Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2024 20:38 Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Witajcie,

Ostatnio Pisałam jak Rysio wyzdrowiał po ciężkiej chorobie. Dużo się u Nas działo od Marca 2021 r. Byliśmy ponad rok w Polsce aktualnie od dwóch lat znów w Anglii . Rysio 7 Maja skończył 11 lat. Generalnie wszystko u Nas w porządku. Rysio od tygodnia ma dziwny kaszel, tak jakby coś odkrztuszal ale to bardziej kaszel. Byłam z Nim u weta 5 dni temu to osłuchała, obmacała i dala lek Metacam ( nie wiem co on miał dać) nie miał temperatury . Od tego czasu niewiele się poprawiło i jutro idę z Nim znowu. Poza tym dziwnym kaszlem, nie ma innych objawow. Ale ja mam przeczucie ze cos jest nie tak, według mnie schudł mimo że je normalnie i dziwnie się trochę zachowuje np ostatnio schował się w krzaku w ogrodzie chociaż nigdy tak nie robił, tak jakby coś go bolało. Wieczorem niby przychodzi normalnie kładzie się ze mną,mruczy ale ja mam jakieś zle przeczucia. Jutro będę pilnować żeby pobrali mu krew i może więcej jakiś badań zrobić. Wrzucę jakieś zdjęcia aktualne Rysia. Pozdrawiamy wszystkich na forum i jutro wrzucę jakieś info po wizycie u weta. Buziak

Rycho_uk

Od: Nie mar 22, 2020 23:41

Post » Czw wrz 19, 2024 21:06 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Hmm,
kaszel, i kot wychodzący
- a odrobaczany to kiedy był ?

bo moje pierwsze skojarzenie to nicienie (glisty).

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw wrz 19, 2024 21:17 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Odrobaczony rok temu. Też o tych nicieniach pomyślałam właśnie. Tak kot wychodzący . Mam nadzieje ze jutro vet powaznie podejdzie do sprawy. Jak wygląda leczenie jeśli to faktycznie nicienie ?

Rycho_uk

Post » Czw wrz 19, 2024 21:26 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Nie każdy lek działa na wszystkie rodzaje nicieni
Mam kicie co normalne odrobaczenie nie pomogło , przypadkiem w moczu wyszedł inny nicień
I dwa tyg tłukliśmy

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Czw wrz 19, 2024 21:42 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Ok to zobaczymy jaki lek poda vet i będę obserwować.

Rycho_uk

Post » Czw wrz 19, 2024 22:16 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Zobaczysz co wet zaproponuje
Można zbierać kal i oddać do badań ale jak nie wykryją nic
To nie znaczy ze nic nie ma
A to tez kosztuje
Jak coś wet na początek zaproponuje można zobaczyć czy będzie poprawa
Jak nie to działać dalej

anka1515

Post » Czw wrz 19, 2024 23:51 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Jedną z przyczyn może być serce.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt wrz 20, 2024 1:18 Re: Dawno o Nas nie było ! Maly update co u Nas i vet jutro

Dobrze Kasia zwróciła uwagę
Przy sercu tak jest
Pies mi kasłał , odrobaczaliśmy , i dodatkowo serce było
W razie czego sprawdzić czy płynu nie ma

anka1515