Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] A teraz Nemek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2025 8:56 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

No tak - brawo Nemiś-Sygnalizator! :D Nalezy się nagroda dla dzielnego kotka :201461 :catmilk: :201479
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 29, 2025 13:21 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Katia K. pisze:
Spooxterium pisze:Tak, mój ma 9m-cy

Młodziak :)
jolabuk5 pisze:Jak dobrze, że udało się pomóc jerzykowi! Brawo Ty! :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Śmiejemy się z Krzyśkiem, że to Nemek jest bohaterem. Robił wszystko, żeby mnie wku... tzn. wnerwić :wink: i żebym się zainteresowała, co go tak podekscytowało. Gdyby nie jego rozpaczliwe próby przejścia przez siatkę, nie wiem, kiedy byśmy zauważyli tego nieszczęśnika, widzę, że tu, gdzie mieszkam, ludzie mają WSZYSTKO w nosie, niestety :( Pewnie dopiero Krzysiek wieczorem idąc po klatce by zauważył. Albo nie. Grunt, że dobrze się skończyło.

bardzo dobrze
bohaterski Nemuś :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 06, 2025 6:05 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Emocje po akcji strażackiej już opadły, ale Nemkowi atrakcji nie brakuje, np. wczoraj przyszła nas odwiedzić "nowa" Ciocia, i to z Ciocia z Forum <3 Kiedy Nemezjusz dowiedział się, że czekamy na taką wizytę, był nieco onieśmielony:
Obrazek
Zachowywał się... różnie, chyba muszę popracować nad jego okrzesaniem, ufff...
Aniu, do zobaczenia!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro sie 06, 2025 9:44 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Katia K. pisze:Emocje po akcji strażackiej już opadły, ale Nemkowi atrakcji nie brakuje, np. wczoraj przyszła nas odwiedzić "nowa" Ciocia, i to z Ciocia z Forum <3 Kiedy Nemezjusz dowiedział się, że czekamy na taką wizytę, był nieco onieśmielony:
Obrazek
Aniu, do zobaczenia!

moje dwie kocice są niewidoczne dla obcych, tylko rude się pokazują
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 06, 2025 11:39 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Moje kocidło zawsze było niewidoczne przez pierwsze pół godziny, potem ciekawość zwyciężała.

Emily

Od: Wto maja 27, 2008 11:27

Post » Czw sie 07, 2025 5:50 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Nie nie, Dziewczyny. Nemek nas przywitał zaraz na przedpokoju, zdjęcie pt. "A kuku!" zrobiłam wcześniej, kiedy na Gościa czekaliśmy ;)
Pod tym (gości) względem Nemek bardzo przypomina Chrapka. I znowu nasuwa się refleksja, że to być może wrócił Chrapek w innym futerku. Bardzo się interesuje, narzuca wręcz, musi być blisko. Chrapek, gdyby go ktoś zechciał wziąć ze sobą, nie oponowałby. Nemek pewnie też ;) "Jedyne, co źle zrobił, to skubnął Gościa dwa razy, chwycił ząbkami. Jak napisałam: nieokrzesany "typ" z tego Nemezjusza :oops:

Emily, czy Ty teraz "służysz" jakiemuś kotu?
Pamiętam, że kiedy umarł Chrapek, zostaliśmy bez kotów, były dwa i w ciągu kilku dni została pustka, jakiś czas się trzymałam, mniej więcej do czasu otrzymania wyników sekcji, ok. miesiąca. A później bardzo zaczęło mi to puste mieszkanie doskwierać. Gdy rok później umarł Kokosz, było już inaczej, może dlatego, że kilka tygodni musiałam zajmować się Muliną mojej siostry, byłam niby opieką dochodzącą, jednak trochę czasu z kotką spędzałam.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw sie 07, 2025 6:48 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Na razie nie Katia, rodzina ciężko przeżyła odejście naszego kochanego kocidła.

Emily

Post » Nie sie 10, 2025 12:44 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Różnie to jest, jedni potrzebują mniej, inni więcej czasu. Kiedy umarła nasza Kota, myślałam, że rodzice już się nie zdecydują. A na pewno nie tak szybko. A tu minęły 3 miesiące i zaadoptowali ze schronu Zmorkę, jest już u nich prawie 9,5 roku.
Tak wyglądała od razu po przyjściu do domu:
Obrazek
Tak 3 miesiące temu, ma teraz ok. 10 lat (miał być starszy kot, ale dziewczyny przyniosły mamie Wasutę - takie miała imię, i już ona została):
Obrazek Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie sie 10, 2025 15:07 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Masz rację. U nas to chyba trochę dłużej potrwa, a kicia przesłodka.

Emily

Post » Pon sie 11, 2025 4:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Katia K. pisze:Różnie to jest, jedni potrzebują mniej, inni więcej czasu. Kiedy umarła nasza Kota, myślałam, że rodzice już się nie zdecydują. A na pewno nie tak szybko. A tu minęły 3 miesiące i zaadoptowali ze schronu Zmorkę, jest już u nich prawie 9,5 roku.
Tak wyglądała od razu po przyjściu do domu:
Obrazek
Tak 3 miesiące temu, ma teraz ok. 10 lat (miał być starszy kot, ale dziewczyny przyniosły mamie Wasutę - takie miała imię, i już ona została):
Obrazek Obrazek

Śliczna czarnulka! Miała szczęście :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sie 11, 2025 22:41 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Katia K. pisze:Emocje po akcji strażackiej już opadły, ale Nemkowi atrakcji nie brakuje, np. wczoraj przyszła nas odwiedzić "nowa" Ciocia, i to z Ciocia z Forum <3 Kiedy Nemezjusz dowiedział się, że czekamy na taką wizytę, był nieco onieśmielony:
Obrazek
Aniu, do zobaczenia!

Zachowywał się po kociemu, nie trzeba nad nim pracować. Jest słodki, uroczy, ząbki też chciał pokazać, że ma śliczne i sprawne no i pokazał, ale delikatnie. Spędziłam u Was tak mile czas, że się zasiedziałam.
Może uda się nam spotkać jeszcze w sierpniu, TZ chyba wyjedzie ( chyba ale jest to coraz bardziej realne) w ostatnim tygodniu, ja spróbuję ogarnąć chatę, bo dalej nie mamy wody przez większość dnia. Na razie mam kurnik i chyba się przyzwyczajam :twisted:

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Śro sie 13, 2025 5:50 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Olaboga :strach: Ale Was administracja załatwiła na lato :? Kciuki trzymam, żeby jak najszybciej się skończyło :ok: U moich rodziców pod oknami (3 bloki od nas) dziś i jutro frezowanie nawierzchni i masa. Pierwsza część, bo drugi, dłuższy kawałek w nieokreślonej przyszłości, ale sądzę, że pewnie w przyszłym tygodniu. Też niezła "atrakcja" na upały. Hałas straszny i smród masy - jak okna otworzyć? Ale z inwestycjami drogowymi tak już jest, Krzysiek pracuje od przedwczoraj po 12 godzin dziennie na takiej patelni :( Dobrze, że jako kierownik czasem ma "urozmaicenie", bo gdzieś trzeba pojechać, coś załatwić. Ale i tak jest marnie, a największe upały przed nami :(
Aniu, odezwij się :)

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw sie 14, 2025 10:20 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Katia K. pisze:Olaboga :strach: Ale Was administracja załatwiła na lato :? Kciuki trzymam, żeby jak najszybciej się skończyło :ok: U moich rodziców pod oknami (3 bloki od nas) dziś i jutro frezowanie nawierzchni i masa. Pierwsza część, bo drugi, dłuższy kawałek w nieokreślonej przyszłości, ale sądzę, że pewnie w przyszłym tygodniu. Też niezła "atrakcja" na upały. Hałas straszny i smród masy - jak okna otworzyć? Ale z inwestycjami drogowymi tak już jest, Krzysiek pracuje od przedwczoraj po 12 godzin dziennie na takiej patelni :( Dobrze, że jako kierownik czasem ma "urozmaicenie", bo gdzieś trzeba pojechać, coś załatwić. Ale i tak jest marnie, a największe upały przed nami :(
Aniu, odezwij się :)

Załatwili nas na cacy, na przyszły tydzień ciąg dalszy i to podobno nie koniec. Balkon mam zawalony pojemnikami z wodą. Na szczęście od dziś do poniedziałku jest przerwa. Nie zazdroszczę remontu nawierzchni, u nas przynajmniej smrodu nie ma.
W budownictwie to roboty drogowe wydają mi się najstraszniejsze - przez słońce i rozpalone nawierzchnie. Czytałam kiedyś fajne opowiadanie Kinga, w którym bohater ( w Kaliforni gdzie piekarnik jest paskudniejszy niż u nas) planując zemstę zatrudnił się przy robotach drogowych, od tego czasu dotarło do mnie,że to straszna praca - od kiedy robi się coraz goręcej i od przeprowadzki tutaj nienawidzę lata. Słońce jakaś pokrewna dusza na forum określiła jako "pierdzieloną łysa pała" i podzielam ten pogląd.
Czekam na wiatr, który przyniesie ciemne deszczowe zasłony :-)

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie sie 17, 2025 14:55 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Łapię się za głowę :strach: Wszelkie remonty, które wiążą się z takimi " udogodnieniami" jak brak wody czy prądu przyprawiają mnie o olbrzymi stres. I te, które generują smród. Prawie dwa lata temu pod oknem, tym od podwórka, wiesz, Aniu, odtworzyli (tak tak, była wcześniej przykryta kostką, dzięki mnie i Krzyśkowi ją namierzyli) i otworzyli na kilkanaście dni studzienkę kanalizacyjną. To na szczęście było już w grudniu, a więc okno nie otwarte non stop. Jak ja się cieszyłam, że nie jesienią czy wiosną, jak inne studzienki tutaj... Inna sprawa, że prosiłam ich, żeby uważali na nasz jesion. Nie uważali, powiedziałam robolom, co o nich myślę :?
Krzysiek wrócił w czwartek przed 22, na budowie był 14 godzin. Taki zawód, niby powinnam się przez kilkanaście lat przyzwyczaić, ale nie, wybijają mnie z rytmu takie tygodnie, jak ostatni :?
Pamiętam określenie słońca z Forum, znalazłam, że Olat należy przypisać prawa autorskie :) A deszczu jak nie ma, tak ma nie być :(

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie sie 17, 2025 19:39 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Moje 20 kocich

Ale zapowiadają ochłodzenie! :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]