Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2025 16:12 Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Buras… kot jakich wiele. Taki niby pospolity.

Rysiek został wyrzucony na ulicę w ostatnie mrozy. Ma około roku, nie był wykastrowany. Przywitał mnie, gdy wróciłam z pracy, jakby był moim kotem i czekał na mnie. Na siłę wpakował nam się do domu, nie dał się przegonić. Awaryjnie zabezpieczyliśmy delikwenta w pomieszczeniu piwnicznym. Sami mamy 4 kocie osobniki w wiecznym konflikcie, behawiorystycznie nie do naprawienia. Ten nowy, dodatkowy, mimo że przebywa w piwnicy mocno zaburza nam stan zdrowia i psychiki szalonego stadka.

Rysiu został wykastrowany, zachipowany, odpchlony i odrobaczony. Jest FIV i FeLV ujemny. Przebadany okulistycznie i internistycznie – oceniony jako zdrowy. Ryszard ma lekką przebudowę jednego łuku brwiowego – najprawdopodobniej stary uraz – co nadaje mu zawadiacki wygląd. Bezbłędnie korzysta z kuwety. Jest bardzo proludzki – łazi za karmiącym człowiekiem jak pies. Ociera się, przymila i jest bardzo kontaktowy. Lubi się bawić, ma dużo energii. Jest bardzo odważny i inteligentny. Boi się niestety psów i reaguje na nie agresją. Ma super apetyt i je wszystko. Surowe mięso zjada w dużych kawałkach – nadaje się na dietę BARF ;).

Strasznie mi go szkoda, ale Rysiek nie może się przenieść z piwnicy na salony, gdyż u mnie nie ma opcji połączenia ze stadem (mimo że próbowaliśmy). Również z powodów finansowych tj. koszmarnych kosztów leczenia/terapii behawiorystycznej stada własnego nie jestem w stanie go zatrzymać. Rysiu w podziemiach nudzi się koszmarnie i czuje się samotny. Cała moja rodzina bliższa i dalsza już zakocona. Wszyscy znajomi też. Ostatni znaleziony doroślak mieszkał u nas na tymczasie pół roku. Nie mam gdzie kocura ogłaszać, bo u mnie lokalnie na wiosce ludzi biorą koty bezdomne, ale je wypuszczają. Rysiek nie nadaje się na wychodzącego kota z powodu braku strachu przed nieznanym. Ponadto z pierwszym napotkanym człowiekiem zabierze się na wycieczkę lub po chamsku komuś wejdzie na chatę :/. Szukamy zatem domu niewychodzącego. Dom stały bądź tymczasowy w Warszawie i okolicach. Choć rozważymy każdą opcję. Oferujemy dowóz w razie czego. Pomocy!
Obrazek

asigo

Od: Wto sty 27, 2015 22:32

Post » Pon mar 03, 2025 23:54 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Kurcze, no piękny Ryszard.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto mar 04, 2025 0:29 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Silverblue pisze:Kurcze, no piękny Ryszard.

:idea:
Ryszard cudowny :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto mar 04, 2025 6:24 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Ogłaszaj na olx. Z dobrymi zdjęciami. Nie ma lepszej opcji. FB zawalony,stamtąd nic nie idzie. Przynajmniej mnie.

Sisi44

Od: Nie sty 27, 2019 23:39

Post » Wto mar 04, 2025 8:00 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Sisi44 Dzięki za podpowiedź :)

asigo

Post » Wto mar 04, 2025 11:27 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Tylko tam trzeba co jakiś czas odnawiać ogłoszenie,by było na pierwszych stronach (jak spada na dziesiątą z kolei,raczej nikt nie szuka już tam:( Ja wykupuję czasem pakiet max wyróżnień i podnoszeń, czasem są promocje na te pakiety. Kocurek cudny,znajdzie dom-tylko musisz non stop pracować ogłaszając. Trudne,ale nie niemożliwe. Ja od stycznia wyadoptowałam 3 kocięta i 1 dorosłą kotkę. A wymogi miałam spore-przede wszystkim osiatkowanie balkonu,o które większość adopcji się wykłada... ale nie po to ratujesz,by ktoś inny kota zmarnował (jak wypadnie z 10p.niezabezpieczonym balkonem,albo samochód go trzepnie w domu wychodzącym/zje mysz,która połknęła trutkę itd.-wszystko to historie niestety prawdziwe,nie wymysły domów tymczasowych). Powodzenia!

Sisi44

Od: Nie sty 27, 2019 23:39

Post » Wto mar 04, 2025 11:31 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Sisi44 pisze: ale nie po to ratujesz,by ktoś inny kota zmarnował (jak wypadnie z 10p.niezabezpieczonym balkonem,albo samochód go trzepnie w domu wychodzącym/zje mysz,która połknęła trutkę itd.-wszystko to historie niestety prawdziwe,nie wymysły domów tymczasowych)

Jak najbardziej się ze wszystkim zgadzam

asigo

Post » Wto mar 04, 2025 13:07 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Uwielbiam takie duże burasy :1luvu: :1luvu: Od zawsze piszę to na forum.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 04, 2025 15:40 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Silverblue pisze:Kurcze, no piękny Ryszard.

no to wiesz co :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto mar 04, 2025 18:55 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Będzie z pięć-sześć kilo kota :ok: . Cudny kocur, z mojego doświadczenia z takimi, to będzie, kochany, namolny, uroczy i rozbrajający egzemplarz :1luvu: . Łapy ma takie wielkie i łeb jak wiadro :1luvu: .
On ma wszystko.
I piękny jest, bardzo piękny.
Ja już nie mogę, ale gdybym mogła, to już bym jechała do Warszawy.
Szkoda, żeby się zmarnował u niewiadomokogo :wink: .
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 04, 2025 20:26 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

czitka pisze:Będzie z pięć-sześć kilo kota :ok:

Chwilowo to piórko w porównaniu z moimi "dobrze odżywionymi" :oops: . Jak go podnoszę to aż jest dziwnie lekki, choć nie jest chudy. Ale wygląda na takiego co jeszcze urośnie, dlatego dajemy mu z wetem wiek rok do półtora.

Tu krótki filmik z burasem

asigo

Post » Śro mar 05, 2025 6:07 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

No, skórzanym tancerzem każdy kot się bawi :lol: :lol: Cudny Rysio :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Czw mar 06, 2025 9:02 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Jest zdecydowanie cudny :) I charakter ma też wyjątkowy, ale tak to ma każdy kot :ryk:

asigo

Post » Czw mar 06, 2025 13:23 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Może i tak, ale moje doświadczenie podpowiada mi, że najsłodsze są właśnie ogromne burasy.

ewar

Post » Wto mar 11, 2025 21:45 Re: Zwykły/niezwykły buras Ryszard szuka DS lub choć DT.

Trzymajcie wszystkie kciuki... Rysiu powoli pakuje walizki i wygląda na to, że w niedzielę ponowi próbę wtargnięcia do nowego domku :ryk: Oby tym razem mu się udało do tego właściwego i już na stałe!

asigo

[następna]