Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2024 23:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Bardzo dobre wieści :ok: Tak trzymajcie kotki, Duża szybciej wyzdrowieje wiedząc że nie musi się o Was martwić :)
Dobrze ze udało się znaleźć chirurga, 11 wrzesień to chyba nie najgorzej.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Czw sie 29, 2024 23:42 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Gratulacje, kotuszki!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt sie 30, 2024 7:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

:201461 :201461 :201461 :201461
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt sie 30, 2024 9:05 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

jolabuk5 pisze:Wspaniale, że wyniki dobre i koty zdrowe! Tak trzymać! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak się zastanawiam czy u Tofika to podwyższone EOS nie jest czasem spowodowane tym , że on się zakłacza. Moze to nie pasożyty tylko kłaki. Muszę zapytać weta przy okazji.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 30, 2024 9:05 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa:

:1luvu: :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sie 30, 2024 9:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Silverblue pisze:Bardzo dobre wieści :ok: Tak trzymajcie kotki, Duża szybciej wyzdrowieje wiedząc że nie musi się o Was martwić :)

Chyba tak, choć na skierowaniu było, że mam być na kontroli w ciągu 3-5 dni, a będe dopiero po 3 tygodniach :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 30, 2024 9:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Nul pisze:Gratulacje, kotuszki!

:1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 30, 2024 9:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

madrugada pisze::201461 :201461 :201461 :201461

:1luvu: :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 30, 2024 9:11 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Mało mnie tutaj, ale mam problem :( Jak siedzę, to gips mnie uwiera gdzieś w okolicach kostki i mnie boli, nie mogę znaleźć dogodnej pozycji dla nogi, żeby nie bolało :( Chyba gips mi się przesunął, albo opuchlizna zeszła i mam luzy.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 30, 2024 12:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Oj mir.ka :201461
Może faktycznie jakieś luzy i dlatego obciera. Upierdliwe to na pewno. A z tym chirurgiem to właśnie są te nasze absurdy. Ma być za 5 dni a jest to nierealne. Albo skierowanie na cito, a tu termin za pół roku.Wesoło. Trzymam kciuki żeby wszystko z Twoją kostką było dobrze ,odpoczywaj i wyleguj się z kotami.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt sie 30, 2024 20:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Silverblue ma rację, odpoczywaj, nie siedź przy komputerze, nogę trzeba oszczędzać! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sie 30, 2024 22:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

mir.ka kilka rad osoby, która przeszła złamanie nogi:
- staraj się trzymać nogę w poziomie lub lekko podniesioną do góry - nie będzie puchnąć i zapobiegniesz tworzeniu się zakrzepów;
- czy dostałaś zastrzyki przeciwzakrzepowe? Jeśli nie, spróbuj skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu, może Ci przepisze;
- co w ogóle powiedzieli Ci na SORze? Jak poważne jest to złamanie? Nie jest potrzebna operacja? Czy jakoś nastawili Ci nogę? Wizyta u ortopedy dopiero za 11 dni, a noga może się zrastać w niewłaściwy sposób;
- po zdjęciu gipsu będziesz potrzebowała rehabilitacji, nie zaniedbaj tego.
Szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob sie 31, 2024 9:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

Silverblue pisze:Bardzo dobre wieści :ok: Tak trzymajcie kotki, Duża szybciej wyzdrowieje wiedząc że nie musi się o Was martwić :)

Raczej nie najgorzej, bo terminy jak się przekonałam długie.

Jakby koty jeszcze chciały ładnie jeść to byłoby dobrze, ale zamiast wcinać to co dostają , to wybrzydzają. Moze to z powodu tych upałów, bo ile mozna się tak prażyć :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 31, 2024 9:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

jolabuk5 pisze:Silverblue ma rację, odpoczywaj, nie siedź przy komputerze, nogę trzeba oszczędzać! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Staram się ją oszczędzać, głównie leżę . To raczej dobrze, że mnie boli przy siedzeniu, bo jej nie nadwyrężam.
W sumie jest już dobrze, w nocy nic mnie nie boli, tylko ten ciężki gips jest uciążliwy.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 31, 2024 10:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - Rudzielce po badanich

madrugada pisze:mir.ka kilka rad osoby, która przeszła złamanie nogi:
- staraj się trzymać nogę w poziomie lub lekko podniesioną do góry - nie będzie puchnąć i zapobiegniesz tworzeniu się zakrzepów;
- czy dostałaś zastrzyki przeciwzakrzepowe? Jeśli nie, spróbuj skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu, może Ci przepisze;
- co w ogóle powiedzieli Ci na SORze? Jak poważne jest to złamanie? Nie jest potrzebna operacja? Czy jakoś nastawili Ci nogę? Wizyta u ortopedy dopiero za 11 dni, a noga może się zrastać w niewłaściwy sposób;
- po zdjęciu gipsu będziesz potrzebowała rehabilitacji, nie zaniedbaj tego.
Szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki za rady :1luvu:
Dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe i kapsułki do łykania, na SORze wystawili mi receptę na 10 dni, a ponieważ wizyta u chirurga niestety opóźniona to podpowiedziano mi tam ,żeby udać się do rodzinnego po następna receptę. Sama wiem , że te 10 to raczej za mało, bo już przerabiałam podobne urazy, choć nigdy nic wcześniej nie złamałam.
Złamanie chyba nie jest skomplikowane, jak dało mi się przejść tyle kilometrów, aż byłam zszokowana jak zerknęłam na trasę, która przebyłam.
Przy okazji wystawiania recepty rodzinna mnie dorwała i przymusiła do wykonania badać, nie opierałam się za bardzo, bo raczej trzeba było to zrobić. W przychodni nie byłam ponad 12 lat, a wizyty w niej były spowodowane stłuczeniem nogi, lewej, od zakończenia jej leczenia jakoś nie miałam potrzeby tam bywać. Badania krwi robiłam ponad 20 lat temu, bo przecież jak się pracuje u "siebie" to nie ma kto wysłać na badania okresowe. Lekarka była trochę zaskoczona, bo badania wyszły mi takie jak moim kotom :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]