Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2024 9:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Okropnie parno dzisiaj, znowu dostałam alert RCB, ale prawie codziennie takie dostaję.
Dorota była u kotów. Nie wiem, jak to jest, ale jak ona ma dyżur, to zjawiają się wszystkie. Była kocia mama, która biegła do miski, była bardzo głodna. Lila też się najadła. Sreberko przybiegła pod domek, ale kocia mama ją przegoniła, Dorota więc podjechała do parku, tam kotka przybiegła i dostała jeść. Grzeczny, czarny kocurek cierpliwie czekał na posiłek, w stałym miejscu, w krzaczkach. Koci panowie dwaj też nakarmieni. Koty dostały serca indycze, tak na próbę, bo wcześniej nie chciały ich jeść. Dzisiaj wsuwały, aż miło. I kto kota zrozumie? :wink:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sie 21, 2024 18:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Moje wolą z kurczaka a te indycze bojkotują jak na razie. Tak jak kaczą wątróbkę. Nie wiem czym się różnią te wątróbki smakiem no ale kto kota zrozumie :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro sie 21, 2024 19:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:mrgreen:
Jak Wam się podoba? Mnie bardzo :lol:
Obrazek

ewar

Post » Śro sie 21, 2024 20:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze::mrgreen:
Jak Wam się podoba? Mnie bardzo :lol:
Obrazek

Nam też :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sie 21, 2024 23:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oto Bunia!
Opiszę moje obserwacje po prawie dwóch tygodniach mieszkania z Bunią pod jednym dachem.
Nawyki żywieniowe: Bunia je praktycznie tylko suche, lubi Joserę z kaczką i Purizon z kaczką. Wypróbowałam najróżniejsze puszki i saszetki z karmą mokrą lepszą i gorszą i całkiem badziewną. W najlepszym przypadku zje odrobinę albo wyliże sosik, a 95% albo i wszystko zostawia i jest do wyrzucenia. Super świeżego surowego mięska zje kilka maleńkich kawałeczków na raz, może być pierś kurczaka albo wieprzowinka. Ale podstawa to suche. Kupska w kuwecie pojawiają się regularnie i to wcale nie małe, mają właściwą konsystencję i formę.
Buńka nie szaleje, najchętniej się wyleguje w pobliżu człowieka i go obserwuje. Czasem da się namówić na zabawę, lubi nieskomplikowane zabawki jak sznureczek czy taśma do pakowania i chętnie się bawi na leżąco. Ale od czasu do czasu dostaje głupawki i zaczyna polować np. na zabawkę z kocimiętką, z bieganiem, skakaniem, przyczajaniem się itd. Albo w środku nocy bawi się torem z piłeczką.
Bubunia szuka towarzystwa człowieka, lubi siedzieć obok dotykając go, ale nie wchodzi na kolana. Posadzona na kolanach natychmiast schodzi. Śpi w łóżku z człowiekiem.
Buniasta boi się burzy. Dzisiaj rozpętała się burza i kotka zniknęła. Znalazłam ją wciśniętą w kąt i nie wyszła stamtąd dopóki nie przestało grzmieć.
Wreszcie Buńka ma parcie na szkło! Jak oglądam telewizję, siedzi sobie spokojnie obok. Ale jak wczoraj miałam lekcję włoskiego przez internet, uparcie wsakiwała na stół i przechadzała się tam i z powrotem przed kamerą prezentując się grupie z każdej strony, nie wykluczając tyłu.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Czw sie 22, 2024 5:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Reniu, dziękuję bardzo :1luvu: Nie wiedziałam, że Bunia lubi oglądać telewizję 8O Przy mnie nie ma takiej możliwości.
Killatha, dziękuję :1luvu: Poproszę o udostępnianie. Nie mam FB, nie znam się na tym :oops:

ewar

Post » Czw sie 22, 2024 9:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj chłodno, jest fajnie. Niestety, tylko Lila i kocia mama się pojawiły. Koty najadły się wczoraj do wypęku i nie przyszły. Może Dorota później podjedzie, zostało mi sporo mięsa, nie chcę, aby się zmarnowało.
Mam teraz w domu sześć kotów i ...pięć kuwet. Wprawdzie dwie malutkie, ze względu na Lucy, ale i inne koty z nich korzystają. Lucy niestety zdarza się już siusiać i na podłogę :cry: Ona jest naprawdę biedna.
edit: Sreberko była w parku, Dorota ją nakarmiła.Ufff!!!

ewar

Post » Pt sie 23, 2024 6:27 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale zimne są już noce. Fajnie się śpi. Koty wprawdzie wychodzą na balkon, ale niektóre już wybierają budki w mieszkaniu.
Renia dzisiaj wyjeżdża, biedna Bunia będzie tęsknić, bo już przez większość dnia i całą noc będzie sama. Bardzo, ale to bardzo jest jej potrzebny domek.
Zaginęła Łatka, kotka, która mieszkała pod blokiem, spod którego zgarnęłam Miszę i Bunię, gdzie teraz rezyduje Walenty z Atolem. Pani, która Łatkę przygarnęła 12 lat temu jest zrozpaczona. Kotka była zadbana, leczona w razie potrzeby, nie chciała mieszkać w domu. Nie ma jej już tydzień, Dorota będzie jej też szukać. Zna Łatkę od zawsze. Dodam tylko, że Walenty też szuka kotki. Pani chodzi z psem na poszukiwania i towarzyszy im Walenty właśnie. To taki koto-pies. Tak się cieszę, że go wykastrowałam. Ładnie wygląda, jest miziasty, nie biega za kotkami i nie walczy z kocurami. Kumpluje z Atolem, ale ten jeszcze nie daje się głaskać, chociaż podchodzi bliziutko. Proszę o kciuki za odnalezienie Łatki. Też będę się rozglądać, ale to bardziej teren Doroty.
Dostałam od Sebastiana uroczy filmik z Majką i Bąblem, ale nie umiem wstawić go na forum :oops: W każdym razie, koty bawią się razem, czasem po kociemu, czyli jest pacanie łapkami, ale agresji nie ma. Super!
edit: Łatka przyszła na śniadanie, odnalazła się. Ale się cieszę :dance: :dance2: :dance:

ewar

Post » Pt sie 23, 2024 9:18 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam u Kulek dość wcześnie, ale kocia mama i Lila od razu przybiegły. Kocia mama dotknąć się nie da, ale je z miski, kiedy tam coś dokładam, więc trochę mi ufa. Lila miała okropne dredy na grzbiecie tuż nad ogonkiem. Mam zawsze ze sobą składne, bardzo ostre nożyczki i te dredy jej wycięłam. Potem wyczesałam jeszcze szczotką. Uszczerbek na urodzie jest, ale przynajmniej nie boli. Sreberko była w parku. Nie było tylko czarnego kocura, ale on przychodzi bardzo nieregularnie. W misce jedzenie jest.
Moje Kulki przy miskach

ObrazekObrazek
Obrazek

ewar

Post » Pt sie 23, 2024 18:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Śliczne Kulki. Cieszy relacja Mai i Bąbla!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt sie 23, 2024 19:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jeszcze trochę Buńki Buniastej z ostatniego dnia razem…

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nuuudzi mi sięęę… Ale bawić mi się nieee chceee…
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Sob sie 24, 2024 7:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

aga66 pisze:Śliczne Kulki. Cieszy relacja Mai i Bąbla!

Pozdrawiamy w leniwy sobotni poranek:

https://zapodaj.net/plik-xRiKnujDA2

Bąbel w nocy śpi w nogach, daje się wtedy głaskać, „kokosi się”, mizia, liże dłoń. Etc.
W dzień 3ma dystans, jeszcze nie pozwala się wtedy dotykać, ale każdego dnia jest odważniejszy.

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob sie 24, 2024 9:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Prześlicznie śpią maluchy już teraz a za chwilę będą spały wtulone w siebie :D
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Sob sie 24, 2024 9:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Może i tak. Wydaje mi się, że inicjatywa wychodzi od Majki. Chyba jej potrzebny był kumpel. Dzięki, Sebastian :1luvu:
Reniu, dziękuję bardzo za całokształt :1luvu: :1luvu: :1luvu: , ogromną pomoc ..itd. Bunia była bardzo szczęśliwa przez te dwa tygodnie. Kuchnia to teraz sklep zoologiczny, świetnie zaopatrzony :mrgreen: Bunia zjadła całą miskę suchej karmy i małą miskę mięsa ( wołowina i kurczak). Fileciki nie ruszone, niestety.
Trzy Kulki nakarmione. Sreberko dostała miskę koło torów, bo boi się kociej mamy, która ją przegania. Lila to jej córka, więc jakoś ją toleruje.
A taka mnie naszła refleksja. Najtrudniej znaleźć domy dla buro-białych kotów, a moje trzy, tak właśnie umaszczone znalazły fajne domki. To Bratek, Frodo i Bąbel.

ewar

[poprzednia][następna]