Silverblue pisze:Tak i jeszcze sprawdzić musisz Ciociu czy ta śmietana jeszcze jest w lodówce!
Felek ja przyjadę wieczorem jak słońce przestanie prażyć. I fajnie, że MaCiek będzie teżMicia
Śmietana jeszcze jest, całe opakowanie osiemnastki
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Silverblue pisze:Tak i jeszcze sprawdzić musisz Ciociu czy ta śmietana jeszcze jest w lodówce!
Felek ja przyjadę wieczorem jak słońce przestanie prażyć. I fajnie, że MaCiek będzie teżMicia
Silverblue pisze:SuperA ja też muszę różne rzeczy. Teraz właśnie zglodnialam a Duża mi mówi " MUSISZ poczekać aż podłoga wyschnie." Mi się to wcale nie podoba. Micia
jolabuk5 pisze:A co musi kot? Też musi spać, jeść, oddychać, siusiac, kupkać, żyć... Tyle, że po zakupy nie chodzi...I jeszcze, jak pisze Micia, ciągle musi "poczekać".
Silverblue pisze:Życie kota jest bardzo trudne Fel. Dobrze że mamy siebie!Micia.
mir.ka pisze:Znowu duza rola? a kiedy będzie do obejrzenia?
MB&Ofelia pisze:Super wyszły te fotki!
Fundacja Koci Zakątek pisze:Kochani, jak wiecie, od dłuższego czasu walczymy o nasze marzenie - pierwszy we Wrocławiu Ośrodek dla bezdomnych kotów, z własnym gabinetem weterynaryjnym i szpitalikiem. Dzięki Waszemu ogromnemu wsparciu, udało nam się znaleźć odpowiedni lokal i przystąpić do remontu! Razem z grupą wolontariuszy, ochotników i ludzi dobrej woli, wspólnie krok po kroku odnawialiśmy lokal, który był przecież w tragicznym stanie wejściowymi...
Wydawało nam się, że nasze marzenie jest już na wyciągnięcie ręki. Część pomieszczeń udało się doprowadzić do naprawdę dobrego stanu, a nasz remont doszedł już praktycznie do półmetka
Cieszyliśmy się do momentu, kiedy w zeszłym tygodniu wydarzył się incydent, który dosłownie nas załamał...
Zalało nas. I to kilka razy. W całym lokalu było kilka centymetrów wody... Świeżo położona wykładzina przemysłowa, za którą zapłaciliśmy ponad 100 zł / metr, nadaje się do kosza... Nie uratujemy również wszystkich mebli - te, które nie stały na nóżkach, są przemoczone i do niczego się nie nadają... Zalało również nasze materiały budowlane i sprzęty...
Dziękujemy tylko losowi, że nic nie stało się naszym kotom. Nawet nie chcemy myśleć, co mogłoby się wydarzyć, gdyby poziom wody podniósł się jeszcze bardziej... W końcu w klatkach mamy matki z maluchami
Od tygodnia nie śpimy, czuwamy na miejscu, czy aby na pewno nie stanie się nic złego. Walczymy z remontem uszkodzonej rury. Na gwałt szukamy kotom z remontowanego lokalu nowych domów!
Powoli nas to przerasta... Nie mamy środków, aby odkupić stracone rzeczy. Nasze marzenie oddala się coraz bardziej...
Bardzo, ale to bardzo prosimy o wsparcie naszej zrzutki remontowej. Jeśli mamy dalej walczyć, to bez Waszej pomocy nie damy rady...
Link do zbiórki: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/koci-zakatek-obk...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości