Gutkowe potworki :) I Celinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 24, 2025 14:00 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Specjalnie dla Czitki i Fredzioliny :1luvu: SynekS i Buranio.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob maja 24, 2025 22:03 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Lusia dziś
Obrazek
i sprzed lat
Obrazek

Jak na staruszkę dobrze się trzyma, apetyt dopisuje, charakter jak był wredny tak został :lol: Zaniosłam mamie dzisiaj furminator, bo Lu ma rozrzut zimowym kłakiem i nie wyrabiają z wyczesywaniem.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Nie maja 25, 2025 11:12 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Gutek pisze:Lusia dziś
Obrazek
i sprzed lat
Obrazek

Jak na staruszkę dobrze się trzyma, apetyt dopisuje, charakter jak był wredny tak został :lol: Zaniosłam mamie dzisiaj furminator, bo Lu ma rozrzut zimowym kłakiem i nie wyrabiają z wyczesywaniem.

Niestety wiek robi swoje.
Najważniejsze, że nie choruje i dobrze, że lubi czesanie . Szczególnie, że ma charakterek :D .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie maja 25, 2025 11:57 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Ojej! Mordeczki Kochane! :1luvu: a zwłaszcza 'mój' :wink: Buranio :1luvu:
Dziękuje Ci za wspaniałą opiekę i szczęśliwe chwile, które zaznał u Ciebie.
Zdróweczka, długiego życia Lusi i reszty zwierzaczków :1luvu:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie maja 25, 2025 13:36 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Urocze kotki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 25, 2025 15:20 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Też się wzruszyłam, ile to już lat? :roll:
Buranio prześliczny we wspomnieniach, staruszka Lusia przepiękna :1luvu:
A jak zobaczyłam malutkiego Syna, to mi łzy w oczach stanęły. I ja Ci Gutek nieustająco dziękuję za ciepły domek, który znalazł u Ciebie, pamiętam jak z kontenerkiem w ręce pędziłam na dworzec, żeby maluszka Ci przekazać. Wiem, że sprawiał odrobinę pedagogicznych kłopotów, ale najważniejsze, że wszystko się szczęśliwie skończyło :1luvu: !
Dla tych, którzy nie wiedzą czyim synkiem jest Syn uprzejmie donoszę, że to synek Nulki, mojej Nulki.
Razem z Nulką, która wtedy miała na imię Mama, wychowywali kociątko Obiś, Bratu i Pasio.
I tak z twarzy patrząc i po kolorze futerka, to Syn jest synem Pasia.
Serdecznie pozdrawiam!
:201461
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie maja 25, 2025 19:52 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

czitka pisze:Też się wzruszyłam, ile to już lat? :roll:
Buranio prześliczny we wspomnieniach, staruszka Lusia przepiękna :1luvu:
A jak zobaczyłam malutkiego Syna, to mi łzy w oczach stanęły. I ja Ci Gutek nieustająco dziękuję za ciepły domek, który znalazł u Ciebie, pamiętam jak z kontenerkiem w ręce pędziłam na dworzec, żeby maluszka Ci przekazać. Wiem, że sprawiał odrobinę pedagogicznych kłopotów, ale najważniejsze, że wszystko się szczęśliwie skończyło :1luvu: !
Dla tych, którzy nie wiedzą czyim synkiem jest Syn uprzejmie donoszę, że to synek Nulki, mojej Nulki.
Razem z Nulką, która wtedy miała na imię Mama, wychowywali kociątko Obiś, Bratu i Pasio.
I tak z twarzy patrząc i po kolorze futerka, to Syn jest synem Pasia.
Serdecznie pozdrawiam!
:201461

A imię SynekS to skrót od SynekSkurwysynek :ryk: Serio, takiej kociej patopsychiki nigdy wczesniej ani nigdy więcej nie spotkałam.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Nie maja 25, 2025 20:09 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Dzisiaj uraczę Was fotkami moich chyba najmłodszych wychowanków. Naj-najmłodszy był Mały WW, czyli Waleczny Wojtuś. Miał może dwie doby jak trafił pod moją opiekę. Myślę, że gdyby nie inkubator, który udało się wypożyczyć i opieka Szilusi, która była najczulszą i najdelikatniejszą matką pod słońcem, to by się nie udało. Tu Mały WW na początku walki
Obrazek
A tu już jako prawie dorosły i strrrrasznie groźny kocur, oczywiście pod czujnym okiem swej psiej Szili_Matki
Obrazek
Drugi pod wzg. maleńkości był Bonifacjusz Utrapienie Lucjusza :1luvu: Temu dzieciakowi oczka się już otwierały jak przybył do Gutkowa. W tamtych czasach pies Lucjusz był pieskowym jedynakiem i godnie pełnił opiekę nad kocięciem. A Bonifacjusz jak już mógł za dnia brykać na swobodzie (noce spędzał w króliczej klatce na termoforku) materializował się zazwyczaj w misce Lucjusza. Całym ciałkiem wchłaniał przez osmozę gotowany ryż z kurczakiem i warzywami. Lucjusz pokornie stał przed miską i czekał, aż Utrapienie się trochę posunie. Dobrze pamiętam okoliczności zrobienia tego zdjęcia :) Lucek obgryzał sobie spokojnie kość szpikową, niezmiernie zadowolony z faktu, że Bonifacjusz gdzieś zasnął i nie przeszkadza. I nagle zza grzbietu Lucka jak diabeł z pudełka wyskoczył Bonifacjusz: "A kuku"!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Nie maja 25, 2025 22:55 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Urocze kociaki! Wspaniale, że udało Ci się im pomóc :1luvu: :ok: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon maja 26, 2025 8:05 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Cudne :)
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Pon maja 26, 2025 17:16 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Kogo by tu dzisiaj... Dzień Matki :1luvu:
Szilusia, psia-mać wszystkich osesków... Adoptowałam ją w grudniu 2013r, w kwietniu 2014 odważyłam na tymczasiątka z nią. Dorosła suka, mieszanka amstaffa i boksera. Jej prawidłowa waga to było około 19 kg. Wtedy gdy ją adoptowałam ważyła 13 kg, wyglądała jak szkielet z ogromną głową. Podobno jej poprzednia opiekunka zanim wyrzuciła ją z domu, nie karmiła jej, bo suka miała problemy trawienne i częste biegunki. Aby uniknąć brudzenia w domu kobieta nie dawała psu jeść. Logiczne, prawda?
Szila miała agresję lękową, do tego jak relikwii broniła swoich zasobów, czyli przede wszystkim miski. Bała się i atakowała mężczyzn i małych chłopców. Bez ostrzeżenia chlastała zębami i nie było to-tamto. Po 4 miesiącach pracy i budowania psicy poczucia bezpieczeństwa wróciłam do tymczasowania i Szila okazała się być najbardziej troskliwą i czułą kocią mamusią. Zanim została wysterylizowana wykarmiła 4 kociątka. Tak po prostu któregoś dnia malutki kotek miał brzuszek jak bębenek, stracił apetyt na mleczko z butli... Przerażona poleciałam z nim do veta, bo to pewnie robale, kot wzdęty, a może płyn w brzuchu, FIP... Zaprzyjaźniona vetka zbadała kotka i wyśmiała moją panikę :ryk: Kazała mi wracać do domu i sprawdzić, czy Szilusia przypadkiem nie ma mleka... Cóż...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pon maja 26, 2025 22:05 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Wspaniała kocia mama :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto maja 27, 2025 23:41 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Cudne historie… Karmienie przez Szilusię, Bonifacjusz… Miau :D
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto cze 17, 2025 14:30 Re: Gutkowe potworki :) I Celinka

W niedzielę zawitała u nas Celinka :kotek: Znajomi kupili dom na wsi, dom stał pusty przez dwa lata i zabudowania wokół były ciche i bezludne. W stodole była kotka z 5 maleństwami, ale jak wokół zaczął się ruch i gwar, przeniosła je gdzie indziej. Celinkę zostawiła. Może dlatego, że mała już była chora, oczka zaklejone ropą i była też najmniejsza i najsłabsza z miotu.
Jak by nie było, teraz jest u mnie na leczeniu i usamodzielnianiu. Dobrze jej idzie, oczka już nie ropieją, je coraz lepiej - oczywiście z butli :ryk: i zrobiła pierwszą kupę, bardzo piękną. Mam nadzieję, że się ładnie odchowa, bo Celinka ma już dom - ludzie, którzy nie zostawili jej na śmierć postanowili ją adoptować :1luvu:
Tak wyglądała Celinka w drodze do mnie: Obrazek
A tak dzisiaj podczas rozprostowywania łapeczek: Obrazek
Zara i Ibi ignorują maleństwo, Rege tatełkuje z całych sił :1luvu: Tuli i masuje. Oczywiście pod moim czujnym okiem.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Wto cze 17, 2025 21:25 Re: Gutkowe potworki :) I Celinka

O jaka piękna kicia żabka! Zdrówka
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

[poprzednia][następna]