Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 07, 2025 21:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

O to niech zaglądają tam i przeganiają menelstwo, które brudzi na kocim terenie :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob maja 10, 2025 12:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Paskudna pogoda dzisiaj, leje od rana i nie wygląda na to, aby przestało. Wiem od działkowiczów, że jest sucho i bardzo się cieszą z deszczu, ale mnie to trochę przeszkadza. Koty wychodzą na balkon tylko na chwilę, żeby się przewietrzyć i wracają, bo i temperatura jest dość niska.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 10, 2025 15:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tu też deszczoeo, więc futea śpią - Bajka śpi na moich kolanach :) Zanim zasnęła, lizała mnie po ręce, dokładnie w rytmie Barkaroli Offenbacha, którą akurat było słychać z radia :) Cudne to było :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon maja 12, 2025 6:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cudne, fakt :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Czw maja 15, 2025 6:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wyjątkowo zimna wiosna w tym roku. Na to nie mamy wpływu, ale jak świeci słońce i nie pada, to koty wychodzą na balkon.
Tutaj Michasia
Obrazek

ewar

Post » Sob maja 17, 2025 8:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale ładna Michasia :)

Wciąż za mną chodzi piosenka Maanamu o zimnym maju… Zaparłam się, że nie włączę ogrzewania… Nie napiszę, ile mam stopni w domu, bo normalni ludzie już by to ogrzewanie włączyli :mrgreen:

Ten chłód w przyrodzie to pewnie dlatego, że dwa tygodnie temu schowałam zimową kołdrę :) I swetry poszły na pawlacz :)

No nic, oby koty były zdrowe, to resztę jakoś się ogarnie :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob maja 17, 2025 9:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

...

Tutaj Michasia
Obrazek

Cudne ujęcie, Michasia ma wiele wdzięku. :D

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon maja 19, 2025 12:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Michasia jest fotogeniczna. To drobniutka burania, która powinna być jedynaczką, a u mnie trochę za dużo kotów, niestety.
W piątek trafiły do mnie dwa długowłose kociaki, pięciomiesięczne. Były w lecznicy, która ma podpisaną umowę z UM. Podobno zrobione weterynaryjnie, podobno miziaste , a wetka denerwowała się, że nie może ich dłużej trzymać, że trzeba je wypuścić 8O OK, wezmę, zrobione , piękne i miziaste, domek powinny szybko znaleźć. Nie dostałam wypisu, nie wiem, co było z nimi robione, na pewno są ciachnięte. Ulokowałam je w łazience u Reni. Dzikuski, zwłaszcza kocurek, kotka z jakąś raną na boku, miejscami wygolona, nie wiem dlaczego. Kocurek chowa się, syczy, nawet mnie mocno podrapał, kiedy chciałam go dotknąć. Wczoraj wieczorem nastąpił przełom u kotki. Wskoczyła mi na kolana, miziała się, nawet podcięłam jej strasznie długie pazurki. Zaczepiała nimi o posłanka. Dzisiaj wzięłam ją do moich wetów. Całą drogę krzyczała, ludzie się oglądali, bo głos ma donośny. W poczekalni otworzyłam torbę, głaskałam ją i kotka ocierała się o moją rękę, była spokojna. Na stole również, pozwoliła się zbadać, nawet zmierzyć temperaturę, zakropić oczka, żeby sprawdzić, czy nie ma czegoś niepokojącego. Kamerka włożona do uszek pokazała świerzbowca. Kotka waży dokładnie 2 kg. Dostałam spot-on na kark dla niej i brata, już zakropiłam. Kotki pięknie jedzą, kuwetkują wzorowo. Kotka już się bawi, kocurek może też, ale jak znikam. Mają ciepło, czysto i dostają dobre jedzonko. Za dwa-trzy tygodnie mam kotkę pokazać wetce, przetestować i sprawdzić brzuszek, bo ma taki duży, ale to może być z przejedzenia lub po sterylce. Mam nadzieję nawiązać kontakt z kocurkiem, on też musi odwiedzić weta, ale na razie to byłby dramat. Kocurek jest trzykolorowy 8O 8O Zdjęcia bardzo kiepskie, nie zrobię na razie lepszych

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zostawiłam 170 zł w lecznicy.
Spotkałam w lecznicy małżeństwo z sunią-kundelkiem, 14-letnią z guzem na brzuszku. To nie ich piesek, ale starszej pani, która nie byłaby w stanie zabrać jej do weta. Czekała w samochodzie. Sunia została w lecznicy, będzie operowana, a koszt ( niemały) pokryją właśnie ci ludzie. Ładne to, prawda?
Dostałam mnóstwo zdjęć i filmiki z domku Bąbla. Cudne, wieści również. W wolnej chwili coś wkleję. Bąbel opiekuje się małym, czarnym kocurkiem o imieniu Bolek, nowy nabytek. Sebastian, pięknie dziękuję :1luvu: Za całokształt :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon maja 19, 2025 15:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Słodziaki :1luvu:.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon maja 19, 2025 19:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kocie pięknoty :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto maja 20, 2025 6:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

One jeszcze nie wiedzą, że są słodziakami :mrgreen: Ładne będą, mam nadzieję. Wetka mówiła, że mogą zyskać dłuższą sierść. Wczoraj nastąpił regres, jeśli chodzi o kotkę, troszkę się wycofała, ale za to kocurek odkrył uroki zabawy wędką. Sporo pracy jeszcze przede mną.

ewar

Post » Wto maja 20, 2025 11:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pani, która złapała te kociaki na działkach karmi tam koty i wyłapuje je na sterylki. Jest tam kotka, która od trzech lat nie daje się złapać. Pani kupiła drugą klatkę -łapkę, ale i tak kotka na jej widok odchodzi. Woli umrzeć z głodu niż dać się złapać. Pani kupiła też podbierak. Efekt taki, że kotka wciąż na wolności. Coś mi to przypomina.

ewar

Post » Wto maja 20, 2025 13:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Michasia i futrzaki piekne, Michasia figlarna :)
Macie lokalne, wyjatkowo ostrozne kocice, o IQ nakierowanym na lapanki?

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro maja 21, 2025 6:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale się zrobiło ciepło i słonecznie. Super :lol:
Wczoraj miałam koszmarny dzień, różne przykre rzeczy mi się przydarzyły, ale końcówka była fajna. Kociaki otwierają się już, kotka mogę pogłaskać, to już coś, a kotka jest miziaczkiem. Bardzo delikatnie ją wczoraj wyczesywałam, bo ona jest bardzo chuda, kości sterczą, ale była zachwycona. Najwyraźniej sprawiało jej to przyjemność. Oczywiście zabawa też była. Trochę to trudne, bo nie mogę zaniedbywać Buni, więc długo tam siedzę, ale tak trzeba. Kotki jedzą jak smoki. Wczoraj dostały trochę surowego mięsa i bardzo im smakowało.

ewar

Post » Śro maja 21, 2025 10:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Rano byłam u Buni i kociaków. Bunia zjadła mało, jak zwykle, a kociaki wylizały miski. Miały naprawdę dużo jedzenia. To chyba jest u nich syndrom pustej miski. W kuwecie kopiato. Byłam u nich krótko, wieczorem posiedzę dłużej.
Upał dzisiaj, na balkonie ciężko wytrzymać, bardzo jest już nagrzany. Podobno jeszcze tylko dzisiaj będzie tak ciepło, znowu nadchodzą chłodne dni.

ewar

[poprzednia][następna]