Moderator: Estraven

jolabuk5 pisze:Ja właściwie nie jem chleba, tylko wafle ryżowe...
pibon pisze:jolabuk5 pisze:Ja właściwie nie jem chleba, tylko wafle ryżowe...
Jolu, jak bedziesz miala ochote to zapoznaj sie z filmikami tego dietetyka. Mozna rowniez zapisac sie do jego newslettera i codziennie rano dostaje sie krotki mail z ciekawymi informacjami zywieniowymi. Ja bardzo lubie jego filmiki bo ma duza wiedze, przekazywane informacje opiera na badaniach i obala zywieniowe mity:
https://www.youtube.com/watch?v=heRgeDYemMo&t=569s

jolabuk5 pisze:mir.ka pisze:jolabuk5 pisze:Tylko muszę Was wszystkich poprosić o foty! Potrzebne mi zdjęcia Mici, Felisia, Carmen, Księżniczki Ofelii, Maciuś teżby się przydał, skoro ma być swiadkiem. Ja mam nowy komputer i wolałabym nie szukać Waszych zdjęć po zasobach starego kompa ani łowić ich w wątkach. Zdjęcia możecie wrzucić tu, albo na maila wysłać.
Jak byłam u kardiologa, to przy okazji zrobiłam sobie badania (jest tam blisko punkt pobran) i troche się zmartwiłam, bo wprawdzie czesć parametrów lepsza (np. glukoza), ale nerki znowu gorzej i lekka anemia. To jest problem, bo dużo białka w diecie obciąża nerki, ale dobrze robi na cukrzycę. Jak zmniejszę ilość białka i w to miejsce dam węglowodany, to cukier skoczy. Chyba najlepiej w ogóle nie jeść
Jest np chleb o niskim indeksie glikemicznym, u nas taki można kupić, ale to w takich prywatnych piekarniach. Ja tylko z takich kupuję pieczywo, nie przemysłowe gnieciuchy z marketów.
Ja właściwie nie jem chleba, tylko wafle ryżowe...

MaryLux pisze:Miaudobry. Mam dziś wolne od kroplówek!
jolabuk5 pisze:MaryLux pisze:Miaudobry. Mam dziś wolne od kroplówek!
To świetnie, Felisiu, cieszymy się z Tobą!
Calineczka

Anna2016 pisze:Dobrego dnia

Anna2016 pisze:Dobrego dnia

MaryLux pisze:Miaudobry. Mam dziś wolne od kroplówek!

Silverblue pisze:Anna2016 pisze:Dobrego dnia
NawzajemMaryLux pisze:Miaudobry. Mam dziś wolne od kroplówek!
Felek, jak to dobrze że sobie dziś odpoczniesz
MaryLux pisze:Silverblue pisze:Anna2016 pisze:Dobrego dnia
Lubię odpoczywać
jolabuk5 pisze:MaryLux pisze:Silverblue pisze:Anna2016 pisze:Dobrego dnia
Lubię odpoczywać
Ja też

Użytkownicy przeglądający ten dział: maeria89 i 27 gości