Co to za kociaki czy to przypadkiem nie syjamskie mieszane?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2005 23:40 Co to za kociaki czy to przypadkiem nie syjamskie mieszane?

Nasza koteczka Zuzia 20 czerwca powiła czworo kociat: 2 dziewczynki i
2 chłopców. Szukamy dla nich odpowiedzialnych, dobrych i kochajacych ludzi, skłonnych
nam obiecać, że będa miziać kotki przynajmniej 20 minut dziennie:-)))
Mieszkamy w Złotnikach pod Poznaniem.
Kontakt: Kasia Bajerowicz tel. 510 68 22 40 lub (061) 652 26 69,
e-mail: bajerowicz@go2.pl

ODDAM
Kliknij zdjęcie aby powiększyć:

Wybierz inne zdjęcie:

Kontakt do sprzedającego :
Kasia Bajerowicz
woj. wielkopolskie, Złotniki k. Poznania
tel.: (061) 652 26 69
bajerowicz@go2.pl
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Śro sie 10, 2005 23:41

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 10, 2005 23:45 przez Ewasara, łącznie edytowano 2 razy

Ewasara

Post » Śro sie 10, 2005 23:42

ale o co chodzi? :roll:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro sie 10, 2005 23:51

Znalazłam ogłoszenie i postanowiłam je wkleić tu .Wiele ludzi szuka rasowców albo chociaż mieszane kotki z rasowymi .Ta oferta jest ciekawa i za darmo .Może ktoś z okolic zainteresuje się tymi kotkam .Są śliczne zwłaszcza ten z ciemnym noskiem.

Ewasara

Post » Śro sie 10, 2005 23:53

acha... ale to jest pseudohodowla chyba...

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro sie 10, 2005 23:55

Ewasara no tylko ze tu mamy przyklad bezstroskiej rozmnazaczki wlasnie.
To "powila" mnie drazni.

A kociaki i owszem, maja w sobie cos z syjama, chocby patrzac na tego dymnego, Bardzo przypomina Hackerke u koty7. A "preguski" prawie tych preg nie maja.
Tyle ze my nie reklamujemy na lamach forum rozmnazaczy..Moze lepiej wiec temat zamknac?...

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Czw sie 11, 2005 0:05

Przepraszam ale nie miałam złych zamiarów ,pseudohodowla raczej ma na celu bicie kasy a ja widzę ODDAM.Tym bardziej że miałam tu na celu pomoc kotkom a nie pomaganiu bicia kasy właścicielom.Nie pochwalam bezsensownego rozmnażania ale te kociaki już są i trzeba znaleść im domki.

Ewasara

Post » Czw sie 11, 2005 8:41

To może ty je weź, jak mając tyle kotków na forum, ratowanych z ulicy lub proszących o dom w schroniskach, wyszukujesz i wzruszasz się rasopodobnymi powitymi w domku. :conf:
Gość

Post » Czw sie 11, 2005 8:51

Anonymous pisze:To może ty je weź, jak mając tyle kotków na forum, ratowanych z ulicy lub proszących o dom w schroniskach, wyszukujesz i wzruszasz się rasopodobnymi powitymi w domku. :conf:

A czy jest jakaś różnica między kotami? Rasowy, rasopodobny czy dachowiec, jesli potrzebuje pomocy, nie ma to najmniejszego znaczenia.
Wybacz Gościu, ale Twoja uwaga była nie na miejscu :?
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw sie 11, 2005 8:54

Ewasara pisze:Przepraszam ale nie miałam złych zamiarów ,pseudohodowla raczej ma na celu bicie kasy a ja widzę ODDAM.Tym bardziej że miałam tu na celu pomoc kotkom a nie pomaganiu bicia kasy właścicielom.Nie pochwalam bezsensownego rozmnażania ale te kociaki już są i trzeba znaleść im domki.

Ewasaro, pseudohodowla to rowniez rozmnazanie kotki "bo taka sliczna".
Te kotki sa, owszem.
Ale jesli pomozemy znalezc im domy, kotka bedzie rodzic przynajmniej raz w roku.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw sie 11, 2005 8:58

Ale to trzeba się dowiedzieć, bo może kotka wpadła po prostu, lub jakieś inne okoliczności. Ewasara, najlepiej zadzwoń do tej pani, wypytaj się co i jak, jesli trzeba, zareklamuj sterylkę, zaproś na forum. Jesli okaże się niereformowalna, wtedy możemy przecież odmówić pomocy.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw sie 11, 2005 9:09

Anonymous pisze:To może ty je weź, jak mając tyle kotków na forum, ratowanych z ulicy lub proszących o dom w schroniskach, wyszukujesz i wzruszasz się rasopodobnymi powitymi w domku. :conf:

Kto był taki mądry? :roll:
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw sie 11, 2005 23:32

Anonymous pisze:
To może ty je weź, jak mając tyle kotków na forum, ratowanych z ulicy lub proszących o dom w schroniskach, wyszukujesz i wzruszasz się rasopodobnymi powitymi w domku.

Jestem zdziwiona tymi słowami bo jednego 7 dniowego bąbla mam do dzisiaj ,znalezionego pod balkonem.Myślę że dałam dowód że jestem tu na forum odpowiednią osobą.Pomogłam kotu ,mam psa ze schroniska Sarę wziełam gdy miała 10 lat teraz14 i nie jest to rasowy a do tego rodowodowy piesek a i wiek nie jest zachęcający dla wielu ludzi.Jest mi przykro że tak naskakujesz na mnie.Wybacz gdybym nie miała męża i dzieci to kto wie może i bym wzieła -wszystkie .Zachęcasz mnie do gromadzenia kociaków a jak będę miała już dużą gromadkę i nie będą miały co jeść pomożesz mi w leczeniu ,sponsoringu na jedzonko? ...itp.
Nie miałam złych zamiarów ,pomyślałam tylko że tak strasznie wszyscy zachwycali się tymi 3 syjamopodobnymi że może i im warto dać szansę.Jeśli ktoś szuka kotka mieszanego to może dowiedzieć się jak i z kim wynikły te maluchy.
Myślę że jeśli to mezalians nie celowy to dobrze że właścicielka stara się je oddać w dobre ręce i pisze o nich ciepło niż miała by je utopić lub oddać do schroniska.A o tym żeby kobietę uświadomić na temat sterylki popieram całkowicie tym bardziej że takie mieszanki nie są dobre dla zdrowia kociąt.Wady genetyczne powstałe z takich związków mogą być bardzo przykre.Wiem że nie można łączyć kotów niebiesko okich z innymi kolorami bo kotki mogą być ślepe a mało który dachowiec ma niebieskie oczka.Pozdrawiam.

Ewasara

Post » Pt sie 12, 2005 10:26

Hmm, tak się zastanoawiam - o co tu chodzi... :?
Gdyby właściciel oddał je do schroniska, tak jak te wyrwane z niego przez Kote7, to byłoby w porządku, nikt by nie linczował słownie właściciela, tylko litował się nad kotkami... nie rozumiem... chyba nie tędy droga do uświadamiania rozmnażacza... kosztem matutkich istotek. :(
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt sie 12, 2005 11:43

Chodzi o to, co napisała kota 7, że wszystkie koty są równe i wiele potrzebuje pomocy. Tylko że to właśnie Założycielka topicu zastosowała kryterium rasopodobieństwa, a nie pilności potrzeby pomocy, wybierając z setek ogłoszeń to a nie inne. Nie kontaktując się przy tym nawet z właścicielką kociaków - jak rozumiem.
Stąd moja złośliwość, może niepotrzebna - sorry. Nie ja decyduję o preferencjach na forum. :)

Na pytanie, kto był taki mądry, odpowiadam, że jeszcze żyję i od wczoraj nie zgłupiałam. :smiech3:
Gość

[następna]