Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 12, 2025 17:57 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

MB&Ofelia pisze:Tu też wiatru ciąg dalszy. Tyle że prawie nie sypie.
Znów byłam nad morzem. Ale tym razem tylko w Mielnie. I ciut zmarzłam (jednak trzeba było znów wciągnąć na tyłek dodatkową warstwę).
W Mielnie nie ma plaży 8O Morze podeszło pod same wydmy!

Morze podeszło - i Ty też musiałaś :wink: Wiem, rozumiem, miałam takiego samego bzika (tylko nie dotyczyłptaków, a Placido Domingo) i tez robiłam różne rzeczy... Hobby to bardzo silna motywacja! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 12, 2025 19:33 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

U nas nie sypie ale zimniasto jest, 4 stopnie, okropnosc. Kocham upaly a zimna nie znosze.
Mialam pierwszy raz od niepamietnych czasow wolny weekend! Odpoczywam, troche sprzatam, piore, gotuje. Obejrzalam kilka odcinkow War & Peace na Amazon Prime (polecam!).
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie sty 12, 2025 19:51 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Pibon, jak dobrze, że choć raz miałaś wolny weekend! :1luvu: Oby częściej Ci się tak zdarzało! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sty 12, 2025 21:22 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Święto Kwiatów się odbyło :lol:
MB&Ofelia dobrze napisała, trzeba było koleżankę wykorzystać, przynajmniej do sprzątania po całej imprezie. Z racji tego że wszystko odbywało się na podłodze to ziemia na kapciach nosiła się radośnie po całym domu, bo tu po coś musiałam iść, tam po coś musiałam iść... Oczywiście gazety rozłożone na podłodze nie za wiele pomogły. Podłoga do mycia, kapcie do mycia, doniczki też całe uwalone. Wspaniałe niedzielne popołudnie :strach: No ale mam nadzieję że kwiatki zadowolone, chociaż i tak nie ogarnęłam wszystkich.
pibon, całe dwa dni wolnego?? No to rzeczywiście super :ok: :ok: Życzę Ci jak najwięcej takich weekendów :)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie sty 12, 2025 21:34 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Pibon, super, że miałaś wolny weekend, nareszcie odpoczęłaś :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie sty 12, 2025 22:45 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Silverblue pisze:Święto Kwiatów się odbyło :lol:
MB&Ofelia dobrze napisała, trzeba było koleżankę wykorzystać, przynajmniej do sprzątania po całej imprezie. Z racji tego że wszystko odbywało się na podłodze to ziemia na kapciach nosiła się radośnie po całym domu, bo tu po coś musiałam iść, tam po coś musiałam iść... Oczywiście gazety rozłożone na podłodze nie za wiele pomogły. Podłoga do mycia, kapcie do mycia, doniczki też całe uwalone. Wspaniałe niedzielne popołudnie :strach: No ale mam nadzieję że kwiatki zadowolone, chociaż i tak nie ogarnęłam wszystkich.
pibon, całe dwa dni wolnego?? No to rzeczywiście super :ok: :ok: Życzę Ci jak najwięcej takich weekendów :)

Brawo! Oby Kwiatki były zadowolone i ładnie rosły/kwitły! :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sty 12, 2025 22:46 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 pisze:Pibon, super, że miałaś wolny weekend, nareszcie odpoczęłaś :1luvu: :1luvu:

A Ty Aneczko miałaś wolne? Odpoczęłaś trochę? :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sty 12, 2025 22:55 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

:1luvu: Dzieki Dziewczyny! Cos wspanialego miec wolny weekend!
Aniu, Tobie tez by sie przydalo regularnie miec odpoczynek w weekend.
Silverblue, duzo dobrej roboty wykonalas, roslinki beda Ci wdzieczne :ok: Ze mnie slaba ogrodniczka ale jak czasem zadbam, przypilnuje, podleje to widze, jak one sie od razu odwdzieczaja pieknym wzrostem i wygladem.
Jolu, jakie plany na poniedzialek?
Fredziu!

pibon

Post » Nie sty 12, 2025 23:24 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

A, takie różne, jak to u emerytki. Leki mi się kończą, paczka z kocim żarciem chyba przyjedzie, czyli czekanie na kuriera, kończę książkę-wywiad z prof. Nowakiem i nie wiem, czy zabrać się za jego Naród niepokonany (już go wczesniej zaczęłam), czy przeczytać Czas bezprawia Ziemkiewicza. I oby nie było większych problemów! :D :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sty 13, 2025 0:18 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Masz rację Jolu, oby był spokój :) Czyli dzień masz dosyć zaplanowany, ja nie lubię czekania na kuriera nawet jak i tak nigdzie nie wychodzę i właściwie nie wiem czemu :D Może po prostu ogółem nie lubię czekania :wink:

Silverblue

Post » Pon sty 13, 2025 0:23 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Ja też nie lubię - dzień jest taki "niespokojny" - nie można się niczym zająć, bo trzeba uważać na dzwonek domofonu. I trzeba dopaść do domofunu, bo kurier może być niecierpliwy i szybko zrezygnować... A to czekanie czasami trwa od rana (niektórzy pojawiają się wcześnie) do wieczora. Ale i tak dobrze, że ta forma dostawy się rozpowszechniła, bo to daje ogromną swobodę w robieniu zakupów. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sty 13, 2025 2:52 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

To prawda. Robienie zakupow w sklepach stacjonarnie dlugo trwa, natomiast w internecie mozna zamowic w kilka minut i przesylka jest szybka. W dodatku czesto jest taniej. Szkoda, ze nie podaja u Was przedzialu czasowego, kiedy kurier przyjedzie. I szkoda, ze przesylki nie moga u Was byc zostawiane po prostu pod drzwiami.
A plan na poniedzialek masz bardzo fajny. Jak Ciebie czytam to az chcialoby sie byc na emeryturze :)
Fredziu!

pibon

Post » Pon sty 13, 2025 9:28 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sty 13, 2025 10:39 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

jolabuk5 pisze:
Anna2016 pisze:Pibon, super, że miałaś wolny weekend, nareszcie odpoczęłaś :1luvu: :1luvu:

A Ty Aneczko miałaś wolne? Odpoczęłaś trochę? :1luvu:

Tak Jolu, niedziela była wolna, ufff. Niestety przyszly weekend będzie w pracy :?

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon sty 13, 2025 14:33 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

pibon pisze:To prawda. Robienie zakupow w sklepach stacjonarnie dlugo trwa, natomiast w internecie mozna zamowic w kilka minut i przesylka jest szybka. W dodatku czesto jest taniej. Szkoda, ze nie podaja u Was przedzialu czasowego, kiedy kurier przyjedzie. I szkoda, ze przesylki nie moga u Was byc zostawiane po prostu pod drzwiami.
A plan na poniedzialek masz bardzo fajny. Jak Ciebie czytam to az chcialoby sie byc na emeryturze :)

pibon, niby jakieś widełki są, ale mnie nawet widełki denerwują :lol: Ostatnio był u nas przegląd kominiarski, między 9 - 13. No to ja wstałam z bólem serca o 8 żeby się ogarnąć i spokojnie kawę wypić, a Pan kominiarz przyszedł po 12.No, w widełkach się zmieścił, ale to nawet człowiek spokojnie nie pójdzie do toalety, bo w każdej chwili może przyjść. A co do paczek jeszcze, to pod drzwiami bym się obawiała, ale na szczęście mam sąsiada obok i zawsze sobie wzajemnie odbieramy jak kogoś nie ma w domu.

Silverblue

[poprzednia][następna]