kiedy pomagac?/ i wszystko zaczyna sie ukladac....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2005 21:57

wczoraj wyslalam niesamowita ilosc emaili do roznych ludzi z ogloszen,powrzucalam tez Fride tu i owdzie wiec czekam na rezultat.

Przed chwila mala sobie slodko lezala na podlodze,schylilam sie,polozylam glowe tak z metr od niej i mowi " Co malutka,podoba ci sie tu?chcialbys tu zostac?" nawte jej nie dotknelam a ta na moj glos zaczela glosno mruczec :crying: poryczalam sie ;(
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Czw sie 04, 2005 11:31

Fridus, a ty gdzie: na koncu drugiej strony??? :( :(
Kto cie tam znajdzie :roll: :?: :?:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw sie 04, 2005 14:02

Dostalam dzisiaj w sklepie to:lol:
Obrazek

Moje koty oczywiscie to cos olaly ale....

Obrazek

tak w tym szaleje ze ciezko zrobic jakiekolwiek zdjecie,to jest najladniejsze ale i tak nie ostre. W srodku jest taka pileczka na sznurku,mala chwyta ja w pyszczek i zaczyna uciekac :lol: :lol: aze to jest przywiazane to biegnie z calym tym tunelem :lol: :lol:
kapitalny kot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Czw sie 04, 2005 18:34

Podniosę kapitalnego kota! :lol:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Czw sie 04, 2005 21:36

dziekuje :)

Stwierdzilam ze Frida jest tak niezwyklym kotem ze ogloszenie o niej wstawilam na psie fora :lol: i robi furrore.... licze na psiarzy 8) bo kociarze zakoceni do granic mozliwosci.

prosimy o kciuki :ok:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Sob sie 06, 2005 9:30

zauwazylam ze nie tylko ja wpadlam na ten genialny pomysl :roll: coraz wiecej kocich ogloszen na dgm :lol:

Nie chcialabym zapeszyc dlatego powiem tak bardzo po cichutku ze raczej jest osoba,ktora moglaby na stale zaopiekowac sie kotka,to ktos z psiego forum,zapsiony i zakocony,polecany przez innych.Narazie ta osoba jest na urlopie ale gdy wroci porozmawiamy sobie :twisted:
Pozatym dzieki Fridzie i dgm blizej poznalam pewna przemila dziewczyne,studentke z mojego miasta w ktorej mam nadzieje bede miala wsparcie w pomaganiu zwierzetom.

Jezeli chodzi o sprawe wyjazdu... mala najprawdopodobniej pojedzie razem z nami :lol: :lol: troche sie boje...szczerze mowiac,ze bedzie nam przeszkadzac.Kupilam juz jej szeleczki (dla swinek morskich bo te kocie sa za duze :lol: )i super sobie w nich radzi, w ogole jej nie przeszkadzaja wiec mozemy nawet razem chodzic po gorach :lol:
mam tez w planie zakupic taka torbe do przenoszenia malych psow,ze mozna w srodku zapiac zwierzaka o szelki zeby nie wyskoczyl a z torby wystaje mu tylko glowka :lol: wygodniej by nam sie wtedy spacerowalo gdyby mala byla akurat zmeczona :)
A taka torba moze mi sie jeszcze kiedys przydac w transporcie moich kotow.

pozdrawiam
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Sob sie 06, 2005 12:14

Emilko, wszystko idzie w dobrą stronę jak widać :lol: Super :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Sob sie 06, 2005 14:06

Emilko jesteś bardzo zaradna dziewczyną. Poradzisz sobie w życiu. Przyjemnych wakacji Emilko! :D

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Nie sie 07, 2005 9:56

Wyjezdzamy jutro rano :) Mala juz trenuje i chodzi sobie w szeleczkach ;) nie zwraca praktycznie zadnej uwagi na to cos na pleckach.
W sumie to sie ciesze ze ja zabieramy,bede mogla sie z nia w tym czasie pozegnac i nacieszyc nia przez ten czas, to bedzie bardzo trudne rozstanie :cry:

A jest tez kolejna kantydatka na Fridowa mamke ;) Dziewczyna wprowadza sie do swojego wlasnego m ale dopiero we wrzesniu wiec to ewentualnosc gdybym nikogo dla malutkiej nie znalazla.Do towarzystwa oczywiscie psiak :)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Pon sie 22, 2005 14:06

Witajcie!
Wrocilismy z wakacji:) Malo jest takich kotow,ktore przezyly tak wiele jak malenka Fridusia Jednooczka ;) wakacje uznaje za udane :)
Pierwszy tydzien malenka chodzila po tatrach,byla miedyz innymi na morskim oku czy w dolinie 5 stawow ;) jezdzila na rowerze,bryczka a nawet plywala lodzia :lol: Wszedzie zabieralismy ja w torbie do przenoszenia malych psow,wiekszosc wypraw przesypiala wtulona w kocyk a czasem tez wystawiala glowke,wtedy robila furrore miedzy innymi na slawnych zakopianskich krupowkach gdzie zagraniczni turysci chcieli sobie z nia zrobic zdjecie :lol: Drugi tydzien spedzilismy na bieszczadzkiej wsi,tam malenstwo biegalo po ogrodzie,lapalo motylki i kopalo dolki z ziemi :)
Pierwszy raz bylismy cala rodzina na wakacjach z kotem.Dzieki temu moj ojciec zostal odmieniony :lol: malutka spala mu na kolanach (a tata rzadko kiedy w ogole dotykal moje koty :lol: ) a po powrocie opowiadal calej rodzinie jaka to Jednooczka madra,slodka i... turystyczna :)

pozdrawiamy

http://img393.imageshack.us/img393/4599/dscn22842ut.jpg
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Pon sie 22, 2005 19:09

Super, że wakacje się udały :D Fridusia to kocia podróżniczka jak widać :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Śro sie 24, 2005 21:24

Emilko jestes WIELKA!!! Przeczytałam historię Fridy od deski do deski i nie mogę wyjść z podziwu.
Ja właśńie od przedwczoraj opiekuję się malutkim piszczącym i zakatarzonym oczywiście przybłędą. Nigdy wczesniej nie miałam do czynienia z kotami, dlatego każde jego psiknięcie, to dla mnie zawał serca. Mały jest bardzo podobny z umaszczenia do Fridy, dlatego tak bardzo mnie ona zainteresowała. No i nie wiadomo czy to jest mały :))) nawet sam weterynarz tego nie wie. Więc może jednak druga Frida :) Mam nadzieję jednak, że historia z oczkiem się u niego nie powtórzy, choć żal na niego patrzeć. Czerwone, opuchnięte, z drugą powieką, ledwo cokolwiek widzi. Dostaje kropelki i jest po serii zastrzyków. Bardzo bym chciała, żeby wyzdrowiał. :?
Trzymam :ok: za Fridę !!!
Obrazek
Obrazek

etinelle

Od: Śro sie 24, 2005 9:36

[poprzednia]