W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 08, 2025 0:12 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Fajny prezent, przecież że dla kota, nie dla Dużej :mrgreen:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob lut 08, 2025 11:11 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:Śliczne maleństwo :1luvu: Dziecko musi czasem coś zbroić, przecież się bawi :wink:

Pewnie, że musi. Ona cudownie się bawi sama :1luvu: Sprężynkami za grosze :mrgreen:
MB&Ofelia pisze:
Silverblue pisze: Jak odchudzić spaśluny żeby chudzielce jeszcze bardziej nie schudły - oto jest pytanie... :strach:

Cóż, chyba trzeba zadbać o rzeźbę. Trochę ruchu, tłuścioszki zamienią masę w mięśnie, chuderlaczki wyhodują bicepsy :wink:
https://demotywatory.pl/5240810/Skoro-n ... m-zajmiemy

Oj. przydałoby się takie ustrojswo nam trzem. MaCiusiowi, (Z)Morce i mnie ale jak znam życie korzystałyby Niteczka i Mumiś :twisted:
jolabuk5 pisze:Jak to - udaje? Jest niewiniątkiem :1luvu: Kiedy śpi...

Rzeczywiście. Jak śpi i jeść nie woła to aniołek :D
Silverblue pisze:Te dwa pierwsze całkiem dobrze sobie radzą, szczególnie rudzielec, ale buraska w białych skarpetkach zdecydowanie przerosło :lol:
A co do Niteczki - ależ jakie udawanie, taki aniołeczek cieniutki chudziutki miałby coś udawać?? :D

Ona potrafi :mrgreen:

Niteczka jest bardzo dobrze wychowaną kotką. Można się z nią bawić ręką. Atakuje ze schowanymi pazurkami a jak chwyci w ząbki to tak leciutko.
Dzisiaj "przyszedł" do nas dywanik do przedpokoju i Niteczka się w nim zakochała. Leżała, kulała się, bawiła się na nim ze dwie godziny :wink:
Obrazek

fajny dywanik...dla kotków
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 08, 2025 14:37 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Cyrkówka mi się trafiła :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przymierzała się do wskoczenia na lampę :strach:

A tu już aniołek.
Obrazek
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob lut 08, 2025 15:07 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Rzeczywiście, akrobatka. Bardzo zdolna. Na lampie pewnie kiedyś wyląduje. Ciekawe, czy lampa wytrzyma.
A bura rodzinka przeurocza. Nie da się ich rozdzielić. Możesz wyadoptować trójkę razem, albo żadne :wink:

madrugada

Post » Sob lut 08, 2025 22:15 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Cyrkówka mi się trafiła :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przymierzała się do wskoczenia na lampę :strach:

A tu już aniołek.
Obrazek

Ojej, rzeczywiście, nieźle sobie radzi. :1luvu: Z moich kotów tylko Pusia potrafiła tak łazić po drzwiach :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lut 08, 2025 23:17 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Miau!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lut 08, 2025 23:26 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Tak, Niteczka na bank w końcu na lampie wyląduje. Jak kot sobie coś upatrzy to nie ma zmiłuj. Jak ja już widziałam że Micia na coś patrzy to wiedziałam że ona wkrótce tam będzie. Masz dwa wyjścia : zdjąć lampę albo zdjąć drzwi :lol:
A co do burej rodziny, to w pełni się zgadzam z madrugada. No nie da się rozdzielić.
Tak więc i z tym i z lampą masz przerąbane :strach:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie lut 09, 2025 22:27 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

cudne buraski :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto lut 11, 2025 18:57 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:Rzeczywiście, akrobatka. Bardzo zdolna. Na lampie pewnie kiedyś wyląduje. Ciekawe, czy lampa wytrzyma.
A bura rodzinka przeurocza. Nie da się ich rozdzielić. Możesz wyadoptować trójkę razem, albo żadne :wink:

Tfu, tfu, na kota urok! :D Mam nadzieję, że na lampę nie wskoczy :twisted:
Rodzinka wydawałoby się urocza gdyby nie fakt, że składa się z nas pięciu :mrgreen: Wyadoptować to muszę w czwórpakiecie bo ... jeszcze Mumiś. Dzikus nad dzikusy dlatego mało go na zdjęciach. Do rodziny nie dołączył bo ja byłam za blisko :( On musi mieć kocie towarzystwo więc absolutnie odpada adopcja trzech! Albo cztery albo ... pięć (ze mną) :Czekamy na oferty :D
jolabuk5 pisze:Ojej, rzeczywiście, nieźle sobie radzi. :1luvu: Z moich kotów tylko Pusia potrafiła tak łazić po drzwiach :D

Polecam :D , Niteczka zdolna jest i ... odważna TOBIE bym wyadoptowała :lol:
Wiem, wiem, ale fajnie tak dużo osób widzieć na forum, którzy by Niteczce dobre życie zapewniło tylko chętnych brak. Bo ...... Wy nie wiecie! Niteczka nauczyła się BARANKOWAĆ 8) I witać!!! Mnie po powrocie!
Wskakuje na kolana i tuli się, tuli do mnie, tuli i ociera itp. itd. :wink: I duuużo więcej Niteczka umie :twisted:
MaryLux pisze:Miau!

Miaaaau !!!
MaCiuś, Morka, Muniś i Niteczka :D
Ciotka, Ty kuruj się sypko, sypko coby nas odwiedzić. No, ja to może ucieknę :oops: i Mumiś i Morka ale Niteczka to na bank Ci kolana zakoci :twisted:
MaCiuś
Silverblue pisze:Tak, Niteczka na bank w końcu na lampie wyląduje. Jak kot sobie coś upatrzy to nie ma zmiłuj. Jak ja już widziałam że Micia na coś patrzy to wiedziałam że ona wkrótce tam będzie. Masz dwa wyjścia : zdjąć lampę albo zdjąć drzwi :lol:
A co do burej rodziny, to w pełni się zgadzam z madrugada. No nie da się rozdzielić.
Tak więc i z tym i z lampą masz przerąbane :strach:

Ja z Niteczką mam przerąbane całościowo :placz: Zerwała kalendarz bo ... chciała wskoczyć na segment :(
Zamiatać się nie da, odkurzać się nie da, gotować się nie da.
Nawet stać na środku pokoju się nie da to diablica wskakuje na ramię. Wskakiwanie nie jest tragiczne bo ona ładnie manipuluje pazurkami ale zwalić z ramienia to koszmar. Wtedy pazurki nie są takie łaskawe :twisted:
Naprawiać wszystkie szkody niteczkowe to syzyfowa praca. Syzyf czy nie to musiałam dzisiaj gniazdko elektryczne naprawiać bo ... półdiable włocławskie wyrwało ze ściany :(
Silverblue nie kracz :evil: . Jak wskoczy na lampę to TY przyjedziesz naprawić :lol:

Anna2016 pisze:cudne buraski :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Buraski dziękują :1luvu:
Na naszym terenie burasów najwięcej więc jakoś najmniej są atrakcyjne wizualnie. Nigdy umaszczenie kota nie miało dla mnie najmniejszego znaczenia i pewnie dlatego mam co mam :twisted: Cztery burasy ale cztery najróżniejsze charaktery :)

Półdiable włocławskie nauczyło się barankować 8O I witać mnie po powrocie do domu, wskakiwać (na mnie) ocierać się ale nie za długo bo ... wiele sprężynek czeka na zabawę :P
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Wto lut 11, 2025 20:35 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Oj, czuję się zaszczycona, że dostałabym Niteczkę, (gdybym mogła ją wziąć - samą, bo czteropak raczej nie... :wink: )
Nawiasem mówiąc - Pusia kiedyś wskoczyła na żyrandol! Miałam taki wielki, stary - płaskie koło, wokół którego umieszczone żarówki z kloszami. Ciężki, jak diabli, wisiał na grubym łańcuchu. I kiedyś Pusia z regału skoczyła na ten żyrandol! Łaziła po kółku, a ja przetażona starałam się ją skłonić do powrotu na regał. Bałam się, że łancuch nie wytrzyma, chociaż Pusia była wtedy lekka. Ale na szczęscie nic się nie stało, a Pusia w koncu zeskoczyła. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lut 11, 2025 20:38 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nie chcę straszyć, ale kot koleżanki z pracy też kiedyś wskoczy na żyrandol. W środku nocy. Podobno miał bardzo głupią minę, jak tak siedział na podłodze wśród szczątków żyrandola...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lut 11, 2025 21:14 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5, MB&Ofelia dla mnie żyrandol niestraszny. Ja się już boję bo Niteczkę trzeba wykastrować. Czekam tylko na cieplejszą pogodę. Ona jest "wysokopienna", skoczna i cała jej radość to skakanie, bieganie. Z odległości 2m (zmierzyłam :)) skoczyła z oparcia fotela na parapet. Jak rzucam jej sprężynkę to nie patrzy, leci jak perszing po MaCiusiu, (Z)Morce, Mumisiu, po mnie byle szybciej do celu. ) Na bank, kubraczek będzie potrzebny. Może choć trochę ograniczy skakanie :(
kastrowałam już kilka kotów ( kocurki i kotki) ale tej diablicy się boję.
Ukradła mi kalendarz ze ściany! :placz: Wpycha pysk do herbaty, jak nie pysk to chociaż łapkę. Nooo, Jest wszędzie!
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Wto lut 11, 2025 21:33 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Oj, to chyba rzeczywiście kubraczek będzie potrzebny! Przydałaby się kastracja "cięciem bocznym", ranka jest malutka i szybko się goi. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lut 11, 2025 21:39 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Oj, to chyba rzeczywiście kubraczek będzie potrzebny! Przydałaby się kastracja "cięciem bocznym", ranka jest malutka i szybko się goi. :ok:

A może nawet przydałaby się klatka kennelowa.

madrugada

Post » Wto lut 11, 2025 21:49 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Oj, to chyba rzeczywiście kubraczek będzie potrzebny! Przydałaby się kastracja "cięciem bocznym", ranka jest malutka i szybko się goi. :ok:

Już "obcykane" tzn. omówione :D Cięcie boczne będzie. Oby kubraczek spacyfikował diablątko :ok:
Czekamy na wiosnę. Tą prawdziwą. :D
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]