Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma dom, Felicja domu szuka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 20, 2024 2:09 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Piękne stado! :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sie 20, 2024 18:52 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Muszę pokazać mojemu tacie fotkę Kropka. On uważa że Carmen jest wielka, a to raptem 4,5 kilokota. Ciekawe, co powie na Kropka...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 20, 2024 19:06 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

A mnie najbardziej podobałoby się to "mieszanie palcem" :P po wszystkim w Kropku :P
MaCiuś jest malutki, waży tylko niecałe 9 kg. ale jest długołapy, więc jego tusza nie bardzo widoczna. Pewnie dlatego strasznie się oburzyliśmy na naszego weta jak stwierdził "skrajną otyłość :evil: " Nooo, przesada :evil:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto sie 20, 2024 19:27 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

ewkkrem pisze:A mnie najbardziej podobałoby się to "mieszanie palcem" :P po wszystkim w Kropku :P
MaCiuś jest malutki, waży tylko niecałe 9 kg. ale jest długołapy, więc jego tusza nie bardzo widoczna. Pewnie dlatego strasznie się oburzyliśmy na naszego weta jak stwierdził "skrajną otyłość :evil: " Nooo, przesada :evil:

Ciuś to ponad 2 Felki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 20, 2024 19:58 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Uwielbiam takie tłuściejsze koty, taki był mój Mić, Pasio też mylnie rozpoznawany był jako kotka w ciąży, Paś był cudowny. W przeciwieństwie do Kropka był twardy, Kropek jest mięciutki :1luvu: .
I Cosia najsłodsza, też w pewnym okresie była okrąglutka, nawet po jednej z wizyt w lecznicy pewien doktor napisał "kotka o wyraźnych cechach otyłości" :P . Na doktora dla zasady się obraziłam, ale w środku byłam dumna. Cosia też. Nie ma Cosi, tak bardzo nie ma Cosi teraz...:cry:
To było o kotach. Teraz o pralce :evil: .
Po trzech tygodniach od zgłoszenia reklamacji i licznych kolejnych telefonach, pismach, itd. w końcu dzisiaj zabrano pralkę uszkodzoną i przywieziono nową. Przy trzecim krótkim praniu powtórzyło się to samo, błąd F05. Wody nie odpompowuje, otworzyć się nie da, zablokowana na amen. Filtr nie jest zatkany a rury nigdzie nie pozaginane.
Jutro zaczynamy zabawę od początku :evil: .
Zaraz się wścieknę.
Edit: przed chwilą przeczytałam, teraz Nutka u Marzenia11... :cry:
Może niech się ten straszny rok już skończy, wystarczy...
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto sie 20, 2024 20:57 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

czitka pisze: Przy trzecim krótkim praniu powtórzyło się to samo, błąd F05. Wody nie odpompowuje, otworzyć się nie da, zablokowana na amen. Filtr nie jest zatkany a rury nigdzie nie pozaginane.

Ola. a poprzednie prania poszły gładko ? woda odpływała ? wszystkie blokady transportowe zostały zdjęte ? dlugie pranie na wysokiej temperaturze ?
**
Kropek jest cudny, kocham duże koty, takie właśnie rozlewające się, aczkolwiek...no cóż, dla nich dobre to nie jest

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto sie 20, 2024 21:18 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Bardzo gładko, normalnie. Krótkie i na niskiej temperaturze. Wszystkie blokady zdjęte, to robiono w ramach dostawy z montażem, firma od pralki. Nic nie jest zatkane. Jutro przyjdzie jeszcze znajomy hydraulik sprawdzić wszystkie rury i podłączenia do syfonu, pralki nie dotykam.
Zobaczymy, to nawet jest ciekawe.
Byłam przed chwilą w ogrodzie, Nulka śpi w Hiltonie po dużej kolacji.
Obrazek

czitka

Post » Wto sie 20, 2024 21:44 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nulka w Hiltonie - to jest dobra wiadomość!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sie 20, 2024 22:31 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Dwie oralki z tym samym bledem? Nieprawdopodobne.
Moze zazadaj zwrotu kasy i kup inny model, bo ten wyraznie niekompatybilny z otoczeniem.

A poza tym Kropek jak to Kropek, kwiczy "chce na korytarz!". Ale nie o 23,30 do cholery! Jak tylko zrywam sie z fotel z serdecznym "zamknij morde w koncu!" pospiesznie dyrda na balkon, na zeslanie. Obaj sie juz wytresowalismy nawzajem. Ja tak typowo reaguje na kwik, on na ryk.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro sie 21, 2024 0:32 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Ucieszyła mnie Nulka w Hiltonie :)
A z pralką to faktycznie jaja niezłe, aż się zaczęłam bać nowej pralki :strach:
A dzisiaj bardzo ładny księżyc, szkoda że z okna nie widzę. Nulka sobie może popatrzeć, pomarzyć. Ciekawe jakie są kocie marzenia. :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro sie 21, 2024 7:47 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Lifter pisze:Dwie oralki z tym samym bledem? Nieprawdopodobne.
Moze zazadaj zwrotu kasy i kup inny model, bo ten wyraznie niekompatybilny z otoczeniem.

A poza tym Kropek jak to Kropek, kwiczy "chce na korytarz!". Ale nie o 23,30 do cholery! Jak tylko zrywam sie z fotel z serdecznym "zamknij morde w koncu!" pospiesznie dyrda na balkon, na zeslanie. Obaj sie juz wytresowalismy nawzajem. Ja tak typowo reaguje na kwik, on na ryk.

No jaką mordę, nic a nic nie wierzę, to najpiękniejszy pysio świata! Widziałam jak go czeszesz i nosisz na rękach i jak bardzo się kochacie, kotu się nie odmawia, takie tu wypisujesz herezje o Kropku, a pewnie sam leżysz z nim na tym korytarzu do rana :D .
Pralka. Zwrotu kasy zażądać nie mogę, jest na kredycie, tego się nie odkręci. Sklep kasę od banku wziął i teraz to ja będę się bujać z całą serią pralek Whirlpool.
Nad ranem była burza, teraz szaro, ciemno, wilgotno.
Nulka w Hiltonie piwnicznym, zajrzałam. Udało się wyprać wczoraj wielki, ukochany koc kotów, ma czyściutko i bezpiecznie. Do domu nie wchodzi, jeszcze nie. Pewnie marzy o śniadaniu teraz, zaniosę za chwilę.
Obrazek

czitka

Post » Śro sie 21, 2024 8:13 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Kropek jest tym kotem, ktorego rano sie przytula i jest cudowny, a w poludnie masz chec go wlasnorecznie udusic, po tym jak przez 3 godziny lazi i medzi "bo mam ochote" i zadne glaskanie, czesanie, dawanie smaczkow nie pomaga. Tak jakby mial dwie osobowosci w tym grubym kocielsku. Nawet zona czasem nerwowo nie wytrzymuje i tez na niego ryknie z cicha czasem, szczegolnie gdy trzeci raz budzi ja z drzemki, bo on nie lubi jak ona spi w dzien, zamiast sie nim zajmowac :)

Coz, z Whirpoolem zatem do trzech razy sztuka. Mam ich zmywarke od roku, dziala. Odpukac.
Obrazek

Lifter

Post » Śro sie 21, 2024 21:15 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Nie chcę totalnie zakropkować tego wątku, więc już tylko ostatnia fotka, większa u mnie w wątku :)

Obrazek
Obrazek

Lifter

Post » Śro sie 21, 2024 22:57 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Lifter pisze:Nie chcę totalnie zakropkować tego wątku, więc już tylko ostatnia fotka, większa u mnie w wątku :)

Obrazek

O JEŻU :strach: :strach: :strach: :strach:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sie 22, 2024 0:27 Re: Nulka, jeże, osy i inni goście. I pustka...

Lifter pisze:Nie chcę totalnie zakropkować tego wątku, więc już tylko ostatnia fotka, większa u mnie w wątku :)

Obrazek

No ale gdzie druga szczotka?? :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia][następna]