Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] A teraz Nemek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 31, 2024 9:12 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Cieszyliśmy się we wrześniu z sukcesu, jakim było zebranie ponad pół miliona głosów pod projektem ustawy, która w końcu ma polepszyć życie zwierząt wszelkiej maści w Polsce. Coś cichutko się zrobiło... Powiem szczerze, że jednym z punktów, co do których mam największe oczekiwania, to zakaz petard i fajerwerków hukowych. Oby kiedyś to się stało. Bo na razie jest tragedia, jak co roku zresztą :( Już teraz mam dosyć, a przed nami dwa najgorsze dni. Nemek bardzo się boi, od tygodnia daję mu Kalm, od weekendu po dwa razy dziennie, dziś dostanie trzy razy. Łażą te bezmózgi i rzucają bomby ludziom pod oknami. Ja ostatnio zrobiłam się śmielsza i mam coraz mniej oporów, żeby upomnieć się "o swoje". W zeszłą środę już i wczoraj otworzyłam buzię. Niech wiedzą. Choć wątpię, że przekaz dotarł :(
W Chełmie od kilkunastu dni zabudowują okolice najbardziej reprezentacyjnego punktu w mieście, postawili scenę, stragany itd. Być może obiło się Wam o uszy, to nie będzie "wydarzenie" tylko lokalne. Porażka. Znaleźli sobie miejsce na "wystrzałowego sylwestra"... Centrum miasta. A czemu o tym piszę? Na pierwszym piętrze kamienicy przy Placu Łuczkowskiego działa od ponad roku kocia kawiarnia Café Kot, większość okien wychodzi na Plac właśnie. Dziś, za jakąś godzinę odbędzie się ewakuacja 16 kotów, które tam aktualnie mieszkają, szczęście, że znalazła się osoba, która udostępnia miejsce, w którym będzie można ulokować wszystkie. Bo tam zostałyby w środku piekła. Ale cóż: chleba i igrzysk :(
Zaznaczyłam miejsce sceny i Kawiarnię:
Obrazek (klik na miniaturkę)

Ale smutas ze mnie. Ale ogólnie wesoło nie jest...
Jednak, żeby nie było: życzymy Wam (i sobie) do siego roku. Lepszego, niż ten, który właśnie się kończy, zdrowego i w miarę spokojnego.
Obrazek
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto gru 31, 2024 13:16 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Toboe też - jak najspokojniejszego Sylwestra i dobrego Nowego Roku! :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 01, 2025 11:50 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Spokojnych Świąt, Dziewczyny :)

W zeszłym roku kupiłam choinkę. Od kiedy poszłam "na swoje", a to już 16 lat minęło, choinki nie miałam. Rok temu szatański pomysł wpadł mi do głowy i jest:
Obrazek
Zdjęcie sprzed chwili. Oczywiście musi stać wysoko, bo Nemezjusz lubi podskubywać różne rzeczy.

Spokojnych i zdrowych! Serdeczne życzenia dla wszystkich zaglądających do naszego wątku.

O rzesz! po tylu latach niemocy w końcu jest! choinka niskopienna? miniatura? krzak z lampkami? :20147 Wstydu nie ma, bo jednak wyższe od kota :s1:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro sty 01, 2025 12:00 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Z tymi wystrzałami to mnie osobiście szlak trafia! Jeśli bym chciała się ogłuszyć to idę w takie miejsce. Nie każdy świętuje, są chorzy, są małe dzieci, są zwierzęta, ale kto by o to dbał :evil:
U nas kilka lat temu wstrzymano i na osiedlach nie było można, groziło karą [po zaistniałym wypadku]. Ale teraz można i wczoraj koło 18 dorośli wraz z młodszymi dzieciakami wyszli na plac i dali popalić. Tak skutecznie,że jedna z rac poleciała w kierunku naszego bloku i na 2 piętrze pękła szyba. Nie wiem co było gorsze: wybuchy czy jazgot sąsiadki. Przyjechała policja i spisała wszystkich dorosłych. Nieźle zacznie się im nowy rok, babka pracuje w urzędzie miasta, wiec nie ma zmiłuj. Wsparcie od razu dał jeden z radnych. Oj! za rok nie bezie strzelaniny. Chyba,ze jakiś pustak strzeli sobie w łeb :evil:

Szczęśliwego Nowego Roku <3

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro sty 01, 2025 13:35 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

U nas zaczęli walić ok 18.00 , z nasileniem po północy. Do tego czasu był względny spokój i myślałam , że ludzie nareszcie zmądrzeli, ale jednak nie. Moje koty jakoś dały radę, bo okna miałam szczelnie zasłonięte roletami, to żadnych błysków nie było widać i w pokojach było względnie cicho.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 03, 2025 10:44 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Atta pisze:
Katia K. pisze:[...]
W zeszłym roku kupiłam choinkę. [...]

O rzesz! po tylu latach niemocy w końcu jest! choinka niskopienna? miniatura? krzak z lampkami? :20147 Wstydu nie ma, bo jednak wyższe od kota :s1:

Ano ;) Nie lubię choinek, nie dekoruję specjalnie domu. Tak mnie wtedy naszło jakoś. Może "komiczne dżefko" od czarno-czarnych mnie zainspirowało? Nie pamiętam, prawdę mówiąc.

Chyba Nemek spokojniej to przeżył, niż rok temu, chyba Kalm podziałał, bo spokojniej na zewnątrz wcale nie było, mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz gorzej :cry: Najgorsze są te petardy hukowe, wiadomo. Ale też kanonada dookoła północy. A "najlepszy" psikus zrobił nam wynajmujący z naszej (niestety) klatki, tzw. "straumatyzowany uchodźca", który, jak całe mnóstwo facetów w sile wieku wypiął się na swój kraj w potrzebie. Otóż wylazł przed blok tuż przed pierwszą, kiedy się niby już skończyło i pokazał, na co go stać. A co, nie wolno mu? :evil:
A strzały i wybuchy słychać było nawet jeszcze wczoraj wieczorem. Czy to się kiedyś skończy, ukróci? Czytam, że lobby pirotechniczne się burzy na wszelkie propozycje zakazu. Jak to u nas, garstka mająca w czymś swój interes zatrzymuje najlepsze projekty, które mają prowadzą do dobrego, normalka :(
Tak sobie zaczął się ten rok dla mnie. Ale to przecież najzwyczajniej w świecie kontynuacja "tak sobie" z grudnia, po prostu. Jakoś to będzie :piwa:

Noworoczne szaleństwa Nemezjusza:
Obrazek
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt sty 03, 2025 13:03 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:
Atta pisze:
Katia K. pisze:[...]
W zeszłym roku kupiłam choinkę. [...]

Ano ;) Nie lubię choinek, nie dekoruję specjalnie domu. Tak mnie wtedy naszło jakoś. Może "komiczne dżefko" od czarno-czarnych mnie zainspirowało? Nie pamiętam, prawdę mówiąc.

Chyba Nemek spokojniej to przeżył, niż rok temu, chyba Kalm podziałał, bo spokojniej na zewnątrz wcale nie było, mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz gorzej :cry: Najgorsze są te petardy hukowe, wiadomo. Ale też kanonada dookoła północy. A "najlepszy" psikus zrobił nam wynajmujący z naszej (niestety) klatki, tzw. "straumatyzowany uchodźca", który, jak całe mnóstwo facetów w sile wieku wypiął się na swój kraj w potrzebie. Otóż wylazł przed blok tuż przed pierwszą, kiedy się niby już skończyło i pokazał, na co go stać. A co, nie wolno mu? :evil:
A strzały i wybuchy słychać było nawet jeszcze wczoraj wieczorem. Czy to się kiedyś skończy, ukróci? Czytam, że lobby pirotechniczne się burzy na wszelkie propozycje zakazu. Jak to u nas, garstka mająca w czymś swój interes zatrzymuje najlepsze projekty, które mają prowadzą do dobrego, normalka :(
Tak sobie zaczął się ten rok dla mnie. Ale to przecież najzwyczajniej w świecie kontynuacja "tak sobie" z grudnia, po prostu. Jakoś to będzie :piwa:

Noworoczne szaleństwa Nemezjusza:
Obrazek

:201461 :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sty 03, 2025 13:36 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

To prawda, u mnie jest spkojnie, ale jak sobie pomyśle, co się działo w róznych miejscach :evil: Biedne zwierzaki :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sty 13, 2025 12:56 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Teksty pisane pewnie przez behawiorystę lub po prostu starego kociarza, animacje wykonane przez geniusza :)
Freddie Mercury zapewne byłby zachwycony:
BoRap... Nie! BoCat!
Tu też wielki hicior Zeppelinów:
Stairway - what a cat would sing instead

Musiałam się z Wami podzielić moim zachwytem :)
Takie zachwyty są bardzo potrzebne, bo życie coraz bardziej kąsa, z każdej strony :cry:

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Śro sty 15, 2025 11:19 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Teksty pisane pewnie przez behawiorystę lub po prostu starego kociarza, animacje wykonane przez geniusza :)
Freddie Mercury zapewne byłby zachwycony:
BoRap... Nie! BoCat!
Tu też wielki hicior Zeppelinów:
Stairway - what a cat would sing instead

Musiałam się z Wami podzielić moim zachwytem :)
Takie zachwyty są bardzo potrzebne, bo życie coraz bardziej kąsa, z każdej strony :cry:

super :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sty 18, 2025 8:05 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Słucham je teraz przy każdej okazji, poprawiają mi humor :) Są też inne kawałki, ale te najlepsze i najbardziej w moim guście muzycznym. Choć Take on me też nieźle sparodiowane :)

Takie zdjęcie Nemka, chciałam Wam pokazać, jak "ładnie" te jego bielma widać (trzeba kliknąć miniaturkę):
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Sob sty 18, 2025 11:06 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Słucham je teraz przy każdej okazji, poprawiają mi humor :) Są też inne kawałki, ale te najlepsze i najbardziej w moim guście muzycznym. Choć Take on me też nieźle sparodiowane :)

Takie zdjęcie Nemka, chciałam Wam pokazać, jak "ładnie" te jego bielma widać (trzeba kliknąć miniaturkę):
Obrazek

Nemus śliczny :1luvu: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 18, 2025 13:12 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

jolabuk5 pisze:
Katia K. pisze:Słucham je teraz przy każdej okazji, poprawiają mi humor :) Są też inne kawałki, ale te najlepsze i najbardziej w moim guście muzycznym. Choć Take on me też nieźle sparodiowane :)

Obrazek

Nemus śliczny :1luvu: :201461

Potwierdzam, śliczny :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lut 06, 2025 9:48 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Zdjęcie z dzisiaj. Przyroda oszalała :( To nagłe ciepło sprzed tygodnia - i mamy efekty :( Jak nienawidzę (z wzajemnością) zimy, tak tego typu "odchyły" bardzo mnie smucą, rośliny, ptaki mają mętlik, bo dla odmiany teraz jest bardzo zimno, a ma być jeszcze zimniej :(
Obrazek

A to "druga strona" nastroju :) Tak mi się przedwczoraj sfarciło. Mówię: co to za brzuszek, co to za brzuszek, zrobię zdjęcie i wyślę Krzyśkowi, żeby się pocieszył w robocie. No i zrobiłam zdjęcie, a że mój "telefon z XIX wieku" (tak ostatnio usłyszałam) robi bardzo dobre zdjęcia, tylko jednak potrzebuje chwilę dłużej, niż milisekundę, to załapał się taki moment:
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lut 06, 2025 15:45 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] Teraz Nemek

Katia K. pisze:Zdjęcie z dzisiaj. Przyroda oszalała :( To nagłe ciepło sprzed tygodnia - i mamy efekty :( Jak nienawidzę (z wzajemnością) zimy, tak tego typu "odchyły" bardzo mnie smucą, rośliny, ptaki mają mętlik, bo dla odmiany teraz jest bardzo zimno, a ma być jeszcze zimniej :(
Obrazek

A to "druga strona" nastroju :) Tak mi się przedwczoraj sfarciło. Mówię: co to za brzuszek, co to za brzuszek, zrobię zdjęcie i wyślę Krzyśkowi, żeby się pocieszył w robocie. No i zrobiłam zdjęcie, a że mój "telefon z XIX wieku" (tak ostatnio usłyszałam) robi bardzo dobre zdjęcia, tylko jednak potrzebuje chwilę dłużej, niż milisekundę, to załapał się taki moment:
Obrazek

Fajnie udało Ci się go złapać :D
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]