braki płynów w hurtowniach

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw mar 27, 2025 19:25 braki płynów w hurtowniach

Hej,
mam pytanie do osób, które podają kotom na stałe kroplówki podskórne. Od kilku miesięcy są straszne problemy z dostaniem czegokolwiek. Zamiast optilyte zaczęłam kotu podawać sterofundin, bo to było dostępne ale widzę, że i z tym się zaczyna robić problem. Macie jakieś sprawdzone źródła?
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw mar 27, 2025 19:53 Re: braki płynów w hurtowniach

neron pisze:Hej,
mam pytanie do osób, które podają kotom na stałe kroplówki podskórne. Od kilku miesięcy są straszne problemy z dostaniem czegokolwiek. Zamiast optilyte zaczęłam kotu podawać sterofundin, bo to było dostępne ale widzę, że i z tym się zaczyna robić problem. Macie jakieś sprawdzone źródła?

Nie tylko brak płynów u weta. Szpitale, gabinety dentystyczne, poradnie...tez się z tym zmagają.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 11, 2025 16:08 Re: braki płynów w hurtowniach

Jeden z producentów płynów infuzyjnych wycofał się z rynku. Pozostali po prostu nie są w stanie ogarnąć takiej ilości płynów, jaka jest potrzebna dla wszystkich, więc jest jak jest :(
Mam wykupiony zapas Ringerów w torbach 1l ale wiem, że one też kiedyś się przecież skończą... mam nadzieję, że może do tego czasu jakoś się sytuacja unormuje.

amyris

Od: Śro lis 22, 2023 6:33