» Pon mar 10, 2025 23:05
Re: Problemy ortopedyczne - proszę o rady
Witam ponownie, dziś wkoncu byłam na wizycie u polecanej Ortopedki. Kotka jest bardzo bolowa, kręgosłup, przednie łapki, kolanka troche mniej. Do rozważania Catrophen, zaszczyki (Solensia podobno działa trochę inaczej no i jest dość nowym lekiem, chyba jest od 6 lat, więc wetka wytłumaczyła różnice). Zalecane jest pole magnetyczne, kt można wypożyczyć do domu, fizjoterapia, w przyszłości rozważyć dokładne rtg pod sedacja (mam tylko rtg bioder, kolan i kręgosłupa, bez sedacju udało się) i ewentualnie blokada :/ Suplementy, różne, najlepiej zmieniać co 3 miesiące. A dziś kupiłam u nich w klinice Metacam. No i dopiero później zapoznałam się z opiniami, które nie są najlepsze. Moja perska kotka ma prawie 15 lat i chorobę nerek, ale pomiędzy 1 a 2 stadium (troche podwyższona Kreatynina, mocznik spadł, przebudowa nerek, ogólnie badania krwi, geriatyczny profil jest w porządku). No i obawiam się tego leku. Nefrolog, z kt też dziś się spotkałam, powiedziała, że to lek bardziej "ostatniego rzutu" niż pierwszego. Podalam dziś te zawiesinę w strzykawce, ale raczej nie chce kontynuować. Napisałam mail do Ortopedki o moich obawach. A co Wy sądzicie o Metacamie?