Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 16, 2025 15:35 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Lifter pisze:
Katarzynka01 pisze:Tak zrobię.
Z miłością wspominam Dracula ['] <3 bo był to kot niesłychany zupełnie. Pod każdym względem, lania tam gdzie nie trzeba też :x
Mam na tym tle uraz i bardzo bym nie chciała powtórki.

No wlasnie sie zastanowilem czy Drakul ci sie nie reinkarnowal...

kastracja to 6 miesiecy minimum, a mozze i 8-9.

zważywszy, że koty (podobnie jak ludzkie dzieci) dojrzewają coraz wcześniej, to jest wielkie prawdopodobieństwo, że będzie Dracul - bis, bo nawyk sikania się utrwali

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sie 16, 2025 16:27 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Lifter pisze:
Katarzynka01 pisze:Tak zrobię.
Z miłością wspominam Dracula ['] <3 bo był to kot niesłychany zupełnie. Pod każdym względem, lania tam gdzie nie trzeba też :x
Mam na tym tle uraz i bardzo bym nie chciała powtórki.

No wlasnie sie zastanowilem czy Drakul ci sie nie reinkarnowal...

kastracja to 6 miesiecy minimum, a mozze i 8-9.

Też tak uważam, co do kastracji
izka53 pisze:zważywszy, że koty (podobnie jak ludzkie dzieci) dojrzewają coraz wcześniej, to jest wielkie prawdopodobieństwo, że będzie Dracul - bis, bo nawyk sikania się utrwali

Wszystkie moje dachowce kastrowałam mniej więcej w wieku 6 - 7 miesięcy, tak dojrzewały. Wyjątkiem był Drunio, jajeczka obcięte w wieku 3 lat, No ale duże rasy dłużej dojrzewają.

Co do reinkarnacji mojego ukochanego Dracula <3 powiem wprost - oby się Wasze słowa w gówno zamieniły :x :kotek:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Sob sie 16, 2025 17:05 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

W takie na parapecie czy nad framuga drzwi?
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob sie 16, 2025 17:32 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Lifter pisze:W takie na parapecie czy nad framuga drzwi?

:ryk:
Osiołkowi w żłoby dano, trudny wybór 8)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie sie 17, 2025 7:39 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

A wiadomo na pewno, ile Jaskuś ma miesięcy? Też nie jestem zwolenniczką zbyt wczesnych kastracji.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 17, 2025 9:44 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Nie wiadomo. W książeczce zdrowia ma wpisaną umowną datę urodzenia 01.05. I to by się zgadzało, na mój gust ma teraz pomiędzy 3 a 4 miesiące.
Ale sama wiesz jak to jest z oceną wieku u znalezionego na ulicy kotka. Chociaż w przypadku kociąt to i tak chyba łatwiejsze (a niewątpliwie do zmiany zębów) niż u dorosłych kotów.

Katarzynka01

Post » Nie sie 17, 2025 10:53 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Swoja droga ktos na FB sie zastanawia czy jej 3-4 miesieczny kotek nie ma jakiejs domieszki maine coona czy innej wiekszej rasy, bo w tym wieku ma AZ DWA KILO, czyli jest WIELKI.
A wy sie martwicie, ze Jaskier cos malo wazy :)
Obrazek

Lifter

Post » Nie sie 17, 2025 11:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Lifter pisze:Swoja droga ktos na FB sie zastanawia czy jej 3-4 miesieczny kotek nie ma jakiejs domieszki maine coona czy innej wiekszej rasy, bo w tym wieku ma AZ DWA KILO, czyli jest WIELKI.
A wy sie martwicie, ze Jaskier cos malo wazy :)

:ryk:
Podpowiedz życzliwie, że ma domieszkę tygrysa :)

Katarzynka01

Post » Nie sie 17, 2025 11:54 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Czas się może zastanowić nad domieszką :) Co jaskier w sobie ma? Pumę, lwa, jaguara?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
A co ma w sobie maleńki Nodi?
Obrazek

Katarzynka01

Post » Nie sie 17, 2025 19:32 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Katarzynka01 pisze:Czas się może zastanowić nad domieszką :) Co jaskier w sobie ma? Pumę, lwa, jaguara?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Oj, nie, żaden dziki kot. To słodki maluszek, a nawet dwa maluszki :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 17, 2025 20:27 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

[zdublowany post]
Ostatnio edytowano Nie sie 17, 2025 21:39 przez Lifter, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Lifter

Post » Nie sie 17, 2025 20:29 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Nodi mi tu Lapka przypomina - mina frasobliwa, w oczach zaduma nad swiatem.

Obrazeke wrzuta
Obrazek

Lifter

Post » Nie sie 17, 2025 20:44 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

jolabuk5 pisze:Oj, nie, żaden dziki kot. To słodki maluszek, a nawet dwa maluszki :D

Maskownicze, zwłaszcza Nodi potrafi oszukać :)
Lifter pisze:Nodi mi tu Lapka przypomina - mina frasobliwa, w oczach zaduma nad swiatem.

Obrazeke wrzuta

Intelektualiści, filozofowie, myśliciele :)

Katarzynka01

Post » Nie sie 17, 2025 22:01 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Katarzynka01 pisze:Czas się może zastanowić nad domieszką :) Co jaskier w sobie ma? Pumę, lwa, jaguara?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Mają Kasiu w sobie 2 małe kochane serduszka <3 <3
Teraz to z Jaskierka jest już kawał kota, nie to co wcześniej tułający się po ulicy samiuteńki i zaraz u mnie. No ale cóż, dzieciątka rosną. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale tak po prawdzie to Jaskier już kawał kota w porównaniu z tymi mikruskami. :love:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 17, 2025 22:09 Re: Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

Dobranoc :)
Obrazek
Wybawiony, najedzony, wybawiony, ponownie najedzony (a konkretnie opity mleczkiem). Zaraz się przeniesiemy do mnie, bo Jaskierek w nocy sypia ze mną :) Dzielą się z Nodim, fotel Nemisi czyli miejscówka u Justyna cały dla niej.
Jaskier wybrednym jest kotkiem. Jeśli puszeczki/tacki to winston. Z karm porządnej jakości tylko ferringa. Całe szczęście uwielbia świeże mięsko więc nie bardzo się martwię. Ale próbuję różnych innych karm i wszystkie są be :twisted:
Anna61 pisze:Mają Kasiu w sobie 2 małe kochane serduszka <3 <3
Teraz to z Jaskierka jest już kawał kota, nie to co wcześniej tułający się po ulicy samiuteńki i zaraz u mnie. No ale cóż, dzieciątka rosną. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mnie się wydaje, że on urósł przez te 2 tygodnie.
Właśnie to zdjęcie gdy sam idzie ulicą tak mnie ujęło. Miał szczęście malec, że spotkał Ciebie i Twoją koleżankę, że nie został na tej ulicy sam.
Anna61 pisze:Ale tak po prawdzie to Jaskier już kawał kota w porównaniu z tymi mikruskami. :love:
Obrazek

Wszystkie te puszeczki i saszetki, których Jaskier nie raczy, odkładam dla Ciebie. Kocięta rosną, będzie jak znalazł. Przy okazji oddamy lada dzień małą kuwetkę bo Jaskier uczęszcza do kuwet starszaków :)

Katarzynka01

[poprzednia][następna]