Gutkowe potworki :) I Celinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 10, 2025 14:49 Re: Gutkowe stadko

Gutek pisze:Dziękuję za wszystkie miłe słowa :1luvu:

ewkkrem pisze:
Gutek pisze:Wreszcie temperatura jaką lubię! Nie -20 i nie +25 :) Można spacerować do oporu!
Obrazekw rzepaku by guciapek, on Flickr

Oj, jak fajnie zobaczyć :1luvu:
Zachwycam się i Gutkiem (Gutkową?) i piesgazem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
(...)

Zdecydowanie Gutkiem :) Gutek to ten kudłaty gość z piwem w okularach przeciwsłonecznych :) Nick jest na jego cześć, to dzięki niemu zaczęła się moja kocia przygoda. Pierwszy kotek, Zmora, była dla niego. Pracowałam wtedy całymi dniami a pies siedział w domu całkiem sam. No to dostał towarzystwo... Kochali się jak Rege z Zarazą, szaleli i kotłowali razem.
Obrazekgrrrrrrrrrrrrrr by guciapek, on Flickr

Kapitalnie, że masz fotorelację.
Niezłe imiona Kocie dostały :mrgreen:.
Czyżby zapracowały?

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Sob maja 10, 2025 14:51 Re: Gutkowe stadko

Jakoś tak wyszło, że po kolei: Zmora, Zouza, Zaraza. Zmora była cudnym kotkiem, mega poczciwym. Zouza była Zuzią a Zaraza Kulką. Ale to krótko trwało :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Czw maja 15, 2025 18:14 Re: Gutkowe stadko

Zakochałam się dzisiaj :1luvu:
Maluszek ma 8 tygodni i waży 1 kg :1luvu: mocno zalękniony, bo start miał w wiejskiej budzie, brak kontaktu ze światem.
Niestety, opiekunka z DT po bardzo krótkiej i pobieżnej rozmowie nie chce mi go dać, uznała, że się nie nadaję... Poprosiłam o rekomandacje całe prozwierzęce środowisko z Oławy, może jednak coś zdziałam. Trzymajcie kciuki!
Obrazekhttps://flic.kr/p/2r4U2bF
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Czw maja 15, 2025 18:17 Re: Gutkowe stadko

Słodka maszynka do produkcji kupsztali!
Trzymam kciuki. Czasami tak jest, że człowiek pobieżnie osądzi, na przykład tembr głosu mu nie odpowiada.

Ja ponoć nie robię pierwszego dobrego wrażenia, bo w oczy nie patrzę i ludzie myślą że coś ukrywam ;)
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Czw maja 15, 2025 18:41 Re: Gutkowe stadko

Gutek pisze:Zakochałam się dzisiaj :1luvu:
Maluszek ma 8 tygodni i waży 1 kg :1luvu: mocno zalękniony, bo start miał w wiejskiej budzie, brak kontaktu ze światem.
Niestety, opiekunka z DT po bardzo krótkiej i pobieżnej rozmowie nie chce mi go dać, uznała, że się nie nadaję... Poprosiłam o rekomandacje całe prozwierzęce środowisko z Oławy, może jednak coś zdziałam. Trzymajcie kciuki!
Obrazekhttps://flic.kr/p/2r4U2bF

Może podaj DT link do forum miau i Twojego wątku.
Powodzenia :1luvu:
DT albo się zakochał albo prześwietla dogłębnie potencjalne domki.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw maja 15, 2025 18:45 Re: Gutkowe stadko

Fatka pisze:Ja ponoć nie robię pierwszego dobrego wrażenia, bo w oczy nie patrzę i ludzie myślą że coś ukrywam ;)

ja mam odwrotnie

Ale Gutko jak to się nie nadajesz, dlatego że już masz zwierzaki czy o co chodzi?
Kciuki 3mane :ok: :ok:
Pesio fajny, tylko kilo waży ojej
Ostatnio edytowano Czw maja 15, 2025 18:47 przez Spooxterium, łącznie edytowano 1 raz

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Czw maja 15, 2025 18:47 Re: Gutkowe stadko

Z tym zakochaniem to dobry trop - ja mojej pierwszej tymczaski, Zuzi to podświadomie oddawać nie chciałam :ryk: , dopiero gdy jej potencjalna rodzina przyjechała ją poznać, zobaczyłam że to są fajni ludzie i że młoda będzie mieć u nich lepiej niż u mnie. Wtedy było lżej i wyprowadziła się do nich tydzień później.

Za to kolejne tymczaski to tak mnie dojechały, że tylko marzyłam żeby je wypchnąć :smokin:

Fatka

Post » Czw maja 15, 2025 18:49 Re: Gutkowe stadko

Fatka pisze:Z tym zakochaniem to dobry trop - ja mojej pierwszej tymczaski, Zuzi to podświadomie oddawać nie chciałam :ryk: , dopiero gdy jej potencjalna rodzina przyjechała ją poznać, zobaczyłam że to są fajni ludzie i że młoda będzie mieć u nich lepiej niż u mnie. Wtedy było lżej i wyprowadziła się do nich tydzień później.

Niestety :cry: Mam tak z Niteczką. Rozum mówi szukaj domku bo kot młody a ty stara ale ... egoizm bierze górę :|
PS.: Gutek, a może chcesz Niteczkę :twisted:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt maja 16, 2025 15:03 Re: Gutkowe stadko

Nie udało się :placz: Pieska trafiła do znajomych DT, państwa bez doświadczenia z psami lękowymi, ale za to mają dom z ogrodem :evil: pozostaje mieć nadzieje, że sunia jest na tyle młodziutka, że zwalczy lęki sama.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pt maja 16, 2025 16:08 Re: Gutkowe stadko

Oj Gutek, dziwne te kryteria :( .

Trzymam kciuki, za psinę. :ok:

egwusia

Post » Pt maja 16, 2025 16:54 Re: Gutkowe stadko

Szkoda, ale też jako DT rozumiem DT - do znajomych, czyli blisko, czyli będzie mieć wgląd i odwiedzinki.

Bym ci jakiegoś ode mnie zaproponowała, ale odpukać szczeniąt brak :P znaczy się są, od ludzi co sobie wylęgarnie zrobili, ale to takie któraś woda po kisielu, po labku
Ostatnio edytowano Sob maja 24, 2025 2:43 przez Fatka, łącznie edytowano 1 raz

Fatka

Post » Pt maja 23, 2025 21:12 Re: Gutkowe potworki :)

Za tydzień o tej porze będę w Świnoujściu :1luvu: Bagaż pojedzie już jutro, samochodem, ja pociągiem z Rege i jego kocykiem, jego wodą, jego miseczką, jego zaświadczeniem o szczepieniu i jego kagańcem. Dobrze, że chociaż swoje ego Reguś już spakował i też je jutro wyprawimy w drogę :ryk:
Obrazek

Kocice zostają pod opieką kolegi, który ma świętą cierpliwość i głaszcze je na każde kocie zawołanie :)

Edytuję
Po zamieszczeniu tego posta wzięło mnie na wspominki i poczytałam własny wątek :) obserwacja nr 1: polecam flickr.com do zamieszczania i publikowania zdjęć - od 2007 roku żadne ze zdjęć zamieszczonych tam nie przepadło, za to z fotosik.pl wszystkie.
No i najważniejsze - 20.08.2009 roku przywiozłam z Bydgoszczy od forumowiczki Mirki_T koteczkę Kicię - u mnie Lunę. Luna ma się dobrze, mieszka u moich rodziców bo okazała się być królewną-jedynaczką. Ma w tej chwili +/- 20 lat, co jak na koteczkę brytyjska jest całkiem niezłym wynikiem. Jutro rodziców odwiedzę i zrobię zdjęcia staruszce i wstawię tutaj.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Sob maja 24, 2025 1:31 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Piękny Reguś :ok: czekamy na zdjęcia staruszki Luny :)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob maja 24, 2025 7:12 Re: Gutkowe potworki :) Ahoj Bałtyk!

Wspaniale, że odpoczniesz!
Tydzień temu wróciłam ze Świnoujścia, jest gdzie spacerować. Widziałam mnóstwo kuracjuszy z pieskami, szczęśliwe czworonogi z opiekunami są wszędzie- na słynnej promenadzie, na plaży, w parku.
A jak biegają po plaży! Jak się rozpędzą to od Wiatraka do Uhlbeck i z powrotem :wink:
Jak znajdziesz chwilę, koniecznie spróbuj odwiedzić piranię Kasię w Muzeum Rybołówstwa, robi wrażenie :strach: !
Obrazek
Powodzenia i dużo słońca!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob maja 24, 2025 8:39 Re: Gutkowe potworki :)

Gutek pisze:...

No i najważniejsze - 20.08.2009 roku przywiozłam z Bydgoszczy od forumowiczki Mirki_T koteczkę Kicię - u mnie Lunę. Luna ma się dobrze, mieszka u moich rodziców bo okazała się być królewną-jedynaczką. Ma w tej chwili +/- 20 lat, co jak na koteczkę brytyjska jest całkiem niezłym wynikiem. Jutro rodziców odwiedzę i zrobię zdjęcia staruszce i wstawię tutaj.

Gutek ja od Mirki_T później wziełam Fidela([*]18.04.25r)
Obrazek

Jedna z ostatnich jego fotek

Znalazłam Tytuł: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 5.

mirka_t pisze:Kicia ur.11.05.2008. Odrobaczona 1.06 i 23.06.2008r., szczepiona Fel-0-Vax IV 1.07.2008r. W sierpniu 2008r miała leczony stan zapalny oczu, niesterylizowana. Wyprawka to Whiskas i Friskies Junior (dla psów). Oddana z powodu alergii wnuczka, który na stałe przeprowadził się do dziadków...

egwusia

[poprzednia][następna]