Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2025 11:32 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Gosiagosia pisze:Obrazek

I wzajemnie Gosiu :1luvu:
U nas dzisiaj piękna zima, przez okno, z bliska juz nie taka piekna bo się wszystko zaczyna topić.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon sty 13, 2025 11:48 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Dzisiaj byliśmy z wizytą u weta. Mały zbrodniarz na czczo by w razie czego pobrać krew.

Niestety leczymy te pozostałości kociego kataru. Upierdliwe to, ale mus to mus. Kropli dwa rodzaje. Jedne po drugich w odstępie pół godziny, cała operacja co 6 godzin. Najpierw floxal, następnie Hyaluronan. Trzeba dobrze wyliczyć czas. Dostał też antybiotyk bo niestety wzmógł się katar, w środę kontrola.
Wymaz zrobiony z obu oczek. Będzie badanie tego co tam w oczkach siedzi, a osobno na chlamydię.
A poza tym osłuchany, obmacany :P obejrzane uszka, oczka i paszcza. Werdykt - poza tymi skutkami kociego kataru w znakomitej formie, uff.
Waga 2260, prawidłowa. Cały czas dorasta do uszu :)
W środę kolejny zastrzyk, w lecznicy bo ja trochę niepewnie się czuje przy zastrzykach domięśniowych, niech więc to robią specjaliści.
Tak a propos mojego dopytywania o szczegóły. Pan doktor - tak, tak wiem, siedzicie na tych forach kocich i się jaracie. I bardzo dobrze, znacznie lepiej niż się nie interesować albo nie interesować zbytnio. A czsem można coś sensownego podpowiedzieć, coś do rozważenia czy zastosowania. Bo nikt nie jest doskonały, a to opiekun wie o kocie najwięcej.
I jak tu nie wielbić doktora? :)

Mały bohater
Obrazek
U weta bardzo grzeczny. A po powrocie do domu istne szaleństwo, radość, biegi, skoki.
Taki był pobudzony, że zjadł tylko 3/4 porcji śniadaniowej mięska. Ale spokojnie, już nadrobił i dostał też kąsek z nowej, debiutującej u nas saszetki. Akurat przyjechało zamówienie z zooplusa.
Dobra wiadomość jest taka, że ponownie pojawiła się w ofercie wędka o erotycznej bez mała nazwie - skórzany tancerz :lol:
Wszystkie go uwielbiają więc szaleństwo trwa.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pon sty 13, 2025 14:20 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Piorunek w transporterku wydaje się siedzieć cichutko i grzeczniutko jak myszka. :201461 Zupełnie jak NiePiorunek :)
Dobrze że ogólnie wszystko z nim ok, że dobrze się rozwija i przybiera ładnie na wadze. Oby jak najszybciej udało się wytluc resztki kociego kataru. A jak on znosi kropienie oczek? Nie ucieka na sam widok buteleczki?

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon sty 13, 2025 15:16 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Silverblue pisze:Piorunek w transporterku wydaje się siedzieć cichutko i grzeczniutko jak myszka. :201461 Zupełnie jak NiePiorunek :)
Dobrze że ogólnie wszystko z nim ok, że dobrze się rozwija i przybiera ładnie na wadze. Oby jak najszybciej udało się wytluc resztki kociego kataru. A jak on znosi kropienie oczek? Nie ucieka na sam widok buteleczki?

Generalnie u weta jest bardzo grzeczny, bez histerii. Zdjęcia czasem kłamią bo wygląda bardziej potulnie, jak nieśmiały koteczek, którym zupełnie nie jest :)
Kroplenie oczek znosi całkiem dobrze, może też dlatego że po każdej operacji dostaje przekąskę?
Czasem wylewam mu płyn na oczko (optex albo sól fizjologiczną), żeby lepiej oczyścić, tego nie lubi. Z kropli chyba nie lubi floksalu, ale jeszcze nie jestem pewna. Następne kroplenie o 17.00 i 17.30. Zobaczymy :)

Katarzynka01

Post » Pon sty 13, 2025 16:14 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Piorunek wie, że transporterek go przeniósł do raju, a zdążył się juz przekonać, że od weta wraca się do domu.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon sty 13, 2025 17:45 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

mziel52 pisze:Piorunek wie, że transporterek go przeniósł do raju, a zdążył się juz przekonać, że od weta wraca się do domu.

To jest mądry i bystry kotek :)
Ale ta radość z powodu powrotu do domu... aż miło było patrzeć

Katarzynka01

Post » Pon sty 13, 2025 17:55 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Alez mily model sie trafil :).
Za gromowladnego, niech sie dobrze chowa.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pon sty 13, 2025 23:18 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Tradycyjnie nie dziękuję 8)
Czyli to Zeus jest, ależ się zakamuflował :)

Katarzynka01

Post » Pon sty 13, 2025 23:25 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:
Silverblue pisze:Piorunek w transporterku wydaje się siedzieć cichutko i grzeczniutko jak myszka. :201461 Zupełnie jak NiePiorunek :)

Generalnie u weta jest bardzo grzeczny, bez histerii. Zdjęcia czasem kłamią bo wygląda bardziej potulnie, jak nieśmiały koteczek, którym zupełnie nie jest :)
Kroplenie oczek znosi całkiem dobrze, może też dlatego że po każdej operacji dostaje przekąskę?
Czasem wylewam mu płyn na oczko (optex albo sól fizjologiczną), żeby lepiej oczyścić, tego nie lubi. Z kropli chyba nie lubi floksalu, ale jeszcze nie jestem pewna. Następne kroplenie o 17.00 i 17.30. Zobaczymy :)

To bardzo dobrze ze nie ma żadnych przebojów u weta i że ładnie współpracuje. I że z kropelkami problemu nie ma. Oby tak dalej, dzielny Piorunku :ok:
To prawda, transporterek przeniósł go do raju nawet jeśli go gdzieś tam niesie, to zawsze do raju wraca :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto sty 14, 2025 7:15 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Jestem, nadrabiam, trzymam za wszystko!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sty 14, 2025 10:39 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 14, 2025 11:15 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzień dobry :1luvu:

Katarzynka01

Post » Wto sty 14, 2025 12:52 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Jaki tam Zeus, Piorunek taki zdolny, ze sam wie, gdzie uderzyc, stad gromo-samo-wladny.
No chyba, ze twierdzisz, ze masz jakikolwiek wplyw na bestyjke ;)?

FuterNiemyty

Post » Wto sty 14, 2025 12:56 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja????
Żadnego, mogę tylko z pozycji błagalnika :)
I utwierdziłaś mnie w tym Zeusie czy innym Jowiszu :twisted:
Śpi właśnie małe licho, zaraz zbudzimy bo trzeba podać kropelki

Katarzynka01

Post » Wto sty 14, 2025 12:59 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Zeusa zostaw, nasz byl, uhhh, ilez bym dala, by ciagle byl :201461
Jak pogoda, dajecie rade?

FuterNiemyty

[poprzednia][następna]