W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2024 23:13 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:
Nul pisze:MójCiusiu! Ukontentowanam wielce ozdrowieniem Twoim! Niechaj się nie imają Ciebie chorowitości żadne, a i Opiekunka Twa, z ludzka ewkkrem-ą zwana, zdrową niech będzie! Tako Wam życzymy!

Niech tak się stanie :ok:

Przyłączam się do życzeń tak zacnych! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 21, 2024 23:19 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niestety, miłe złego początki :( Moja "diagnoza" okazała się błędna i MaCiuś znowu grymasi :201435 :201435 .
Dzisiaj zadźwigałam spaśluna do weta i ... rtg (bo zasugerowałam zakłaczenie jednak to nie to). Dobra wiadomość, że nie schudł choć powinien :lol:
"Organoleptycznie" kot jest zdrowy, wyniki krwi bardzo dobre, to czemu ten gad grymasi ???!!!
Dostał Gastrovom - to na osłonę żołądka i przeciwwymiotne, bezopet na szczątkowe iliści kłaczków w przewodzie pokarmowym i doraźnie peritol (na apetyt).
To wszystko ponoć doraźnie a jak nie pomoże to wet sugeruje gastroskopię 8O Te wybałuszone oczy to na koszt takiej diagnostyki :) 800,00 zł. polskich :evil:
Mam jakieś, nieodparte wrażenie, że jestem dojną krową dla obecnego weta a na dodatek złapałam go dwukrotnie na kłamstwie :(
Rozważam powrót do poprzedniego weta z zastrzeżeniem, że wyniki krwi mają być robione w laboratorium. Czy się nie obrażą ??? :20147
Duża zakręcona w prosięcy ogonek :lol:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lis 21, 2024 23:38 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:Niestety, miłe złego początki :( Moja "diagnoza" okazała się błędna i MaCiuś znowu grymasi :201435 :201435 .
Dzisiaj zadźwigałam spaśluna do weta i ... rtg (bo zasugerowałam zakłaczenie jednak to nie to). Dobra wiadomość, że nie schudł choć powinien :lol:
"Organoleptycznie" kot jest zdrowy, wyniki krwi bardzo dobre, to czemu ten gad grymasi ???!!!
Dostał Gastrovom - to na osłonę żołądka i przeciwwymiotne, bezopet na szczątkowe iliści kłaczków w przewodzie pokarmowym i doraźnie peritol (na apetyt).
To wszystko ponoć doraźnie a jak nie pomoże to wet sugeruje gastroskopię 8O Te wybałuszone oczy to na koszt takiej diagnostyki :) 800,00 zł. polskich :evil:
Mam jakieś, nieodparte wrażenie, że jestem dojną krową dla obecnego weta a na dodatek złapałam go dwukrotnie na kłamstwie :(
Rozważam powrót do poprzedniego weta z zastrzeżeniem, że wyniki krwi mają być robione w laboratorium. Czy się nie obrażą ??? :20147
Duża zakręcona w prosięcy ogonek :lol:

Ooou, a tak dobrze ten wet się zapowiadał.
Co do wyboru laboratorium - Ty płacisz, Ty wymagasz. Powinno dać się załatwić.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw lis 21, 2024 23:48 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:

Też myślę, że focha nie zrobią.
Zmroził mnie wet (obecny) straszliwie jak stwierdził, po wynikach badania krwi, że z nerkami wszystko dobrze a po powrocie do domu i obejrzeniu wydruku okazało się, że badań w tym kierunku nie robiono. Skąd taką wiedzę posiadł?! No ... jasnowidz 8)

Kurczaczek, wiedzy mi brakuje :placz: Co można badać w tych niedoskonałych komputerkach a co trzeba w labie. Jak wszystko w labie to ja na żebry pójdę a przecież jeszcze Nowaki mam na wychowaniu :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Czw lis 21, 2024 23:58 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:

Zmroził mnie wet (obecny) straszliwie jak stwierdził, po wynikach badania krwi, że z nerkami wszystko dobrze a po powrocie do domu i obejrzeniu wydruku okazało się, że badań w tym kierunku nie robiono. Skąd taką wiedzę posiadł?! No ... jasnowidz 8)

Kurczaczek, wiedzy mi brakuje :placz: Co można badać w tych niedoskonałych komputerkach a co trzeba w labie. Jak wszystko w labie to ja na żebry pójdę a przecież jeszcze Nowaki mam na wychowaniu :D

U nas wszystko idzie do labu (ludzkiego). Ale ja mam tylko jedną kotę.

madrugada

Post » Pt lis 22, 2024 0:06 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:U nas wszystko idzie do labu (ludzkiego). Ale ja mam tylko jedną kotę.

Wet wysyła do ludzkiego labu?
Ja kiedyś robiłam badania moczu Mumisia w ludzkim labie i uprzedzono mnie, że normy ludzkie są jednak inne niż kocie.
Pomijam fakt, że pani kazała mi nakłamać bo im nie wolno było przyjmować materiałów zwierzęcych :twisted:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lis 22, 2024 0:20 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:U nas wszystko idzie do labu (ludzkiego). Ale ja mam tylko jedną kotę.

Wet wysyła do ludzkiego labu?
Ja kiedyś robiłam badania moczu Mumisia w ludzkim labie i uprzedzono mnie, że normy ludzkie są jednak inne niż kocie.
Pomijam fakt, że pani kazała mi nakłamać bo im nie wolno było przyjmować materiałów zwierzęcych :twisted:

Tak, wszystko idzie do Alabu. Muszą mieć umowę z wetem. Nie wiem, jak to jest z normami, pewnie jakoś przeliczają.

madrugada

Post » Pt lis 22, 2024 1:12 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Kurcze, no to galimatias trochę się zrobił z tym wszystkim. Najlepiej by było gdyby MaĆkowi się poprawiło i gastroskopii nie trzeba było robić. Co do weterynarzy to ja zawsze miałam mieszane uczucia i zazdrościłam tym którzy mieli tzw zaufanych wetów. Ja nigdy takiego nie miałam.
A te koszty hmmmmm. To jest chyba jeden z głównych powodów które studzą moje kocie zapędy...
MaCiusiu, jedz kochany, przestań grymasić i bądź zdrowy :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt lis 22, 2024 2:45 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Szkoda, że ten nowy wet się nie sprawdza, bo chybabył też bliżej? Ale z inwazyjnymi badaniami bym poczekała. Może MaCiusiowi przejdzie! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 22, 2024 10:34 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:

Może wstaw tutaj te wyniki niech ktoś mądry zerknie i Ci wytłumaczy. Jak to był robiony panel geriatryczny to w nim wszystko jest, już chyba to pisałam.
Z tymi inwazyjnymi badaniami to się raczej wstrzymaj, przynajmniej ja tak uważam, gdyby cos poważnego było nie tak w środku to raczej na rtg by wyszło.
A MaCiuś to tak całkiem nie je czy raczej grymasi?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 22, 2024 10:54 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

madrugada pisze:
Tak, wszystko idzie do Alabu. Muszą mieć umowę z wetem. Nie wiem, jak to jest z normami, pewnie jakoś przeliczają.

No to "zgodnie z prawem" :D . Ja nosiłam siuśki do ludzkiego labu i ... nikt nie pytał czy to ludzkie czy zwierzęce ale wyniki trzeba było interpretować po kociemu :mrgreen:
Silverblue pisze:Kurcze, no to galimatias trochę się zrobił z tym wszystkim. Najlepiej by było gdyby MaĆkowi się poprawiło i gastroskopii nie trzeba było robić. Co do weterynarzy to ja zawsze miałam mieszane uczucia i zazdrościłam tym którzy mieli tzw zaufanych wetów. Ja nigdy takiego nie miałam.
A te koszty hmmmmm. To jest chyba jeden z głównych powodów które studzą moje kocie zapędy...

Silverblue, chyba nie na czegoś takiego jak "idealny wet". Wiemy, że medycyna nie jest nauką ścisłą i nie zawsze 2+2=4. Czasem leczy się metodą prób i błędów i "błędy" się zdarzają.
Dużo nam dała zmiana weta bo okazało się, że MaCiuś ma całkiem zdrową trzustkę.
Z perspektywy czasu to myślę, że poprzednia lecznica była ok i tylko zaufanie do własnych "komputerków" analizujących krew zawiodło. Kosztowało mnie to wożenie MaCiusia przez ponad rok na cotygodniowe kroplówki.
No cóż, prosięcy ogonek kręci się coraz szybciej i nie wiem co robić.
Na razie zobaczymy co zdziała obecna kuracja. Wet dużo mówi, że leki, które ordynuje są "bezpieczne". Szkoda tylko, że moje zaufanie jakoś sklęło :evil:
jolabuk5 pisze:Szkoda, że ten nowy wet się nie sprawdza, bo chybabył też bliżej? Ale z inwazyjnymi badaniami bym poczekała. Może MaCiusiowi przejdzie! :ok: :ok: :ok:

Bliżej to nie tylko wygodniejszy dojazd. Ale to najmniej ważne.
Jasne, że nie będziemy wychodzić przed szereg z gastroskopią. Wydaje mi się, że zmniejszony apetyt u kota nie jest wskazaniem go gasrtroskopii. Kojarzy mi się z armatami na muchy :D .

Jakoś mi się te zdjęcia nie podobają. Szczególnie te bąble :(

Obrazek Obrazek
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lis 22, 2024 12:29 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

ewkkrem pisze:
madrugada pisze:

No to "zgodnie z prawem" :D . Ja nosiłam siuśki do ludzkiego labu i ... nikt nie pytał czy to ludzkie czy zwierzęce ale wyniki trzeba było interpretować po kociemu :mrgreen:
Silverblue pisze:Kurcze, no to galimatias trochę się zrobił z tym wszystkim. Najlepiej by było gdyby MaĆkowi się poprawiło i gastroskopii nie trzeba było robić. Co do weterynarzy to ja zawsze miałam mieszane uczucia i zazdrościłam tym którzy mieli tzw zaufanych wetów. Ja nigdy takiego nie miałam.

Silverblue, chyba nie na czegoś takiego jak "idealny wet". Wiemy, że medycyna nie jest nauką ścisłą i nie zawsze 2+2=4. Czasem leczy się metodą prób i błędów i "błędy" się zdarzają.
Z perspektywy czasu to myślę, że poprzednia lecznica była ok i tylko zaufanie do własnych "komputerków" analizujących krew zawiodło. Kosztowało mnie to wożenie MaCiusia przez ponad rok na cotygodniowe kroplówki.
Na razie zobaczymy co zdziała obecna kuracja. Wet dużo mówi, że leki, które ordynuje są "bezpieczne". Szkoda tylko, że moje zaufanie jakoś sklęło :evil:
jolabuk5 pisze:Szkoda, że ten nowy wet się nie sprawdza, bo chybabył też bliżej? Ale z inwazyjnymi badaniami bym poczekała. Może MaCiusiowi przejdzie! :ok: :ok: :ok:

Jasne, że nie będziemy wychodzić przed szereg z gastroskopią. Wydaje mi się, że zmniejszony apetyt u kota nie jest wskazaniem go gasrtroskopii. Kojarzy mi się z armatami na muchy :D .

Obrazek Obrazek

te bąble to mogą być gazy, moze Espumisan by mu pomógł
chyba są tam też złogi kału, moze to jest przyczyna że nie chce jeść, bo czuje dyskomfort w brzuszku
a jak wet to interpretował?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 22, 2024 13:05 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:
madrugada pisze:

Obrazek Obrazek

te bąble to mogą być gazy, moze Espumisan by mu pomógł
chyba są tam też złogi kału, moze to jest przyczyna że nie chce jeść, bo czuje dyskomfort w brzuszku
a jak wet to interpretował?

Nijak. Stwierdził nieliczne kłaczki w przewodzie pokarmowym i tyle.
Dostał też bezopet na kłaczki w strzykawie ale jeszcze nie podałam.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lis 22, 2024 13:46 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Uff, to analizowanie samodzielne wyników, zdjęć, jest trudne. A niestety, trzeba to robić, bo wetów mamy różnych.
Kciuki za MaCiusia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 22, 2024 21:09 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

jolabuk5 pisze:Uff, to analizowanie samodzielne wyników, zdjęć, jest trudne. A niestety, trzeba to robić, bo wetów mamy różnych.
Kciuki za MaCiusia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy za kciuki :1luvu:

A teraz dopiero się zacznie !
Mamy tymczaskę Adę :1luvu:
Odebrana z adopcji trafiła do nas bo alternatywą był schron.
Już szukamy domku :D
A oto pannica po 15 minutach u nas
Obrazek

Jeszcze jest wystraszona,
Można się zakochiwać i ... adoptować :twisted:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]