W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2025 21:53 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Oj, to chyba rzeczywiście kubraczek będzie potrzebny! Przydałaby się kastracja "cięciem bocznym", ranka jest malutka i szybko się goi. :ok:

A może nawet przydałaby się klatka kennelowa.

Ona by się zapłakała. :( Pewnie "na zdrowie" by jej wyszło" ale ja bym chyba musiała się wyprowadzić.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto lut 11, 2025 23:41 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ale fajnie ze Niteczka barankuje i że Cię wita :1luvu: A ten kalendarz... Pewnie kiepsko wisiał i jakoś tak spadł... :wink: Dobrze ze to będzie cięcie boczne, kubraczek na pewno pomoże i szybko się wszystko wygoi. :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro lut 12, 2025 2:00 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Tak, cięcie boczne szybko się goi, gdyby nie skoczność Niteczki, kubraczek nie byłby potrzebny! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lut 12, 2025 10:24 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:Oj, to chyba rzeczywiście kubraczek będzie potrzebny! Przydałaby się kastracja "cięciem bocznym", ranka jest malutka i szybko się goi. :ok:

Już "obcykane" tzn. omówione :D Cięcie boczne będzie. Oby kubraczek spacyfikował diablątko :ok:
Czekamy na wiosnę. Tą prawdziwą. :D

Z kubraczka diablątko może wyjść bez problemu, przerabiałam to z Rudzią, chyba tylko jeden dzień w nim była, tak zapobiegawczo bo miała cięcie boczne. Daisy i Elfi-Psocisława (tymczaska) były bez kubraków od początku i od następnego dnia już rozrabiały. Jedynie biedna Elenka miała cięcie przez brzuszek i była 10 dni w kubraku, prawie biedna się nie poruszała :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 12, 2025 11:10 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

To prawda, Niteczka jest zdolna i może się "rozebrać" z kubraczka sama. Dobrze, że cięcie boczne! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lut 12, 2025 12:08 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

No to ... pozamiatane.
18 02 2025 - badanie krwi;
04 03 2025 - kastracja :placz:
Tak mi strzeliło do głowy żeby zapytać jak kastrują kotki. Czy usuwają wszystko czy tylko grzebią w jajnikach i ... szok. "Jak pani sobie życzy to zrobimy pełną kastrację" Ja myślałam, że to już standard.

Marzec zaczyna się dla nas nieciekawie :D

Dla poprawienia humoru (Wam, bo mnie nie do śmiechu :evil: ):
Obrazek
Niteczka zdecydowanie nie lubi tego kwiatka :placz: On wisiał na na widocznym kwietniku :evil:

Obrazek
Miski stały sobie spokojnie, nie wadząc nikomu, na szafie! A jednak Niteczce chyba wadziły :evil:

Komu, komu taką diablicę ????
Przypominam, że Niteczka SZUKA DOMKU :mrgreen:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro lut 12, 2025 12:23 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:No to ... pozamiatane.
18 02 2025 - badanie krwi;
04 03 2025 - kastracja :placz:
Tak mi strzeliło do głowy żeby zapytać jak kastrują kotki. Czy usuwają wszystko czy tylko grzebią w jajnikach i ... szok. "Jak pani sobie życzy to zrobimy pełną kastrację" Ja myślałam, że to już standard.

Marzec zaczyna się dla nas nieciekawie :D

Dla poprawienia humoru (Wam, bo mnie nie do śmiechu :evil: ):
Obrazek
Niteczka zdecydowanie nie lubi tego kwiatka :placz: On wisiał na na widocznym kwietniku :evil:

Obrazek
Miski stały sobie spokojnie, nie wadząc nikomu, na szafie! A jednak Niteczce chyba wadziły :evil:

Komu, komu taką diablicę ????
Przypominam, że Niteczka SZUKA DOMKU :mrgreen:

Kotek zdecydowanie się nudzi :mrgreen:
Też mam taką diablicę, ma już 8,5 roku a nadal rozrabia jak kocię. Są koty , które nigdy (chyba :roll: ) nie poważnieją.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 12, 2025 13:25 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

mir.ka pisze:
Też mam taką diablicę, ma już 8,5 roku a nadal rozrabia jak kocię. Są koty , które nigdy (chyba :roll: ) nie poważnieją.

Ty to potrafisz pocieszyć :(
Na ławie nie może stać żadne naczynie z płynem bo, jak Niteczka startuje z blatu to leci wszystko (jak leci :D ) :evil: Żadnej kawy, herbaty, wody. Nosz, kurka, jak żyć ???
Chyba wiem :P , będę pisała o Niteczce same dobre rzeczy. Może ktoś się zakocha :mrgreen:
No bo, wiecie, NITECZKA SZUKA DOMKU :twisted:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro lut 12, 2025 14:06 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niektóre kotki po kastracji jednak trochę poważnieją. Moze i Niteczka taka będzie? Trzeba mieć nadzieję :1luvu:
Swoją drogą, jak to jeden kot może narozrabiać w domu bardziej niż trzy pozostałe, stateczne i spędzające czas na spaniu. Miałaś trzy koty, a jakbyś nie miała żadnego :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lut 12, 2025 14:33 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:

Ty to potrafisz pocieszyć :(
Na ławie nie może stać żadne naczynie z płynem bo, jak Niteczka startuje z blatu to leci wszystko (jak leci :D ) :evil: Żadnej kawy, herbaty, wody. Nosz, kurka, jak żyć ???
Chyba wiem :P , będę pisała o Niteczce same dobre rzeczy. Może ktoś się zakocha :mrgreen:
No bo, wiecie, NITECZKA SZUKA DOMKU :twisted:

Piszę z własnego doświadczenia, nie wiedziałam ,że mam koty dopóki miałam ich trzy, a potem zakochałam się w czwartym i ....mam to co chciałam :mrgreen: pół diable kochane, napsoci, później przyjdzie na przytulanki i nie można się na nią gniewać.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 12, 2025 15:41 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Niektóre kotki po kastracji jednak trochę poważnieją. Moze i Niteczka taka będzie? Trzeba mieć nadzieję :1luvu:
Swoją drogą, jak to jeden kot może narozrabiać w domu bardziej niż trzy pozostałe, stateczne i spędzające czas na spaniu. Miałaś trzy koty, a jakbyś nie miała żadnego :wink:

Mimo wszystko mam nadzieję, że Niteczka nie spoważnieje :mrgreen: Ona jest taka radosna, pełna życia, energiczna, przypomina mi mnie ze szczenięcych lat :twisted: Też byłam taka. Pierwszy raz na wagary poszłam jak chodziłam do ... przedszkola :D . Łobuz był ze mnie jak teraz z Niteczki. Pewnie pokutę odprawiam :wink:
No tak, miałam trzy koty a jakbym żadnego nie miała. Przypomniałaś mi o Dropsie. To po jego odejściu tak pusto się zrobiło w moim domu :)
Teraz pusto nie jest :ryk:

mir.ka pisze:[

Piszę z własnego doświadczenia, nie wiedziałam ,że mam koty dopóki miałam ich trzy, a potem zakochałam się w czwartym i ....mam to co chciałam :mrgreen: pół diable kochane, napsoci, później przyjdzie na przytulanki i nie można się na nią gniewać.

Ja się nie zakochałam. Ja się zlitowałam bo Niteczka miała trafić do schronu. Zakochuję się dopiero teraz :evil: Miłość jest przereklamowana !!!
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro lut 12, 2025 18:21 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

To pięknie, ze chcesz, aby została radosna, nawet kosztem "porządku w domu" :1luvu:
Niech Niteczka będzie Niteczką :201461 :201461 :201461
Musi coś w sobie mieć, skoro nawet koty ją kochają :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lut 12, 2025 23:52 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Właśnie, niech Niteczka będzie Niteczką :1luvu: Przyznam że bardzo artystycznie rozrzuciła te miski, może chciała trochę kolorków dodać dywanikowi :lol: A kwiatek to tak przy okazji :)
ewkkrem, rzeczywiście była z Ciebie łobuziara, ja na pierwsze wagary poszłam w liceum :lol:
Tak sobie pomyślałam, może to głupie, ale może Niteczka jest Dropsem w innym futerku :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob lut 15, 2025 20:10 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Takiego łobuza to ja do niedawna nie widziałam :evil:

Wczoraj MaCiuś otworzył sobie szafę to trzeba było na drzwiczki wskoczyć.
Obrazek

A to z dzisiaj:
Najpierw skoczymy na słupek. Potem potrenujemy zeskakiwanie i wskakiwanie
Obrazek
Ha, Zobaczymy co jest po drugiej stronie karnisza
Obrazek
No i ... pozwiedzamy

Po tylu atrakcjach to trzeba odpocząć kłądąc łepek na MaĆkowej pupie
Obrazek

Sprężynki już się trochę sprzykrzyły i kotek się nudzi. Jak kotek się nudzi to miaukoli. GŁOŚNO. I długo.
Ciekawe kiedy sąsiedzi zainterweniują :evil:
Oj nie miała baba kłopotu ...
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob lut 15, 2025 20:50 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Oj, ta Niteczka-akrobatka :D
Może przydałaby się jej jakaś zabawka do samodzielnego używania - motylek albo tor z piłeczką? Najlepszy byłby Koci łowca, ale teraz jakoś trudno go kupić.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]