Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 20, 2025 20:27 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Ja też trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Felicjo, wróć do domu.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob wrz 20, 2025 22:51 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Ja tez trzymam bardzo mocno! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob wrz 20, 2025 23:25 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Ja też trzymam, cały czas czytam i myślę.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon wrz 22, 2025 1:07 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nie mogę spać, nie mogę o niczym innym myśleć niż o Felicji. Patrzę na to jej zdjęcie po sterylce i płaczę. To ja jej zgotowałam ten los. To moja wina. Ona biedna siedzi w klatce już miesiąc.
Wolnożyjąca, zaopiekowana koteczka zamknięta od miesiąca w klatce. Zrozpaczona. Straciła wszystko.
Stres ją pewnie zabija. Dalej nic nie wiadomo. Pani prezes poprosiła wczoraj o numer telefonu do Moniki, że wszystko wyjaśni i porozmawia osobiście. Dzisiaj była niedziela, telefon milczał. Bo oni chcą jej znaleźć dom itd. A Felicja dalej gdzieś zamknięta. Podobno była leczona, nikt nie wie na co. Podobno ma mieć badania krwi nie wiadomo dlaczego. Rozmowy są tylko na WhatsAppie.
Musiałam to w nocy wyrzucić z siebie, i tak nie zasnę już. Neospasmina nie pomaga, łzy lecą.
To bez znaczenia, że chciałyśmy dobrze, kompletnie bez znaczenia. Zgotowałam koteczce piekło.
I dalej nic się dzisiaj nie działo. Biedna dzielna Felicja. Dlaczego tak się dzieje, dlaczego...
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon wrz 22, 2025 1:14 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Oleńko, te kolejne ciąże tutaj to tez nie był raj. Fundacja bardzo pomogła, bez niej nie złapałybyscie feli. Wszystko si.e dobrze skończy, nie rozpaczaj. Felicja wróci, albo znajdzie domek. Tak czy inaczej, będzie lepiej, niż gdyby nadal rodziła kociaki co pół roku. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 22, 2025 1:31 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

O, Jola też nie śpi...dziękuję...
Tak, oczywiście, fundacja bardzo pomogła, jesteśmy wdzięczne, nam się niestety nie udało. Ale totalny brak komunikacji od miesiąca, tam jest 200 kotów, wiem, nie maja czasu, ale...ale ją stres zabije, ona się rozchoruje...
Felicja ma wrócić, na nią czeka bezpieczny azyl, to jest dzika koteczka, do żadnego domu obcego, ona ma dom, dom czeka...Felicja to ciocia Mieteka i Witka, KiciaKocia-trzeci kot Moniki- to jej córka, znają się, mamy obok dwie lecznice, klatkę kenelową też gdyby była potrzebna, Felicjo wracaj!!!!!
Nulcia się zbudziła z tej mojej histerii, posiedzimy do rana razem, kasztanami się teraz bawi...
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 22, 2025 2:32 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Pewnie masz rację, że dla Felicji najlepszy jest powrót do miejsca, które zna. i myslę, że takl się to skończy. A stres... Olu, Ty masz koty swobodnie wychodzące do ogrodu, więc trochę inaczej na to patrzysz. Zamknięcie wydaje Ci się horrorem, a przecież wiele kotów tak ma. Sądzikie, ale trafiają w miejsca, gdzie nie ma mowy o wychodzeniu i większość jakoś się przystosowuje. Felicja chyba nie nalezy do tych kotów, które walczą o wolność tak, jak o życie. W klatce nie jedzą, nie siusiają i myslą tylko o tym, jak się wydostać. Felicja na pewno ma stres, ale niekoniecznie aż tak ogromny. Trzymam kciuki za szybki powrót Felicji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 22, 2025 8:37 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nie mam siły odpisywać, Jolu, wiem, że chcesz mnie uspokoić, niepotrzebnie w nocy wystukałam post, chwila bezsilności mnie dopadła, musiałam gdzieś napisać, podzielić się niepokojem, poszło, trudno.
Tak, inaczej wszystko widzę, najbardziej inaczej przypadek Felicji. Widzę jak na dłoni zamkniętego, zestresowanego, nieszczęśliwego kota, który powinien trzy tygodnie temu być nam oddany, lub zgodnie z zasadami publikowanymi na stronie fundacji, wypuszczony w miejscu stałego bytowania.
Poniedziałek. Może coś się wydarzy.
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 22, 2025 13:13 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Czitka, a czy pani prezes podaje jakieś argumenty przeciwko powrotowi kotki do Was? Czy nie bo nie?

Jola,
jolabuk5 pisze: Zamknięcie wydaje Ci się horrorem, a przecież wiele kotów tak ma. Sądzikie, ale trafiają w miejsca, gdzie nie ma mowy o wychodzeniu i większość jakoś się przystosowuje. Felicja chyba nie nalezy do tych kotów, które walczą o wolność tak, jak o życie. W klatce nie jedzą, nie siusiają i myslą tylko o tym, jak się wydostać. Felicja na pewno ma stres, ale niekoniecznie aż tak ogromny. Trzymam kciuki za szybki powrót Felicji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a skąd wiesz czy z Felicja wszystko ok?
że nie cierpi, że je i ma super humor?
Żaden kot nie powinien siedzieć w klatce choćby 1 dzień dłużej niż jest to absolutnie niezbędne.

Przestaję się dziwić, że ludzie boją się mieć cokolwiek do czynienia z fundacjami
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon wrz 22, 2025 13:33 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Nie mam siły odpisywać, Jolu, wiem, że chcesz mnie uspokoić, niepotrzebnie w nocy wystukałam post, chwila bezsilności mnie dopadła, musiałam gdzieś napisać, podzielić się niepokojem, poszło, trudno.
Tak, inaczej wszystko widzę, najbardziej inaczej przypadek Felicji. Widzę jak na dłoni zamkniętego, zestresowanego, nieszczęśliwego kota, który powinien trzy tygodnie temu być nam oddany, lub zgodnie z zasadami publikowanymi na stronie fundacji, wypuszczony w miejscu stałego bytowania.
Poniedziałek. Może coś się wydarzy.

Czitka, jesteśmy z Tobą, dobrze jest niepokój podzielić z podobnie myślącymi.
Pisz :201461

I na pociechę masz- już "prawie" kumpli
Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon wrz 22, 2025 14:12 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Czitko, mocno trzymam kciuki, by Felicja wróciła na swoje śmieci.
Mądrze ktoś wcześniej napisał, że Felicja nie jest własnością fundacji. A fundacja nie działa w sposób, jaki przedstawia na swoich stronach.
Myślę, czy dobrze byłoby może jednak wystosować oficjalne pismo, jako opiekun/karmiciel, z prośbą o wyjaśnienia.
Bo zaczynają się powoli zimne noce (u Was też?), i zaraz będzie argument, że kotka nie może z temperatury pokojowej być teraz wypuszczona na dwór. I poprosić o wskazanie ogłoszeń, którymi szukają domu, bo ciągle takich nie widać.

Bardzo współczuję Ci tego stresu, nerwów.
Najmocniejsze :ok: :ok: :ok: za pomyślny obrót spraw.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon wrz 22, 2025 18:52 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nie wydarzyło się nic, tak przypuszczałam.
Od jutra wchodzimy na inną drogę.
Obrazek
Przelało mi się.
Czy jest na forum prawnik? Potrzebujemy pilnej konsultacji niezależnie od innych działań.
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 22, 2025 23:43 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Czituś, andorko, przecież ja wiem, że Felicja nie powinna w tej klatce siędzieć. Ale w srodku nocy ta wiedza do niczego się nie przyda, trzeba po prostu zasnąć.
Mocne kciuki, zeby w końcu Felicja wróciła do domu! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 23, 2025 0:14 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Ręce opadają. Nic mądrego mi do głowy nie przychodzi, prawnika nie znam żadnego. Strasznie dużo niewiadomych i pani prezes od której niczego się nie można dowiedzieć.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto wrz 23, 2025 0:27 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Tadeusz Wypych, na stronie Koterii jest jego mail i telefon.
Wyspecjalizowany w kwestiach ochrony zwierząt, głównie kotów wolnożyjących. Udzielał mi niegdyś porady.
Jest doskonale zorientowany w takich sprawach. Warto spróbować. Może podpowie jak działać.
Za Felicję :ok: :ok: :ok:
PODFORUM MEDIÓW PRAWICOWYCH, ZAPYTAJ POPRZEZ PW

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

[poprzednia][następna]