Mami i pustka- żegnaj Cosieńko...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2024 19:37 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Za najlepsze rozwiązanie :ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lip 10, 2024 21:28 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Najlepsze rozwiązanie, to żeby Cosieńka zaczęła jeść :roll: . Mamy pierwszy dzień SPA za sobą, była w lecznicy od 11-tej do 18-tej. Bardzo powolutku płyny i leki. Spokojnie i dzielnie znosi pobyt w lecznicy, wszyscy chodzą, głaszczą, doglądają. Podobno wylizała sosiki samodzielnie i na tym się skończyło. Natomiast po przyjściu do domu i godzinnym pobycie w ogrodzie, sama zainteresowała się jedzeniem i usiłowała podjadać gourmeta. Tak troszkę, ale jednak. I dużo pije.
Na wypisie dzisiejszym mam napisane, że jeżeli po trzech dniach nie poprawi się samopoczucie i nie zacznie jeść, należy rozważyć... :cry: . Ale dzisiaj dopiero była pierwsza dawka antybiotyku... :roll:
Już śpi. Żywsza taka jest. Oby jutro było lepsze, tak bardzo bym chciała...
Mamy piękną burzę i trochę popadało. Mało.
O północy do podania bupaq, jakoś muszę dotrwać.
Biedna jest Cosia. I taka bardzo kochana.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lip 10, 2024 21:32 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Cosiu :201461 :201461 :201461
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro lip 10, 2024 21:49 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

:201454 :201454 :201454
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 10, 2024 21:57 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Przytulamy i życzymy jak najlepiej

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Śro lip 10, 2024 22:13 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Cosia to jest czysta słodycz w kształcie kociego ciałka, smutne strasznie że tak jej się porobiło :(
Ale daliście jej wszelkie możliwe szanse, skoro jej pobyty na płukaniach nie są dla niej traumatyczne, niech korzysta ile się da, a nuż się uda te nereczki jeszcze troszkę rozruszać? Strasznie trudne jest podjęcie decyzji w takich sprawach w przypadku kocich staruszków - ale cudownie że masz takich fajnych wetów, to bardzo pomaga.
Teraz już płyniecie troszkę na fali tego co jest faktycznie pisane Cosi wojowniczce, ale majtacie wiosełkiem całkiem dziarsko w tej swojej małej łódeczce :)
Najważniejsze że Cosia wymiziana, że nie cierpi, wraca do domu wieczorkami.
Pozdrów ją ode mnie - moją towarzyszkę pościelową :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro lip 10, 2024 22:26 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Ola, a może zblendowany gurmecik w ulubionym smaku łatwiej by wszedł ?, tak ciut-ciut rozrzedzony....
kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

my też się żegnamy...

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 10, 2024 22:42 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Wiem, wiem, już rano próbowałam. Cosia wszystkich sosików poliże troszkę, ale troszkę.
Czekamy na tę północ, z nudów i głodu parówkę zimną sobie przyniosłam, od Tarczyńskiego.
Przyszła Cosia i powiedziała, że chce. Taką wyplutą :oops: . I pojadła troszkę, ale jej wszystko z pysia wypada, bo ząbki na dole bolą, tam jest ropa :( . To nie mocznik, to ząbki. Może antybiotyk da radę...
A niech je co chce, byle jadła. Jutro zrobię test mikrofali. Kupuję czasem takie badziewne dania w Żabce, kotlet, ziemniaki i coś tam. Jeszcze tydzień temu, biegła co sił w łapkach z ogrodu, gdy usłyszała brzdęknięcie mikrofali. I potrafiła sporo tego kotleta ohydnego wyżebrać, jadła i nic nie bolało.
Tak, wiem, zabijam kota podjadaniem czegoś niewskazanego. Ale swoje, kocie, specjalne nawet z Kattovita też je. I mięso je. I saszetki różne. I wszystko, niech je wszystko, co tylko chce. Byle jadła, moja staruszka najukochańsza, Cosi teraz wolno wszystko.
Blue, ja też Cię bardzo kocham :1luvu: !
Cosia
I bardzo dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają w tym trudnym czasie, staram się...
Izka, Jezu... :(
Obrazek

czitka

Post » Śro lip 10, 2024 23:06 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Bupaq podany, potem cała pasta Miamor z Nefrokrillem, pyszszszne.
Dobranoc!
:201461
Obrazek

czitka

Post » Śro lip 10, 2024 23:17 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Dzielna koteczka! Cosiu kochana, jedz pomalutku sobie, wszystko na co tylko masz ochotę. Może antybiotyk wyciszy stan zapalny ząbków na tyle, że na jakiś czas się uspokoją i oby to był jak najdluższy czas. Jeszcze trzeba cieszyć się ogrodem, wylegiwać się w nim, obserwować ptaki... Oby się tylko poprawiło. Śpijcie spokojnie.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Czw lip 11, 2024 6:57 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Cosi teraz ma być jak najprzyjemniej. Póki je malutko, to najważniejsze by jadła, nawet jeśli to będzie kawałek parówki. Słonych rzeczy lepiej za dużo nie, przyprawionych też - bo po prostu może po nich poczuć się gorzej, mocznik bardzo drażni śluzówkę przewodu pokarmowego - więc tego smażonego, przyprawionego kotleta z cebulą za dużo bym jej nie dawała, najwyżej ociupinkę dla przyjemności ;)
Żeby dziewczynki brzuszek nie rozbolał.
Ale dobrej jakości parówki jak zje kawałek czy dwa to jej w obecnej sytuacji nie zaszkodzą, jeśli je mało a nabierze na nie chętki :)
Parówki coś takiego mają w sobie że często są jedynym co chcą jeść koty i ludzie zupełnie niemal bez apetytu, ja sama jak się np, czymś struję albo po wirusówkach pokarmowych nie mogę patrzeć na jedzenie, ale parówka z musztardą to jest pierwsze coś na co mam ochotę po takich przygodach.
Dla Cosi oczywiście bez musztardy ;)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw lip 11, 2024 7:43 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

No nie, troszeczkę tego paskudztwa dajemy, najważniejsze, żeby było wyplute :oops:
Obisia sobie przypomniałam, leki w końcówce cienkiej parówki. Ale tylko z Sokołowa!
Uwaga, Cosia je 8O ! Chce jeść, zainteresowana tym, co podaję i nie jest to kotlet z Żabki! :wink: Właśnie rozpaćkane pół puszeczki Gourmeta wylizała :ok: .
Dokończyła Nulka, która przybiegła na śniadanie z własnym łupem w pyszczku. Już wiadomo dlaczego nie ma apetytu czasem :roll:
Jedziemy na 10-tą, to prawie za chwilę. Ochłodziło się.
Obrazek

czitka

Post » Czw lip 11, 2024 8:21 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Cosieńko kochana nieustające i najmocniejsze :ok: :ok: bardzo dzielna Senioreczko :1luvu: :201461 :201461 :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Czw lip 11, 2024 10:07 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

Ode mnie i moich kotów również mocna :ok: :ok: :ok: :ok: :201461 za Cosię.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw lip 11, 2024 10:19 Re: Cosia, Mami i pustka- ciepło, coraz cieplej...

czitka pisze:Uwaga, Cosia je 8O ! Chce jeść, zainteresowana tym, co podaję i nie jest to kotlet z Żabki! :wink: Właśnie rozpaćkane pół puszeczki Gourmeta wylizała :ok: .

Leki zaczynają działać :201494
To bardzo dobry znak :ok: :ok: :ok:
Miłego dnia :!:

W Łodzi, raczej gorąco, tak mówią moje chłopaki :lol:

Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia][następna]