Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 24, 2024 10:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Masz dobrą rękę do adopcji, tak jak kiedyś mir.ka. Trafiasz na ludzi, którzy patrzą sercem a nie tylko oczami :1luvu: a ja właśnie zachwycam się Bunią, jest prześliczna i ma taki słodki wyraz pysia. Nie mówiąc już o łagodnym charakterze. Kot idealny, w końcu trafi na swojego ludzia, któremu wystarczy jedno futro do kochania.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob sie 24, 2024 13:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Staram się, aby koty trafiły do dobrych domów, ale zdarza się, że nie trafiają tak, jakbym chciała. Na szczęście to margines. Wdzięczna jestem Arcanie, bo to ona dokonuje wstępnej selekcji i odrzuca domki, które nie spełniają wymagań. Od jakiegoś czasu oddaję koty zrobione, że się tak wyrażę, czyli po fullserwisie weterynaryjnym. Koty siedzą u mnie trochę, a czasem nawet bardziej niż trochę. Ma to swoje złe i dobre strony. Dobre, bo kota dobrze poznaję, a złe, bo przyzwyczajam się, kot też i trochę mi ciężko na sercu.
Nie wiem, co się dzieje, ale nad ranem któreś koty szaleją. Czasem przebiegną po mnie, tupią okropnie po podłodze, ale jestem śpiąca i nie chce mi się nawet oczu otworzyć. Podejrzewam Michasię (tak!), Adasia i Miszę, ale pewna nie jestem. Niech szaleją, to oznaka zdrowia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sie 24, 2024 21:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Też zdecydowanie wolę gdy koty szaleją, zbytni spokój to powód do niepokoju.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie sie 25, 2024 6:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zdecydowanie.
Wieczorem spędziłam trochę czasu z Bunią. Ucieszyłam się, że kotka trochę się bawiła, plastikową taśmą :wink: , ale i torem z piłeczką. Niedługo do niej podjadę, po drodze do Kulek i sprawdzę, czy zjadła cokolwiek.

ewar

Post » Nie sie 25, 2024 8:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ja też lubię jak koty szaleją. Nawet jak po mnie biegają w nocy. Teraz tak jest, w zimę więcej śpią.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie sie 25, 2024 8:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bunia zjadła w nocy tylko trochę chrupek, mokrej karmy i mięsa nie ruszyła. Ona tak ma i już. Natomiast Kulki zjadły dzisiaj ilości hurtowe. Kocia mama biegła za rowerem, nie mogła się doczekać, kiedy nałożę jej do miski. Sreberko dostała miskę koło torów, tych hucianych. Jadła łapczywie, naprawdę dużo zjadła, ale wredna Lila, która szybko skończyła jeść, pogoniła Sreberko :evil: Był też grzeczny, czarny kocurek. Nie protestował, kiedy wzięłam go na ręce. Zjadł sporo. Kiedy już się najadł i poszedł na parking, to dotknąć się nie dał. Ma ograniczone jednak zaufanie.

ewar

Post » Nie sie 25, 2024 10:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mam problem z Lucy. Kotka je, korzysta z drapaka, trafia do kuwety, ale nie zawsze. Niestety, siusia też poza :cry: Lubi załatwiać się na plastikowe rzeczy, na przykład reklamówki. W koszyku są poskładane różne torby, zakupowe...itd. Potrafi się tam wspiąć i siusiać. Nigdy tego nie robiła, zawsze była czyściutka, nawet jak już była całkiem niewidoma. Nie wiem, o co chodzi. Mam pięć kuwet, powinno być wystarczająco jak na sześć kotów. Jedna jest bardzo mała, taka dla kociąt, niewiele większa od pudełka po butach, a do niej lubi wchodzić potężny Mimek :wink: Mieści się, co mnie dziwi, ale dlaczego czasem wybiera taką małą? 8O

ewar

Post » Nie sie 25, 2024 11:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Lucy mówi Ci że coś ją boli tylko jak odgadnąć co?
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Nie sie 25, 2024 12:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:A taka mnie naszła refleksja. Najtrudniej znaleźć domy dla buro-białych kotów, a moje trzy, tak właśnie umaszczone znalazły fajne domki. To Bratek, Frodo i Bąbel.

Obrazek Obrazek

No to miałem pecha, bo mnie się trafił fatalny domek :evil: Toluś
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Nie sie 25, 2024 12:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Akurat :wink: Pisałam o kotach ostatnio wyadoptowanych. Tak się złożyło, że trzy buro-białe znalazły domki tak po kolei. Rudas i pingwinek Adaś nie mają szczęścia, nie wspomnę już o Buni, a jej domek potrzebny najbardziej.
Tolusiowi, teraz Toru fuksnęło się jak rzadko. W ogóle cud, że przeżył. P.Iza robiła wszystko, aby go zabrać z czegoś, co nawet domem trudno nazwać. Był taki malutki, a załatwiał się do największej kuwety. Musiał się rozpędzić i do niej wskoczyć. Pamiętam minę Doroty, kiedy go zobaczyła. Na zdjęciach wydawał się większy. Poszłam z nim do weta, wyciągnęłam z torby, a wet na jego widok "ależ to maleństwo 8O "
Reniu, przecież Cię trochę znam i wiem, że Twoje koty żyją w luksusie, niczego im nie brakuje, z przede wszystkim miłości.
Nie zauważyłam, aby Lucy coś bolało, wtedy bym działała. Bardziej stawiam na demencję.

ewar

Post » Pon sie 26, 2024 7:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj był upał nie do zniesienia, naprawdę. Zapowiadali, że dzisiaj będzie tak samo, a nawet gorzej. Chyba jednak prognozy się nie sprawdzą, bo na razie przyjemna temperatura i jest ponuro. Dzisiaj Dorota ma dyżur u Kulek, a ja podjadę do Buni, potem na targ, kończy mi się ziarno dla ptaków.
Rano miałam trochę pracy, któryś z kotów nasiusiał obok kuwety :evil: Nie była brudna, więc nie wiem, co się stało, ale takie są czasem rozkosze posiadania kotów. To chyba nie była Lucy, bo tego siusiu było dużo. Dobrze chociaż, że na płytkach, łatwiej posprzątać.
Jeżeli ktoś ma FB, to bardzo prosiłabym o udostępnianie ogłoszeń moich kotów, są podane linki.

ewar

Post » Pon sie 26, 2024 8:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Udostępniłam :1luvu:
Trzymam kciuki za adopcję :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sie 26, 2024 9:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Przy linku do ogłoszenia Buni nie ma nawet zdjęcia. Na fb są setki dramatycznych ogłoszeń, obawiam się, że sam link nikogo nie zachęci do kliknięcia :( A może choć podpisać zdjęcia jakimś tekstem, tytułem? :kotek:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pon sie 26, 2024 10:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ojej, nie wiem czy Killatha ma to zrobić? Zupełnie nie orientuję się na FB :oops:
Dzięki Gosia :1luvu:
Dorota nakarmiła Kulki, były bardzo głodne. Nawet Łatka się pojawiła i oczywiście Walenty i Atol. Nie było tylko czarnego kocurka.
Wczoraj koty domowe dostały surowe mięso. Miałam dużo, ale żaden nawet nie tknął. Bunia nie zjadła ani kawałeczka, musiało być jakieś niedobre :evil: Może kupione dzisiaj posmakuje?

ewar

Post » Pon sie 26, 2024 17:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

I posmakowało?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

[poprzednia][następna]