Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Senanta pisze:Dziękuję bardzo dziewczyny za piękną oprawę.
Do mnie dzisiaj dotarły oba tomy Psotusiowego pamietnika Marysi i już zawsze jej słowa będą ze mną.
Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Dziękuję bardzo dziewczyny za piękną oprawę.
Do mnie dzisiaj dotarły oba tomy Psotusiowego pamietnika Marysi i już zawsze jej słowa będą ze mną.
A można jeszcze gdzieś nabyć?
czitka pisze:Klika słów tak już na spokojniej...
Ale tylko kilka.
O ile pogrzeb może być piękny, to było pięknie. Msza, wieńce, kwiaty, znicze i wiele ciepłych słów przy pożegnaniu. Wzruszającymi słowami wspominał Marysię kolega z grupy przewodników miejskich, ze łzami w oczach żegnał też Mary kolega i przyjaciel Sebastian, z tego samego grona.
A potem zagrał nasz trębacz. Ładnie.
A potem zapalały się kolejne znicze.
A potem była już tylko zaduma i cisza, ani opowiedzieć ani sfotografować się nie da...
Nie mamy więcej zdjęć, może tylko jeszcze jedno, spójrzcie na te ogromne drzewa wokół Mary, dają spokój, bezpieczeństwo i ukojenie. Piękne.
I rozeszliśmy się wszyscy, Ania pojechała po córeczkę do żłobka, Maryla wraca do Warszawy.
Pusto tak.
Tak pusto.
Pewnie jutro zrobię porządek z rachunkami, wszyscy dostaną pw, na razie mam bałagan w głowie, muszę powoli.
Tylko Marysia potrafiła robić bilans banku w pamięci. Bo potrafiła więcej, czuła bardziej, zniknęła szybciej, tak sypko, sypko i jus ...
Żegnaj Marysiu.
Senanta pisze:Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Dziękuję bardzo dziewczyny za piękną oprawę.
Ja kupiłam na Allegro nowiuteńkie, jak się domyślasz były to jedyne egzemplarze. Autografu Marysi już nie będę miała ale książki tak.
Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Dziękuję bardzo dziewczyny za piękną oprawę.
Ja kupiłam na Allegro nowiuteńkie, jak się domyślasz były to jedyne egzemplarze. Autografu Marysi już nie będę miała ale książki tak.
Będę śledził może znowu gdzieś się pojawią.
Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Meteorolog1 pisze:Senanta pisze:Dziękuję bardzo dziewczyny za piękną oprawę.
Będę śledził może znowu gdzieś się pojawią.
madrugada pisze:
A może Mary miała jeszcze jakieś egzemplarze swoich dzieł i rodzina zgodziłaby się odsprzedać?
Anna2016 pisze:"Można odejść na zawsze - by zawsze być blisko"....
Silverblue pisze:Piękne musiało być to Pożegnanie...I piękne drzewo przy Marysi, będą liście, będą ptaki, będzie życie wkoło. Marysiu, spoczywaj w pokoju, będziemy Cię zawsze pamiętać.
Anna2016 pisze:"Można odejść na zawsze - by zawsze być blisko"....
Aniu, piękne to.
Dziękuję jeszcze raz Oli, MałgWrocław i jolabuk5 za organizację i zaangażowanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 71 gości