Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2025 10:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Około trzeciej nad ranem Nośka zainicjowała brewerie :evil: :evil: :evil: Reszta młodzieży do niej dołączyła i telewizor został zrzucony ( działa, uff!), wszystko, co było na górze mebli też poleciało na dół. O hałasie nie wspomnę. Myślałam, że po Bratku już nic mnie nie zaskoczy, a okazuje się, że może być jeszcze gorzej.
5/7 kotów na balkonie
Obrazek
Misza ulokował się w malutkim, ogryzionym pudełku tekturowym :wink:
Obrazek
Zamówiłam coś w bitibie i dostałam w gratisie dwie fretki. Jedna już jest Buni, bardzo jej się spodobała
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 17, 2025 16:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Genialnie na tym drapaku wyglądają!
Trzeba im przyznać że dbają o to, żebyś nie miała nudy!;-)

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Śro cze 18, 2025 5:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

sebow pisze:Trzeba im przyznać że dbają o to, żebyś nie miała nudy!;-)

Zdecydowanie. Właśnie kołdra jest w pralce, obsikał ją Lolek :evil: :evil: Dlaczego? Siusia tylko wtedy, kiedy zostawię pościel na łóżku. Jeśli ją schowam, łóżko jest suche. O co mu chodzi? Pilnuję tego, żeby pościel od razu schować a dzisiaj jakoś zapomniałam i .... :cry:
Wieczorem spędzam trochę czasu z Bunią i kociakami. Małe bawią się pięknie, są takie szczęśliwe, kiedy je wypuszczam. Serce mi krwawi, kiedy muszę już wyjść, a koty leżą sobie na fotelach, wyluzowane, a ja muszę je zamknąć w łazience. Mają tam czysto, są posłanka, zabawki...itd, ale tak być nie powinno.
Mata bardzo spodobała się kotom
Obrazek
Obrazek
Tor z piłeczką też bardzo się podobał, oba kociaki szalały, ale trudno o zdjęcia
Obrazek
Najfajniejsza jest wędka z prawdziwymi piórami.
Najcudowniejszy kot pod słońcem, czyli Bunia. uwielbiam ją.
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Śro cze 18, 2025 9:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jak zwykle sie powtorze, piekne futra, piekne foty.
Mlodziez szaleje niemozliwie, dobrze, ze telewizor przetrwal.
Pozachwycam sie umaszczeniem wszystkich :1luvu:
A po cichu, kciuki za szybkie domy, bo dobre, wyszukane beda na pewno.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro cze 18, 2025 15:35 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na razie kociaki są nieadopcyjne, niestety. Pracuję nad nimi, ale to musi potrwać .Niech trwa, ale oby się udało. Dzisiaj udało mi się pogłaskać puchatego kocurka. Chyba nawet mu się to podobało, ale to jeszcze nie jest to. Kociaki już nie mają rudości, są biało-czarne, a więc pozbyły się robali, jak sądzę, chociaż porządne odrobaczenie jeszcze przed nimi. Kotka dostaje antybiotyk i to jeszcze potrwa. Dostają regularnie jeść i naprawdę dobrą karmę, ale jeszcze nie są kluseczkami.

ewar

Post » Czw cze 19, 2025 9:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wieczorem zawsze dłużej jestem u Buni i kociaków. Koty są wypuszczane i dość długo się z nimi bawię. Wczoraj mała wskoczyła mi na kolana, domagała się mizianek :lol: Takie zdjęcia tylko udało mi się zrobić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocurek miziakiem nie jest, ale już nie panikuje. Niestety, dzisiaj zastałam obsiusiane posłanko :evil: Które to zrobiło? Nie wiem. Czy to problem zdrowotny czy behawioralny też nie wiem. Zobaczymy, co dzisiaj będzie.
Milka, słodka kocia cały czas jest koło bloku Reni. Domaga się mizianek. Kiedy wracam wieczorem do domu, wkładam Milkę do koszyka rowerowego i tak trochę naokoło odwożę ją do domu. Kotka bardzo lubi te przejażdżki, mogłabym z nią długo jeździć.
Po drodze często taka psia ekipa na mnie czeka :lol:
Obrazek

ewar

Post » Czw cze 19, 2025 12:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Trudne te koty.
Może mała afirmuje tęsknotę.

Fota psiej brygady wymiata :1luvu: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw cze 19, 2025 12:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cuda robisz z kudlatkami, niezle rokuja.
Oby poslanko bylo jednorazowa wpadka. Milka jest obledna rowerzystka, ciekawe, czy wlasciciele wiedza o tym?
Duzo zwierzakow w otoczeniu :)

FuterNiemyty

Post » Czw cze 19, 2025 14:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Świetna psia ekipa chcąca się przywitać. Niezmiennie wielki szacunek dla Ciebie Ewo za opiekę nad bezdomniakami.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Czw cze 19, 2025 15:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki za miłe słowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
egwusia, to są trudne koty, ale nie ma się co dziwić po tym, co przeszły. Widzę jednak już światełko w tunelu. Usia i Lolek to też wyzwanie dla mnie.
Milka jest kotką de facto bezdomną. Opiekuje się nią pan z osiedla, pomieszkuje też w jednym z mieszkań, ale większość czasu spędza na zewnątrz. Ludzie się jej trochę boją, bo ona wydaje groźne dźwięki. W bloku Reni mieszka młody człowiek, który lubi koty i daje im często coś do jedzenia. Milki się boi :lol: Miałam ją na rękach i poprosiłam, aby ją pogłaskał. Zrobił to z pewną nieśmiałością, ale był zadowolony, że kotka nic mu nie zrobiła. Ona mnie bardzo lubi, ufa i często biegnie za mną. Jazdę na rowerze uwielbia.
Psiaki jak mnie zobaczą, to od razu ciągną w moją stronę. Czasem dołączają do nich dwie sunie i to dopiero jest widok :lol: :lol: Najczęściej spotykam jednak yorka i jack ruselka. Psich przyjaciół mam też sporo na moim osiedlu, lubię psy i wzajemnie.

ewar

Post » Pt cze 20, 2025 6:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Rzeczywiście pieski fotogeniczne grupowo :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt cze 20, 2025 10:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Milka terminator ;)
Nic, tylko reklamowac ja, jako pupila dla zapalonych rowerzystow.

FuterNiemyty

Post » Pt cze 20, 2025 11:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nul pisze:Rzeczywiście pieski fotogeniczne grupowo :)

Dwa od lewej ( Imbir i Lila) to znajdy ( obrzydliwe słowo :evil: ). Imbir kocha każdego, Lila podejdzie tylko do kilku osób. Opiekunowie bardzo nad nią pracowali, była bardzo trudnym pieskiem. Mnie lubi.
FuterNiemyty pisze:Milka terminator ;)
Nic, tylko reklamowac ja, jako pupila dla zapalonych rowerzystow.

Ona jest śliczna, ma piękne, błyszczące futerko i magiczne oczka. Jest zgrabniutka. Bardzo ja lubię. Nie mam czasu, aby z nią dłużej pojeździć, szkoda, bo byłaby zachwycona.

ewar

Post » Pt cze 20, 2025 11:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Moja poprzednia sunia jeździła na całodniowe wycieczki w rowerowym koszyku a jeździłyśmy drogami i miejskimi ulicami.
Wszystkie nasze zwierzaki są przygarnięte z ulicy albo ze schroniska.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt cze 20, 2025 14:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Fajnie :1luvu: :1luvu:
Mieszkam niedaleko działek i czasem widuję pieski jadące w rowerowych koszyczkach. Koty bardzo rzadko.

ewar

[poprzednia][następna]