Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2024 21:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Powiedz mu, ze jak bedzie rozrabial, to jeszcze ze 3 inne koty zaczniesz odwiedzac ;).

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pt cze 07, 2024 21:59 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Tak, muszę z nim poważnie porozmawiać :twisted:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt cze 07, 2024 23:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Katarzynka01 pisze:Nie, do środy.
Ale Nodi podobnie histeryzował gdy karmiłam Lolę, kotkę sąsiada.
Tak już ma ten kotek :)
Leżę w łóżku, obok mnie Nodi, przychodzi Nemisia i zawsze Nodi funduje jej klapsa.
Albo odwrotnie, obok mnie Nemisia, przychodzi Nodi. Minę ma typu - co takiego paskudnego tu obok ciebie leży?
I często usiłuje ją przegonić, te koty i ich układy :)

Oj, uśmiałam się :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 08, 2024 7:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

jolabuk5 pisze:
Leżę w łóżku, obok mnie Nodi, przychodzi Nemisia i zawsze Nodi funduje jej klapsa.
Albo odwrotnie, obok mnie Nemisia, przychodzi Nodi. Minę ma typu - co takiego paskudnego tu obok ciebie leży?

Zanim pójdę do Neonka.
Wstałam i jak koń kawaleryjski na dźwięk trąbki - koty, nakarmić koty.
Nemi czeka już w kuchni, Nodi rozwalony jak basza na fotelu. On nie wie czy będzie jadł, pomyśli. Stoję jak głupia, proszę, wołam, w końcu raczył pójść. Do kuchni. Siada na podłodze i patrzy na mnie znudzony. Pytam grzecznie - windą? No nie, dzisiaj kotek łaskawy, sam wskoczył :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Sob cze 08, 2024 7:45 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

jolabuk5 pisze:

U mnie odwrotnie :wink:
Kładzie się koło mnie MaCiuś i ... przylatuje (Z)Morka a minę ma typu: MaCiusiu, co takiego paskudnego koło Ciebie leży???
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob cze 08, 2024 7:53 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:

Kładzie się koło mnie MaCiuś i ... przylatuje (Z)Morka a minę ma typu: MaCiusiu, co takiego paskudnego koło Ciebie leży???

:ryk:
Mimika kociej twarzy bywa bardzo wyrazista

Katarzynka01

Post » Sob cze 08, 2024 8:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Katarzynka01 pisze:
ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:

Mimika kociej twarzy bywa bardzo wyrazista

(Z)Morka nie tylko mimikę ma wyrazistą, głosik też. Potrafi na mnie nawrzeszczeć jak ostatni ochlapus na dzielni :evil: Nie przesadzam ani trochę. Mumiś ma głosik taki, rozpaczliwy, MaCiuś miauczy jak młode, niewinne kocie dziecko a (Z)Morka głosem stawia mnie do pionu. :twisted:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob cze 08, 2024 8:20 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Nodi jest dużym kotkiem, a głosik ma cienki i taki rozpaczliwy. Taki żałosny pisk raczej gdy miauczy. Ale też donośny.
Nemi z reguły milczy, tylko mruczy jak traktor :)

Katarzynka01

Post » Sob cze 08, 2024 8:26 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:

Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw wrz 19, 2024 10:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Nie wchodziłam ze dwa miesiące na miau... Jakoś nie miałam siły :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw wrz 19, 2024 10:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

jozefina1970 pisze:Nie wchodziłam ze dwa miesiące na miau... Jakoś nie miałam siły :oops:

Ale pominąwszy oczywiste teraz powodziowe problemy, u Ciebie wszystko w porządku?
Jakoś zaniepokoił mnie Twój wpis

Katarzynka01

Post » Czw wrz 19, 2024 10:55 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:Nie wchodziłam ze dwa miesiące na miau... Jakoś nie miałam siły :oops:

Ale pominąwszy oczywiste teraz powodziowe problemy, u Ciebie wszystko w porządku?
Jakoś zaniepokoił mnie Twój wpis

Nie, no ogóle w porządku, raczej. Może to, że piąty miesiąc pracuję sama na dwa etety, mamą też się trzeba bardziej zająć... Drugi etat bo koleżanka na długim L4. Przy czym drugi etat to pojęcie względne bo oczywiście za darmo, nawet 50 zł premii nie dodali... Tym bardziej, że będę brutalna: warunki pracy są coraz gorsze, nie chcecie znać szczegółów :twisted: a ja pracuję z debilami i nie mam tu na myśli mieszkańców :twisted:
Zmęczona jestem i w... i tyle ;-)

jozefina1970

Post » Czw wrz 19, 2024 11:04 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

To tylko duchowe wsparcie wsparcie, ale za to silne <3

Mamę dopieszczaj, my też własną dopieszczamy jak możemy, na wszelkie sposoby. To nasza ostatnia mama i musi nam wystarczyć na długo :)

Katarzynka01

Post » Czw wrz 19, 2024 11:14 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Katarzynka01 pisze:To tylko duchowe wsparcie wsparcie, ale za to silne <3

Mamę dopieszczaj, my też własną dopieszczamy jak możemy, na wszelkie sposoby. To nasza ostatnia mama i musi nam wystarczyć na długo :)

:1luvu: tak, mama jest najważniejsza!

jozefina1970

Post » Czw wrz 19, 2024 11:20 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [

Moją ratowało ożywione życie towarzyskie, głównie brydż. Nasze wsparcie oczywiście też.
Teraz zrobiło się gorzej. Towarzystwo brydżowe się niestety wykruszyło no i umarł Kocio. Po raz pierwszy w życiu pusty dom, bez zwierząt. Więc dwoimy się i troimy, ale z radością :)

Katarzynka01

[poprzednia][następna]