję. Sprawdzam, czy Hana dobrze segreguje śmieci: zaglądam do zmieszanych, zaglądam do obierek. Może ja kiedyś byłam śmietnikowym kotem? :roll:
Ostatnio trafiłam w szafce na coś ciekawego: Hana schowała tam cebule mieczyków z działki, żeby trochę przeschły. Wyciągnęłam jedną cebulę, jeszcze z kawałkiem łodygi, na środek kuchni i zaczęłam ją turlać (nie gryzłam). Przyszła Duża, zabrała zabawkę, zamiotła podłogę z rozsypanej ziemi i zamknęła szafkę. Koniec zabawy. :(

Z ciekawości dobieram się też do szafki wiszącej nad lodówką, bo to bardzo Hanę wkurza. :D
Dziwne rzeczy tam są, pachnąco-śmierdzące przyprawy kuchenne, szeleszczące torby makaronu, robię tam regularnie przegląd, żeby coś normalnego do zabawy sobie znaleźć. Niełatwo mam, bo Duża natychmiast pojawia się w kuchni i bierze ścierę do ręki...

Grozić kotu ścierą? :strach:
Takiemu kochanemu kotkowi jak ja? :201461
Gdzie jest TOZ???
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto lis 18, 2025 18:19 Re: Celina - aklimatyzacja continuum

Celinka. To się faktyczmnie do TOZa nadaje! Niech no tylko znajdnę telefona! No kotu ścierką grozić? :evil: :evil: :evil: Ścierką to na bzykacze, a nie na kotku!
No i zamykanie szafków - niedopuszczalmne! Szafki mają się otwierać na każde kotkowe życzenie. Albo i bez życzenia. I ma być w nich cosik mniamuśnego. Ewętualmnie cosik ciekawnego, zabafku na ten przykład.
A ty biedactwo nie masz się czym bawiać... Wysłać ci cosik to turlania? Albo piłeczku?
Lizu lizu po uszku
Książniczka Ofelia oburzona-i-współczująca
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia]