Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
FuterNiemyty pisze:Generalnie karma taka, jaka nie szkodzi.
U nas sprawdzalo sie mieso, glownie piers indycza surowa, sparzona/gotowana w okresach zaostrzenia, twarog, mleko kozie, z gotowcow - o dziwo, z doskoku gourmet w puszkach (smieciowka, ale co zrobic, jak nie szkodzilo), Wiejska Zagroda.
Spooxterium pisze:20% to i tak mało. A czemu karmisz saszetami, tylko to je? Tam jest dużo węglowodanów napchane, w puszkach tej firmy jest mniej. A tłuszczu 25%.
A wiejska zagroda z tego co się orientuję to jest z tych wyżej tłuszczowych, dwusmaki.
John Dog for cats, puszki, smaki z filetami mają tłuszcz na poziomie 3% /13 w suchej masie/, to droższa karma.
Spooxterium pisze:Rozumiem. Sorki, źle spojrzałam, nie na tą karmę![]()
Cosma to karma uzupełniająca ale ogólnie dobra
Yocia pisze:Przy problemach trzustkowych u kotów podaje się karmę niskowęglowodanową, zawartość tłuszczu jest drugorzędna.
Yocia pisze:Przy problemach trzustkowych u kotów podaje się karmę niskowęglowodanową, zawartość tłuszczu jest drugorzędna.
kajam13 pisze:Spooxterium pisze:Rozumiem. Sorki, źle spojrzałam, nie na tą karmę![]()
Cosma to karma uzupełniająca ale ogólnie dobra
Właśnie nie spojrzałam, że to uzupełniającaAle zamówiony John Dog na spróbowanie, może podejdzie
Dobrze wiedzieć. Te karmy, które mam/kupuję mają od 0,6% do 1,5%, a na SM od 3,2% do 8,8%. Czy wedle Twojej wiedzy to dostatecznie niski poziom?
Raz jeszcze piękne dzięki za odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Kankan i 19 gości