Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 21, 2025 15:35 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

egwusia pisze:
czitka pisze:Nie mam pojęcia co będą robić, ma się na brzegach tarasu beton nie kruszyć, tak dookoła, a taras duży.
Teoretycznie taka obręcz będzie z trzech stron a potem to co ukruszone zalane betonem. Może 20 cm dookoła, taki pas. Żadne płytki, ja już miałam jazdę figurową na tarasie zimą przez wiele lat, jakoś tak z wiekiem mi się łyżwy bardziej ślizgają :ryk:
No zobaczymy, mają być o dwunastej :strach:

Może zastanów się nad położeniem deski tarasowej kompozytowej. Jak zechcesz oczywiście :D.
Ja sobie chwalę- a kładliśmy jakieś 18lat temu.

Niestety, to jest potężna inwestycja, nie dla mnie.
Moi fachowcy z dzielnicy przyszli punktualnie i praca wre, złego słowa nie powiem, szczere chłopaki po prostu, ale bardzo się starają :ok: .
Obrazek
Tutaj widać ten brzeg tarasu, chodzi jedynie o zabezpieczenie, żeby się nie kruszył dalej.
Jest miło, ogrodowo, grzecznie, Nulka patroluje z murku na końcu ogrodu, za jakąś godzinę kończymy.
Pokażę efekt finalny wieczorkiem.
Może ktoś wie, czy Atlas Grunt NKP jest bezpieczny dla zwierząt?
Ostatnio edytowano Wto paź 21, 2025 15:48 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto paź 21, 2025 15:40 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Fajnie :ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto paź 21, 2025 15:43 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 21, 2025 18:39 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

I po robocie :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I końcówka, już przy lampie :P .
Obrazek
Taras zabezpieczony, dodatkowo umyty karcherem, jutro trochę sprzątania i być może już sama pomaluję te jasne kafelki na kolor ściany tarasu. Albo zostawię jak jest. Wykorzystaliśmy odpady z remontu łazienki.
Chłopaki na medal! Zaczęli o dwunastej, skończyli przed osiemnastą :ok: .
Fotki pozwolili wstawić bez tuszowania, mówią, że się siebie ani swojej pracy nie wstydzą :P
Nulcia dopiero wróciła do domu, bardzo tym tarasem zmęczona, nie podobały jej się hałasy, cięcie kafli, karcher i całe to zamieszanie z obcymi w ogrodzie.
Odpoczywamy.
:201461
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 21, 2025 18:50 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

i zrobili jeszcze rant zabezpieczający brzegi z kafelek :1luvu:

Superancko !!

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto paź 21, 2025 22:19 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Fajnie fajnie :1luvu: Zawsze jak się coś zrobi wreszcie co od dawna było na liście, to jakoś tak lepiej od razu. Zrobione i z głowy i nie będzie się dalej kruszyć :ok: A jeszcze jak panowie fajni, to już całkiem wesoło :D

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto paź 21, 2025 23:36 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Świetnie! Będziesz miała problem "z głowy" na długo!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro paź 22, 2025 19:38 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Będzie uroczyste przecięcie wstęgi przy odbiorze prac?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 25, 2025 18:38 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Dobry wieczór wszystkim, którzy się zalogowali, wiem, jest problem i jest nas mało.
Wczoraj AniaDyktatura, której od pewnego czasu nie ma już na forum, poprosiła mnie o skopiowanie na forum apelu w sprawie użytkowniczki naszej EwaL.
Powstała na razie grupa pomagająca na WhatsAppie, Ewa znalazła się w bardzo, bardzo trudnej sytuacji i potrzebna jest pomoc.
Kopiuję :
Ewa Przez lata pomagała kotom i ludziom. Organizowała bazarki, zbiórki, ratowała chore i porzucone zwierzaki, nie zważając na własne siły. Zawsze była tam, gdzie ktoś potrzebował wsparcia — z sercem na dłoni i uśmiechem, który dodawał otuchy.

Dziś to ona potrzebuje pomocy.
Ciężka choroba odebrała jej zdrowie, sprawność i możliwość pracy. Zmaga się z silnym bólem nóg i kręgosłupa, a do tego choruje na depresję. Została bez środków do życia, bez ubezpieczenia i bez wsparcia systemowego.

Nie jest jednak całkiem sama – ma przy sobie swoją starszą mamę, która pomaga, jak może, choć sama nie ma łatwo. I ma też trzy koty, które kiedyś uratowała, a dziś to one potrzebują jej obecności, ciepła i jedzenia.

Pomóżmy jej tak, jak ona pomagała przez lata innym.
Każda złotówka to gest wdzięczności, to krok do odzyskania nadziei i poczucia bezpieczeństwa.

❤ Pomóżmy jej stanąć na nogi – dosłownie i w przenośni.
Niech dobro, które wysyłała w świat, wróci do niej teraz w najtrudniejszym momencie życia.

EwaL. jest z Łodzi.
Trzeba prawdopodobnie założyć zbiórkę, sprawa pilna.
Ja nic więcej nie wiem, nie znałam bliżej Ewy. Adres podobno ma MB&Ofelia.
Może ktoś z Łodzi ma jakiś kontakt, może na Facebooku coś się dzieje, też nie mam.
Zostawiam apel, chętnie dołożę się do zbiórki o ile zostanie zorganizowana.
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 25, 2025 19:47 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

A mogłabyś to jeszcze umieścisz na wątku Ewy? Jest teraz u góry bo na nim pisałam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob paź 25, 2025 20:18 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Ja też się dołożę , jesli będzie zbiórka.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Sob paź 25, 2025 20:23 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

na FB jest grupa, zalozona przez Sylwię (Myszolandię) - Tylko My - Stare Dobre Forum Miau https://www.facebook.com/groups/579884352030698 . Tam Ania napisała swój apel i tam można Ani podać swój nr tel aby dołączyć do czatu na whatsapie.
Ewa na FB występowała jako Ewa Ewa. W znajomych miała min jolabuk5, ewa mrau - obie z Lodzi.

BTW - 19.10 zmarła kolejna forumowiczka - Kocia Lady, z Białegostoku. Los Jej kotów jest nieznany.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob paź 25, 2025 20:33 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Pobiegłam na wątek Ewy, ale Izka już tekst przekopiowała :ok:
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 25, 2025 20:59 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Smutne to wszystko :cry:
Dorzucę grosik jak będzie zbiórka. Tylko ja nie mam konta na fb,
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob paź 25, 2025 21:01 Re: Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

Ja też nie, może ktoś założy wątek na forum, też się dorzucę.
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]