Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
meg11 pisze:Zrobiłam ostatnio badania dwóch szt ogonków-geriatryczne w większości bo kociaste 10+ i leki dla jednego-nerki- koszt 850zł
lidka02 pisze:Jednym słowem.masakra
..Czy nie może być normalnie ..Powinnam się nudzić jak inni.Dzis miałam podpis w UP.
.Dostakam.propozyvje na 3 zmiany 5 km rowerem .Przy taśmie z pyrami.No.nie ogarnę tego nie przy tyłu kotach ..Nie x ta nogą po zakrzepach.Mam.55 lat..Muszę powiedzieć już stop z Kotami ..Jakoś wymiksować się z ulicy.Bo nigdy z ilością nie zejdę..Jestem coraz starsza a wszystko coraz droższe..Kiedyś byłam zaczepna myslalam że zbawię świat.Dzis mi się nic nie chcę..Wiem że poległam.
Atta pisze:lidka02 pisze:Jednym słowem.masakra
..Czy nie może być normalnie ..Powinnam się nudzić jak inni.Dzis miałam podpis w UP.
.Dostakam.propozyvje na 3 zmiany 5 km rowerem .Przy taśmie z pyrami.No.nie ogarnę tego nie przy tyłu kotach ..Nie x ta nogą po zakrzepach.Mam.55 lat..Muszę powiedzieć już stop z Kotami ..Jakoś wymiksować się z ulicy.Bo nigdy z ilością nie zejdę..Jestem coraz starsza a wszystko coraz droższe..Kiedyś byłam zaczepna myslalam że zbawię świat.Dzis mi się nic nie chcę..Wiem że poległam.
Tobie się nie chce?! Mowy nie ma! Zawsze coś robisz, na rzecz innych, dla kotów, więc nie można powiedzieć, że nie chce się skoro tyle się robi![]()
Ale genialne przy zakrzepach dac ofertę stojącąI jeszcze pewnie pod nosem komentarz,że gdyby się chciało mieć pracować, to by była praca
Z moim kręgosłupem jest już tak kiepsko, że nie mogę dłużej stać, chodzić. Jestem padnięta zaraz z rana, nic mi się nie chce i wner, gdy wszystko leci z rąk. Do tego coraz gorzej widzę, szczególnie na jedno oko. Problem neurologiczny,ale jeszcze nie trafiłam na takiego, co dobrze zdiagnozuje.
Największy problem, to chyba to skąd czerpać siły, pozytywną energię. Trzeba znaleźć punkt podparcia i wierzyć ,że nie jest się w tym wszystkim samemu
To wszystko nie takie proste..Nie chodzę po lekarzach jak muś.Biore leki jak coś grubo Xaretto..Nie cierpię lekarzy nie bede się wkurzać.Jak mi zabiorą ubezpieczenie a muszę je mieć bo chodzę do onkologa ..Córa mnie dopisze do swojego.Bo pracuje nie mieszka że mną ale to nic.Tylko nie z lekarzami ..meg11 pisze:Lidziu odmówisz 3 razy to cię wywalą i nie będziesz miała ubezpieczenia.Leczysz się przewlekle na zakrzepicę,pewnie coś innego też by się znalazło.Dlaczego nie wystąpisz o grupę inwalidzką?
Z ZUSU nie dostaniesz ale w Miejskim Zespole ds Orzekania o Niepełnosprawności powinnaś 3 dostać.
lidka02 pisze:To wszystko nie takie proste..Nie chodzę po lekarzach jak muś.Biore leki jak coś grubo Xaretto..Nie cierpię lekarzy nie bede się wkurzać.Jak mi zabiorą ubezpieczenie a muszę je mieć bo chodzę do onkologa ..Córa mnie dopisze do swojego.Bo pracuje nie mieszka że mną ale to nic.Tylko nie z lekarzami ..meg11 pisze:Lidziu odmówisz 3 razy to cię wywalą i nie będziesz miała ubezpieczenia.Leczysz się przewlekle na zakrzepicę,pewnie coś innego też by się znalazło.Dlaczego nie wystąpisz o grupę inwalidzką?
Z ZUSU nie dostaniesz ale w Miejskim Zespole ds Orzekania o Niepełnosprawności powinnaś 3 dostać.
meg11 pisze:lidka02 pisze:To wszystko nie takie proste..Nie chodzę po lekarzach jak muś.Biore leki jak coś grubo Xaretto..Nie cierpię lekarzy nie bede się wkurzać.Jak mi zabiorą ubezpieczenie a muszę je mieć bo chodzę do onkologa ..Córa mnie dopisze do swojego.Bo pracuje nie mieszka że mną ale to nic.Tylko nie z lekarzami ..meg11 pisze:Lidziu odmówisz 3 razy to cię wywalą i nie będziesz miała ubezpieczenia.Leczysz się przewlekle na zakrzepicę,pewnie coś innego też by się znalazło.Dlaczego nie wystąpisz o grupę inwalidzką?
Proponuję żebyś zmieniła nastawienie.
Zacznij chodzić do lekarzy i zbierać dokumentację.
Grupa inwalidzka to pieniądze.
Przy 2 grupie masz 800zł z MOPS, nie są duże ale zawsze coś.
Dziewczyno nie będziesz ani młodsza ani zdrowsza.
Mój kolega zmarł mając 46 lat bo nie leczył zakrzepicy, nie chodził regularnie do lekarza i nie kontrolował.
Zjadł obiad wstał i pozamiatane,upadł i finito.
Ja sama choruję na zakrzepicę i wiem jakie to są przyjemności..
Szans na normalną emeryturę nie masz ale taką z MOPS jak najbardziej.
Swój grosz to zawsze swój.
Przy przewlekłej zakrzepicy a taką ja mam i pewnie Ty też powinnaś brać codziennie leki a nie od czasu do czasu.
To bardzo gówniana choroba,która załatwia człowieka od razu.
Mnie kilka lat temu lekarz powiedział że leki mam już brać do końca życia.
Plus na rozrzedzenie krwi.
Dziewczyno zacznij wreszcie dbać o siebie.
Bo jak Ci się coś stanie to koty będą bardzo biedne.
Jeżeli nie dla siebie to dla nich to zrób.![]()
![]()
![]()
lidka02 pisze:Nikt mi na to nic nie da bo jak..
meg11 pisze:lidka02 pisze:Nikt mi na to nic nie da bo jak..
Normalnie. Bierzesz wniosek z nie wiem co tam u Was jest-Z tego Urzędu,który przyznaje grupy,idziesz do lekarza-lekarz wypisuje i zanosisz , składasz i czekasz na wezwanie na komisję i tyle.
Ale musisz chodzić dość regularnie i wykupować leki.
Jeżeli leczysz się od lat grupę powinnaś dostać.
Nawet z 3 grupą jako bezrobotna MOPS powinien Ci około 350zł przyznać z powodu bezrobocia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Wix101 i 202 gości