Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2014 16:10 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

zabawka dla moich kotów na dziś: otwarta specjalnie dla nich na cały dzień kanapa. :lol: mam tylko nadzieje że do domu nie wrócę z gośćmi :ryk:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro sty 15, 2025 13:05 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Piłeczki-grzechotki, białe myszki już zerwane z drapakowych wędek (no bo kto to widział żeby myszy wisiały :D ) i noszone w pyszczku po całym domu (a później szukane :twisted: ), kawał materiału którym jeździ po podłodze (lub jest na nim wożony :) ). Lubi polować na cienie, w czasie oglądanych meczów na piłkarzy a najlepiej to jak ktoś w filmie/serialu porusza rękami, to już jest bardzo aktywne oglądanie :lol:
A, i do zabawy jest jeszcze socker, jak mogłam zapomnieć - własnoręcznie wypchana wszelkim szeleszczem długa skarpeta, która służy do wyżywania się na niej.

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Śro sty 15, 2025 21:50 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Myszki, wędka z piórkami z zooplusa, rybka... ale najlepsze są korki od butelek, słomki i patyczki do uszu. To się nie nudzi nigdy. I jeszcze te rolki małe, na które są nawinięte woreczki na odchody. Idealne do turlania, wrzucania pod łóżka, szafki, lodówkę... :mrgreen: No i gąbka do naczyń! :P

rosita

Od: Wto lip 02, 2024 8:10

Post » Śro sty 15, 2025 22:21 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

[quote="rosita] No i gąbka do naczyń! :P[/quote]
Nie wiem dlaczego ale Spooky jak uda mu się wskoczyć na zlew to strąca gąbkę do zlewu i nie jest nią zainteresowany.
A, zapomniałam o rolkach po papierze toaletowym, to dopiero luksusowe zabawki :lol:

Spooxterium

Post » Czw sty 16, 2025 11:03 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Spooxterium pisze:Nie wiem dlaczego ale Spooky jak uda mu się wskoczyć na zlew to strąca gąbkę do zlewu i nie jest nią zainteresowany.
A, zapomniałam o rolkach po papierze toaletowym, to dopiero luksusowe zabawki :lol:

Mój uwielbia gabki, lubi łapką trącać ją do zlewu, potem bierze w zęby i szybko ucieka po całym mieszkaniu. Podrzuca, biega z nią, a jak chcemy zabrać to warczy :lol: Ale to już mu mija, jak był młodszy (rok temu), to tak robił. Rolki z papieru też były świetne jak miał kilka miesięcy, teraz nie jest zainteresowany.
No i nic nie może na kaloryferach być, zrzuca wszystko - skarpetki, ściereczki, gąbki, chleb jak suszę stary. Wszystko zwala na podłogę. :wink:
Teraz czekam na dostawę kopaczy z kocimiętką - bo on kopaczy nie używa jak należy, rękę z chęcią pokopie i "zamorduje", a kopacz nie, ale może te z kocimiętką mu się spodobają :)

rosita

Od: Wto lip 02, 2024 8:10

Post » Czw sty 23, 2025 8:34 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Na salony wjechała folia bąblowa:) bez pudła bo jakieś śmierdzące

Spooxterium

Post » Śro lut 12, 2025 3:35 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Ostatnio Spoox oprócz zapasów z gorylem odstawia sprinty za metrem krawieckim

Spooxterium

Post » Pon lut 17, 2025 20:02 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Spooky dostał 1. zabawkę z kocimiętką - nothing else matters_

Spooxterium

Post » Sob cze 21, 2025 11:05 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Mój kot ostatnio wszystkim się nudzi.
Kupiłam wędkę teleskopowa z trzema rodzajami piór to nie wykazują nią w ogóle zainteresowania, tak samo rolki po papierze toaletowym, kulki z folii aluminiowej, myszki z dzwoneczkiem. Wszystko przestało go interesować.
Kocimiętki w ogóle nie tyka odchodzi byle dalej.
Może macie jakieś rady oprócz drugiego kota.

majka420

Od: Śro lis 27, 2024 9:09

Post » Sob cze 21, 2025 22:09 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

A może coś mu jest, gorzej się czuje i dlatego nie ma ochoty na zabawę? Ile lat ma Twój Kotek? Starsze koty trudniej zachęcić do zabawy.
Polecam zabawki interaktywne (tor z piłką, motylek, koci łowca), zabawki z walerianą (fretka), laserek.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sie 20, 2025 12:45 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Kot ma 1 rok, nic mu nie dolega był badany. Kupiłam mu piłkę interaktywną ale też nie bardzo się nią bawi raczej obserwuje lub przechodzi obok.
Laser już też przerobiłam trochę pogania i koniec.
Waleriany nie tyka.

majka420

Od: Śro lis 27, 2024 9:09

Post » Śro sie 20, 2025 15:32 Re: Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

A jak się poza tym zachowuje? Biega, skacze, czy jest osowiały? Czy jego zachowanie zmieniło się ostatnio, czy zawsze był taki "wyciszony"? Jak z apetytem? Kiedy był kastrowany (bo chyba już był, skoro ma rok)? Nie ma problemów z kuwetą? Lubi się miziać? Bywa agresywny? Czy nie ma miejsc, w których dotykanie go uraża (boli)?
Czy jest kotem domowym, czy wychodzi na zewnątrz (np. na smyczy), mieszka w bloku czy domu wolnostojącym, czy ma osiatkowane okna/balkon?
I może napisz, jakie badania miał robione (wrzuć wyniki), bo to tez ważne, może coś pominięto.
Próbowałaś kociego łowcę?
https://allegro.pl/oferta/kerbl-zabawka ... 4533295662

Rozejrzyj się na Temu, jest mnóstwo tanich interaktywnych zabawek:
https://www.temu.com/pl/interaktywna-za ... allery_url
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190