Zauważyłam , ze wszyscy na forum zachwycają sie karmami Royala i ''napadaja'' na osoby które karmia whiskasem i kk
Ja do tej pory równiez karmiłam swoja koteczke royalem.Ostatnio byłam w sklepie i przesledziłam składy wszystkich karm bardzo szczegółowo .
I co zobaczyłam ze karma royal nie jest wcale taka najlepsza , bowiem zawiera konserwanty!!!!(E202) i antyoksydanty!!!! (E310 i E320).
Zauważmy równiez ze na opakowaniu royala nie jest napisane ze nie zawiera konserwantów !!!
Zdecydowanie polecam pokarmy IAMSA oraz nowa EKANUBE ( dla kotów , nowosc która teraz dopiero wyszła ) . oraz bardzo polecam sucha karme Biomill równiez bez konserwantów .
Jezeli chodzi o puszki to Animode Carny oraz LEONARDO ( niemiecka karma -produkowana w całosci ze swiezego miesa.)
Czysta wołowine równiez polecam -najlepiej wiejska

A co do kurczaków -nie polecam( szczególnie surowe) gdyz sa faszerowane antybiotykami i innymi swinstwami . Bardzo czesto uczulaja nawet ludzi . Ryby morskie -zbyt słone moga uszkadzac nerki .
Dodatkowo polecam salvikal(witaminki) - do mokrego oraz serek bieluch lub serek homogeniozwany ale równiez bez konserwantów .
oraz pase MAlt soft gimpeta .
Pozdrawiam wszystkich i zeby nasze kotki zawsze były zdrowe i kochane !