[MaryLux odeszła ]InkaPigulinka [*] 63 DT ŻEGNAMY MARYSIĘ

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2025 17:28 Re: [MaryLux odeszła ]InkaPigulinka [*] 63 DT ŻEGNAMY MARYSI

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:
ewkkrem pisze:
madrugada pisze:
ewkkrem pisze:Właśnie teraz, Na TV6 można popatrzeć na Marysię w jednej z wielu ról, w których zagrała. Policjantki i policjanci.

W serialu Policjantki i policjanci, Mary zagrała 7 razy:

odc.659 - sezon 12
odc.821 - sezon 15
odc.869 - sezon 16
odc.916 - sezon 17
odc.1010 - sezon 18
odc.1112 - sezon 20
odc.1178 - sezon 21

Serial jest dostępny na platformie Polsatboxgo.pl. Niestety dostęp jest płatny, 30 pln/mies.
Miło było zobaczyć znów Mary, miło usłyszeć jej charakterystyczny głos...

Kiedyś myślałam, że rodziny zmarłych aktorów mają "fajnie" bo mogą ich oglądać na ekranie. Chodzących, gadających ale jak patrzyłam na Mary [*] to jakoś makabrycznie mi się zrobiło. :cry:
Będę, oczywiście, oglądać Jej filmy ale mam niekoniecznie pozytywne odczucia. Jakaś przykrość i smutek nachodzi i ... wspomnienia, refleksje, poczucie straty.
Mimo wszystko to dobrze, że można Ją obejrzeć, posłuchać i popłakać sobie :wink: Taka masochistyczna radość :twisted: Mam na messengerze filmy z Marysią i mimo wszystko często oglądam.

Staram się nie poddawać smutkowi, to niczemu nie służy. Cieszę się, że było mi dane poznać Mary. Pustka po niej zieje z forum, mimo to cieszę się, że na ekranie mogę ją widzieć żywą. Każdy przeżywa inaczej.

Tak mówi szkiełko i oko a serce mówi nie :wink:

Czy tylko mnie się wydaje że Marysi już wieki nie ma a to "tylko" 3,5 miesiąca?

Masz rację, nie ma jej bardzo długo... dużo dłużej niż 3,5 miesiąca
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw cze 05, 2025 17:47 Re: [MaryLux odeszła ]InkaPigulinka [*] 63 DT ŻEGNAMY MARYSI

Fatka pisze:Nie tylko Tobie.
To chyba dlatego, że ona była tu bardzo aktywna i gdy jej zabrakło, to jakiś tak bardziej się odczuwa.

Pewnie racja po Twojej stronie :)
madrugada pisze:Masz rację, nie ma jej bardzo długo... dużo dłużej niż 3,5 miesiąca

Pewnie, jak już Fatka pisała skoro intensywny kontakt urwał się definitywnie to ten czas jakby inaczej płynie. Czegoś raptownie zabrakło i świat się zmienił. No serio, to nie patos. Tak jest. Rozmawiałyśmy prawie codziennie, później, jak nie mogła mówić to setki sms-ów pisałyśmy i nagle pustka.
Czas nie jest liniowy :mrgreen: Raz płynie wolniej raz szybciej.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt cze 06, 2025 23:47 Re: [MaryLux odeszła ]InkaPigulinka [*] 63 DT ŻEGNAMY MARYSI

Też mi się tak wydaje z tym czasem.
Czasami wydaje mi się, że Marysia wyjechała i że wkrótce coś napisze. Brakuje mi jej wpisów.
I jeszcze Wrocław bez Marysi jest dziwny. Inny. I tak mi przykro, że nie siedziała z nami w ogrodzie...

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob cze 07, 2025 10:28 Re: [MaryLux odeszła ]InkaPigulinka [*] 63 DT ŻEGNAMY MARYSI

Dla mnie też Wrocław bez Marysi nie był taki sam :( , brakowało mi jej opowiesci o tym pięknym mieście.
Wstawię tu fotkę z odwiedzin u niej
Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia]